Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Michelangelo'nun korkak tavırları

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Merhaba

Bilindiği üzere 2 adet kaplumbağam var. Donatello ve Michelangelo.

Donatello ile aramız çok iyi. Beni görünce hemen yanıma gelir, yemlerini afiyetle yer, doya doya güneşlenir, bol bol yüzer şebeklik yapar.

Michelangelo'da bundan 1 ay öncesine kadar öyleydi. Kuru alana çok çıkmıyordu ama akvaryum içerisinde çok güzel yüzüyordu, sürekli yem için cama yapışırdı. Şimdi ise korkağın teki oldu çıktı.

Ne zaman odaya girsem, istisnasız onu akvaryumun sol alt köşesinde bulunan mangonun oluşturduğu kuytu köşede buluyorum. Hiç oradan çıkmıyor. Yem kutusunu elime aldığımda hemen yine geliyor cama, (önceden beni görünce gelirdi şimdi yem kutusunu görünce geliyor) yemini atıyorum güzel güzel yiyor ancak, ben ona yem attıktan sonra en ufak bir kıpırdama dahi yapsam direk aşağıya müthiş bir hızla kaçıyor.

Elim akvaryumun üzerindeyse hayatta yukarı gelmez, hep aşağıdan izler durur. Ben bu işi çözemedim. Lütfen önerilerinizi sunun..

Cvp: Michelangelo'nun korkak tavırları

donatello baskın karakter olmuş. dolayısıyla öncelik onda maykıla gelirsek hayvanı eline alma durumun oldu mu veya bir şekilde rahatsız ettiğin bu sebeple de çekingen tavır sergilemesi mümkün. gene aynı şeyi yapacağını düşünerek tedirgin olması doğal zamanla düzelir.

Evet Cem abi Donatello şuan padişah gibi, ancak demin oturdum karşılarına izledim onları uzun uzun.

Yan yana geldiklerinde bir sürtüşmeleri yok gayet yan yana yüzüyolar biraz ama yine o köşe kısımlarda açıklara pek çıkmıyorlar. Onları sadece akvaryum temizliği yaparken elime alıyorum.

Donatelloya elimi uzattığım zaman kendi giriyor avuçlarımın içine, onu çıkarttığım zaman çok sakin bir şekilde duruyor. Bana iyice alıştı herhalde.

Michelangeloyu yakalayamıyorum elimi attığım zaman dibe kaçıyo mecbur akvaryumu temizlemek için elimi dibe kadar sokup onu ordan almak zorunda kalıyorum bu durum ona stres yaşatıyor ama artık kaç kere değiştirdim suyu yahu alışsın artık :))

bu tip şeyleri unutmuyorlar ali. benim 2 numarada bir dönem böyle tavırlar içindeydi büyüyünce cesaret geldi.

Karakter farklılıkları olabiliyor bu hayvanlarda Ali. Normal karşılamak lazım bir müddet. Su değişimleri veya temizlik sırasında oluşabilecek strese kaynaklı olur ama bana göre bu kısa sürer. En azından benim ikilide de aynı durumlar gözükebiliyor ancak temiz vb. durumları halledip yuvalarına geri döndüklerinde maksimum 2 saat sürüyor çekingenlik ve ürkeklik. Benim aklıma gelen ise acaba sen yokken eş-dost çocuğu veya başka bir birey geldi de hayvana ciddi travma yaratabilecek bir hareketlerde bulunmuş olabilir mi ? Ona da yaklaştığı sırasında kafasına veya başka bir azasına vurmalar falan ?

Uyum sağlamaları ve karakter değişimleri olabiliyor. Yada en ufak bir ani hareket buna sebep olabiliyor. Zamanla tekrar eski cesaretine kavuşur. Benim ufaklardan biri halen elimden yem yemiyor. O kadar zaman geçti ama alışamadı.

bende geri gelen iki küçük adaptasyon sağladı elimden yiyorlar artık yalnız bu iki numara küstü fazla ilgileniyorum diye eskiden elime atlıyordu şimdi ben elimi uzatıp veriyorum yemi. o da yarım dakika kadar düşünüp ehh yiyeyim bari diyor. bazende sallamıyor önüne suya atıyorum kapıyor hemen. bu hafta aramız bozuk.

Aynısını bana Hayri yapıyor.Ya da Zilli ama sorun yok ikisi de uzun bir süre sonra yanımdan ayrılmıyolar.

