Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Minik Kaplumbağalarım Yem Yemiyor :(

maverick366

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle merhabalar herkese;
Kardeşime hediye olarak aldığım 2 sevimli minik su kaplumbağası geldikleri zamana göre daha hareketsizler ve yem yemiyorlar. Forumdaki diğer başlıkları da inceledim ancak bu durumu da paylaşmak istedim. Plastik kapta besliyoruz kaplumbağaları ama değiştirmem gerektiğini öğrendim sayenizde. En yakın zamanda ilgili donanımı temin edeceğim.
Minikler suya giriyorlar, hatta sudan çıkmıyorlar ama bir tanesi arada sudan çıkmaya çalışıyor. Peynir dahi yiyorlardı ama şimdi yüzüne bile bakmıyorlar verdiğimde. Akvaryum özellik olarak nasıl olmalı ve içinde ne gibi malzemeler olmalı? Herhangi bir pet shopa gitsem oradan alabilir miyim? Ayrıca ne tür yem kullanmalıyım ve ne gibi ekstra malzemeler kullanmalıyım? Örneğin vitamin takviyesi konularında önerileriniz var, peki marka olarak şu diyebileceğiniz ve tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? Miniklere en iyi ne şekilde bakabilirim öğrenmek istiyorum. Çok korkuyorum onlara birşey olacak diye.

Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için.

Merhaba,
benim size tavsiyem en yakın petshopa gidin vee akvaryumunuzu büyük tercih edin çünkü çok çabuk büyüyorlar, (ben şahsen 1 yıldır tepe lambalı akvaryum kullanıyorum balık akvaryumu hatta ve çok memnunum), sonrasında ısıtıcı iyi bir su filtresi boyu marka olabilir, yem konusunda da seranın ürünleri güzel ama ben çok değişik marka kullandım hepsinide afiyetle yedi benimki, zaten yakında benide yiyecek :)) bunun dışında bence taşla falan doldurmayın suyu hatta zemine hiçbişey koymayın zira temizliği de zor oluyor. kuru alanıda camcıdan kestireceğiniz camın üstüne kaydırmaz yapıştırarak yapabilirsiniz. kaydırmaz 1milyoncularda falan satılıyor. D vitamini içerikli bir vitamin alın kış geldiği için güneş alamayacaklar, bu ihtiyacı karşılarsınız. su dezenfektanına filtreniz iyiyse ihtiyaç duymuyorsunuz ama siz bilirsiniz yinede. Birde minik kaplumbağalar kurutulmuş karidese bayılıyor bulursanız kesin alın :) Şimdilik aklıma gelenler bunlar, su sıcaklığınızda 27-28 derece olsun.. Kolay Gelsin ..

Merhaba.Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Kalıcı olmanız dileğiyle...
Yem yememe konusunda şu linki inceleyin --> mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-fdnfection-t-148.html Eğer hastalık tespit ettiyseniz ona göre ilaç vs.. önerebiliriz.
Akvaryum özellikleri ;
Hiç akvaryum değiştirmek istemıyorsanız en az 150x50x50 bir akvaryum almalısınız.
İçinde ısıtıcı,filtre,kuru alan vb ekipmanlar olmalı kesinlikle.
Petshoplardan akvaryum ve ekipmanlarını temin edebilirsiniz
Yem olarak Sera Raffy P tavsiye edebilirim.Tek çeşit yem kullanmayın.Ara yemde kullanın.Ara yeme tavsiyemizde Sera Raffy I'dır.Vitamin olarak yine Sera,Beephar,Turtvit önerebilirim.

kaplumbağaya sağlıklı olması için alınması gerekenler;
1.alabildiginin en büyük akvaryumu alın.
2.yemi kaliteli seçin.
3.ısıtıcı alıp ısıyı 27-28 dereceye getirin.
4.filtre alın.
5.kuru alan alın.
aklıma gelenler bunlar bende ölüm kabında besliyordum kaplumbağalarım yem yemiyordu.akvaryuma geçtim yem yemeye başladılar.

dostum o plastik kapta beslediğin müddetçe o hayvanın hiç keyfi olmayacak yem yemeyecek ve günden güne ölüme doğru gidecektir. Yavru kaplumbağalar için özellikle en önemli şey ortamın sıcak olması ve suyun sıcak olmasıdır. Yani bir akvaryum ve ısıtıcı en öncelikli ihtiyaçlardır. Ben üşenmem sürekli suyunu temizlerim diyosan filtreyede gerek yok ama alman daha iyi olucaktır tabiki. Akvaryumun bulunduğu odada sıcak olmalı çünkü bu hayvan sıcacık suyun içinden çıkıp kuru alana geçtiğinde odanın soğuk atmosferini soluyacak ve bir sıcak bir soğuk hayvan enfeksiyon kapacaktır. Özetle akvaryum alıyosun ısıtıcı alıyosun ve akvaryumu sobanın bulunduğu odaya kuruyosun dostum kolay gelsin

Öncelikle Şunu Altını Çizerek Söylüyorum Kaplumbağalar Akvaryum Hariç Hiç Bir Yerde Beslenemez,Beslenmemelidirler.

Arkadaşlar paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Yarın tüm donanımı temin edeceğim.

Tospiklerle mutlu mesut günler dilerim herkese :)

Cvp: Minik Kaplumbağalarım Yem Yemiyor :(

ölüm kabında besleme yoksa yakın zamanda ölebilir biraz süre tanı ve akvaryumu büyükçe al ısıtıcı filtre kuru alan uv lamba tabi direk güneş vuruyorsa gerek yok ama güneş gelmiyorsa uv lamba almalısın :rolleyes:

Cvp: Minik Kaplumbağalarım Yem Yemiyor :(

konu tarihlerine dikkat edelim. eski ve güncelliğini yitirmiş konulardaki bilgilere rağbet etmeyin. o dönemlerdeki kaplumbağa ile ilgili bilgiler kısıtlıydı. büyük bölümündeki uygulamaları artık kullanmıyoruz.

Geri