Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mini kesik

buse's

Gümüş 1 Üye
Merhaba kaplumbağami dışarı çıkartmıştim suyunu değişirken kısa süreli arka ayağında çok küçük bir kesik olmuş neyden bilmiyorum hafif bı kanama var ne yapmaliyim

Ekli dosyalar

• 17494696299708164053389405160134.jpg
    17494696299708164053389405160134.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 14
Kesiğe sebeb olan şey nedir? Su değişiminde evde mi dolaştırıyorsunuz yoksa büyük bir kabın içinde mi bekletiyorsunuz?

Kesik olan yere batikon uygulayın. 20dk kuru sıcak temiz büyük bir gıda saklama kabında bekletin.
Sonra fazlasını silip akvaryuma alın.

Normalde başka bı kaba alıyorum ama çok çıkmakta ısrar edince biraz kısa süreli dışarı çıkarttım oda sanırım duvarın köşe kenariyla kesti duvara tırmanmaya cabaliyordu temiz suyla yıkayıp kaba koydum bende kurusun diye ortalama 10 15 dk beklettim ama anlamadığım ilk kez duyduğum bi ses çıkartti akvaryumuna bakarak bende elime aldım üstüme tırmanıp tak tak diye bir cok kez ses çıkartti gaga sesi gibi akvaryumuna koydum şuan mutlu

Batikonu bahsedilen şekilde uygulayın.

Evde dolaşmaya çıkarmayın.

Suyuna 10 litre başına 1 damla contra icytho damlatın. Suyun rengi normale döndükçe 1 damla daha damlatın.

Evde batikon yok yaşadığım yerde küçük bı şehir açıkçası şuan açık bı eczane yok başka bir şey var mı yapabileceğim

Evde batikon yok yaşadığım yerde küçük bı şehir açıkçası şuan açık bı eczane yok başka bir şey var mı yapabileceğim
Varsa nöbetçi eczane ordan alın. Batikon dışında önerebileceğim birşey yok.

En iyi tedavi hastalığın hiç olmamasıdır. Hayvanı evde dolaşmaya birdaha bırakmayın.

Üç gün baticonu günde bir kez uygulayıp kuru yerde 25-30 dakika bekletin yeterli.

Geri