Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Minik Kaplumbağamın rengi çok beyazladı.

Masiva

Yeni Üye
Kaplumbağamız yaklaşık 4-5 aydır bizimle. bir iki ay önce kabuk beyazlaması başladı ve şuan iyice artmış durumda hatta alt ve yan kısmında bile beyazlamalar var fotoğraftanda anlaşılacağı üzere.
Önceleri küçük kapta besliyorduk, şimdi büyük akvaryum aldık kuru alan yaptık ve lambasını aldık fakat ısıtıcı bulamadık henüz. beslenmesi iyi durumda, SERA Raphy P sabahları iki ve SERA raphy I akşamları 2 olmak üzere beslemesini yapıyoruz. iştahı yerinde. suyuna da şimdi büyük akvaryuma geçtiğimiz için (12 lt su aldı) 3 damla mavi metilen ve 5 damla vitamin (DEEP FİX) damlattık.
Beyazlıklar korkutuyor bizi. Birde ısıtıcı olmadığı için hasta etmekten korkuyorum.
IMG_7568.JPG
IMG_7569.JPG

Merhaba ısıtıcı alana kadar kalorifer yakınında koyarsanız iyi olur kabuğunu diş fırçası ile nazikçe fırçalayın ben daha önce yaptım sorun olmadı baticon ile kabuğunun dışına gelmeyecek şekilde bir pamuk yardımıyla sürdüm 10 dk kadar üşümeyecek şekilde dışarıda beklesin zamanla kuru alan ve lamba sayesinde azalacağını düşünüyorum ve yüzdükçe nasıl hızlı büyüdüğünü göreceksiniz

Merhaba ısıtıcı alana kadar kalorifer yakınında koyarsanız iyi olur kabuğunu diş fırçası ile nazikçe fırçalayın ben daha önce yaptım sorun olmadı baticon ile kabuğunun dışına gelmeyecek şekilde bir pamuk yardımıyla sürdüm 10 dk kadar üşümeyecek şekilde dışarıda beklesin zamanla kuru alan ve lamba sayesinde azalacağını düşünüyorum ve yüzdükçe nasıl hızlı büyüdüğünü göreceksiniz
Bu arada metilen mavisi akvaryumda kullanılmaz ayrı bir kapta uygulanır bilginiz olsun suyun yaşam döngüsünü bozar

Bu arada metilen mavisi akvaryumda kullanılmaz ayrı bir kapta uygulanır bilginiz olsun suyun yaşam döngüsünü bozar
Dış filtreli yada sump sistemde döngü bakterilerini öldürdüğü için metilen mavisi kullanmıyoruz.

Onun harici kısa süreli su değişimi olan akvaryumlarda bakteri oluşmadığı için metileni kullanırız. Bu zararlı olan bakterileri elimine etmek için gereklidir.

Kaplumbağamız yaklaşık 4-5 aydır bizimle. bir iki ay önce kabuk beyazlaması başladı ve şuan iyice artmış durumda hatta alt ve yan kısmında bile beyazlamalar var fotoğraftanda anlaşılacağı üzere.
Önceleri küçük kapta besliyorduk, şimdi büyük akvaryum aldık kuru alan yaptık ve lambasını aldık fakat ısıtıcı bulamadık henüz. beslenmesi iyi durumda, SERA Raphy P sabahları iki ve SERA raphy I akşamları 2 olmak üzere beslemesini yapıyoruz. iştahı yerinde. suyuna da şimdi büyük akvaryuma geçtiğimiz için (12 lt su aldı) 3 damla mavi metilen ve 5 damla vitamin (DEEP FİX) damlattık.
Beyazlıklar korkutuyor bizi. Birde ısıtıcı olmadığı için hasta etmekten korkuyorum.Ekli dosyayı görüntüle 10505Ekli dosyayı görüntüle 10503

Vitamini suya damlatmıyoruz. Haftada bir ilk stick yemine 1 damla damlatıp elden yada suda hemen önüne atın yesin.