Benim büyük akvaryumda bugün sabah yemlemede büyük kargaşa oldu. Erkek reslerden biri diğerinin elini ısırdı bırakmıyorduki bunun tırnağındanda cumberland ısırdı. Tren gibi bağlandılar. Cumberland bayağı kuvvetlenmiş ve bunları geçmiş sanırım. Kafasınıda içeri çekip ikisinide dibe sürükledi. Kime müdahale edeceğimi şaşırdım. Neyseki yara almadan dağılabildiler.

cumberland'de kralın soytarısı olmuş. garip, ne görse onu yapıyor, altta kalmıyor. clubber takılıyor her ortama girerim hesabı. :smile: resler anlaşırlarsa yandığının resmidir.

Resler anlaşırsa bir sorun olmaz bence. Cumberland kafa olarak daha büyük. Bir ara bunların yeni resimlerini paylaşayım. Cumberland yanında res kafası minyatür gibi. Yani artık diğerleri korkacak boyuta gelecek. Zamanında aralarında sağa sola savrulan hayvan şimdi rahatça itekliyor.

İşin ilginci cumberlandın ikidir tırnağını ısırdığı res küçükken yemlemede daha çok darbe vuran olması. Yan yüzmesine sebep olmuştu. Ne oldu enseye tokat atıyordun zamanında diyor şimdi :)

Alemsiniz ya :) :) :) :)
herkesin soyledigi gibi Mich in durumu banada olagan geldi ;)
Akvaryum icinde egemenlik degisiyor ve digeri daha urkek oluyor. Hatta biz bayağı kavgalı yasadik gecis donemlerini sürekli gozlemliyordum hatirlarsınız. Asla paylaşılmayan malzemede yüzen mango kökü. Neler neler oldu onun için :) Önce olivia beni bile yaklastirmadı Peter dibe vurdu kendini kahroldu,. şimdi de intikam alır gibi mangoda günesleniyor, mangoda yem yiyor, mangoda uyuyor, mangoda yüzüyor :D En azinda kavga etmiyorlarve korkaklik gecti artik :)

dur sen daha dur bu iyi günlerin; az daha büyüsünler cesaretli olmalarındansa korkak olmaları iyiydi diyeceksin. :smile:

deme oyle ya zaten simdiden akvaryum icine mudahale edemez oldum.
Gecen gun mango parcalarini balik suzgeciyle toplayim derken ikisi birden elime saldirdilar zor kurtuldum ama suzgec dustu dibe :) cesaret edip elimi sokamadim :) mangokokuyle kamufleettim kendimi oyle aldim :)))
Gelecegi dusunmek istemiyorum :)

elini su üstünde tuttuğunda ısırırlar su içindeyken ısırma durumu nadir görülür.

Neslihan hanım , senin olaya benzer benimde geçen gün bir saldırı söz konusu oldu ki, daha 6 cm boylarında olmasına rağmen gözümden yaş getirdi :smile: Vantuzu düşen iç cam dereceyi yanımda iki kişinin yardımıyla alıp yapıştırabildim. Babam topperi kaldırdı, kuzenim kaplumbağaları bir köşede tutmaya çalıştı. Ancak alıp yapıştırabildim tekrar cama.

Nadir bir durum yasiyorum demekki :) su icindeykende ısırıyor birtanesi :)

Emin seninkiler erken güçlenmisler galiba masallah, bu tarz seyler okuyunca cok hosuma gidiyor demekki dogal ortamlarinda gibi hissetirebiliyoruz azda olsa, mekan kolluyor zıpırlar :) :D :p

Su içinde ısırmada yalnız değilsin Neslihan. Bende de oluyor. Hatta yazmıştım burada. Artık evlerine el kol sokturmuyorlar. Dalgıç floresanın vantuzunun biri çok çıkıyor. Düzeltmem gerektiği için içeri uzanıyorum ama iki tanesi özellikle ısırmaya başladı ve parmak yada elin yanı farketmeden geliyor. Benimkilerinde çenesi çok kuvvetli. Artık floresanla uğraşmaktan sıkıldım. Resmen mücadele oluyor. Bunlar 20 cm oldumu ne yaparım bilemiyorum. Benim dez avantajım hayvan sayısı üç. Diğer küçüklerde büyüyüp bu akvaryuma girince ne yaparım bilemiyorum.

Hava taşını düzeltirken göz göre göre elime saldırdı biri. Akvaryumun dibine yakındım. Bendekiler yem şartlanmasını geçeli çok oldu. Eh haklılarda, rahat bırakılmak istiyorlar. Ne güzel değil mi hem yemleri zamanında eksiksiz verilecek hem akvaryuma girilmeyecek :)

Geri