Metileni de aşırı kullanmışsınız. 1 damla yeterliydi. Neyse ona da gerek yok. Plaka altına işlemiş. Bunun için ısıtma lambası yeterli. Kabuğu kurutup mantar varsa onun artmasını önler. Mantardan ziyade kireç gibi duruyor ama mantar ihtimalini de değerlendirelim.

Altbağada plakalar pullanmış biçimde dökülüyor. Bu A vitamini fazlalığına da benziyor. Siz şimdilik vitamin damlayı 2 ay kullanmayın. RaffyP içindeki mineral yemler yeterli gelir. Gammarusun içi boştur. RaffyP yemin iki katı vereceksiniz.

6 cm kabuk boyunu geçince ek yemler alacaksınız.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Eski tip ampullerden 60 watt olanını kullanıyoruz. gündüzleri açık duruyor. gece söndürüyoruz ama su soğuyor gecede tabi şuan akvaryumda büyük olunca bi yere kıpırdatamıyorum. akvaryumu almadan önce küçük kapta iken geceleri kaloriferin üstünde tutuyorduk, gündüz ise ışık alltında. su ve kuru alan ısısı dengeliydi. şimdi birde ısıtıcı almam lazım sanırım ama onu bulamadık henüz. bugün internetten bakıp alıcam.

Diğer taraftan; kabuğunu Fırça ile temizlemeyi denedim pek farketmedi gibi geldi bana.

Şimdi ise; özetle şunları yapmam gerekiyor sanırım; sabah Raffy P 4 tane, akşam Raffy I 2 tane vercem, Vitamin ve metilen kullanmıyoruz şimdilik.. Mantar için diş fısrçası ile temizleyip, Baticon almıştım onu uyguluyorum. SAnırım sabah akşam yapıyoruz o işlemi de.

Peki şuan ki suyunu tekrar değştireyimmi? vitaminli ve metilen mavili çünkü şuan.?
Birde 12-15 lt su alıyor akvaryum hangi ısıtıcıyı tercih etmeliyim.?

Eski tip ampullerden 60 watt olanını kullanıyoruz. gündüzleri açık duruyor. gece söndürüyoruz ama su soğuyor gecede tabi şuan akvaryumda büyük olunca bi yere kıpırdatamıyorum. akvaryumu almadan önce küçük kapta iken geceleri kaloriferin üstünde tutuyorduk, gündüz ise ışık alltında. su ve kuru alan ısısı dengeliydi. şimdi birde ısıtıcı almam lazım sanırım ama onu bulamadık henüz. bugün internetten bakıp alıcam.

Diğer taraftan; kabuğunu Fırça ile temizlemeyi denedim pek farketmedi gibi geldi bana.

Şimdi ise; özetle şunları yapmam gerekiyor sanırım; sabah Raffy P 4 tane, akşam Raffy I 2 tane vercem, Vitamin ve metilen kullanmıyoruz şimdilik.. Mantar için diş fısrçası ile temizleyip, Baticon almıştım onu uyguluyorum. SAnırım sabah akşam yapıyoruz o işlemi de.

Peki şuan ki suyunu tekrar değştireyimmi? vitaminli ve metilen mavili çünkü şuan.?
Birde 12-15 lt su alıyor akvaryum hangi ısıtıcıyı tercih etmeliyim.?
O akvaryumda ısıtcıı olmaz. Yeni yuvaya geçmeniz lazım. Mİnimum 50 litre olacak şekilde ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider. 120*50*60h akvaryum uygundur.

Suyunu tamamen boşaltıp temizleyin. Baticon ve metilene gerek yok plaka içine işlemiş. Bunlar ısıyla kurur. Lamba yeterli. Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Su derinliği ne kadar?

Raffy P 2 adet gammarus 4-5 adet olacak.

Suyunu tamamen boşaltıp temizleyin. Baticon ve metilene gerek yok plaka içine işlemiş. Bunlar ısıyla kurur. Lamba yeterli. Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Su derinliği ne kadar?

Raffy P 2 adet gammarus 4-5 adet olacak.
Su derinliği 15 cm var.

Akvaryum değiştirecek durumum yok şuan dediğim gibi yeni aldım. kalorifer yakınına yanaştırmaya çalışayım bari bi çözüm bulabilirmiyim bakalım.

Geri