Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Minimum bu malzemeleri elde edemeyen lütfen kaplumbağa almasın,bakmasın.

Mberkarslan

Bronz 3 Üye
Hangi,nasıl malzeme sorularını,maliyet ve kaplumbağa sağlığı açısındanen uygun olacak şekilde açıklamaya çalıştım arkadaşlar.Minimum düzeyde bu alet edevatlara sahip olamayacak kişiler kütfen kaplumbağa bakmasın,almasın veya sahiplendirsin.
1.Kıskaçlı lamba (iki adet)
2.Uvb ampul
3.Isıtıcı
4.Kafa motoru

5.Soft ampul
6.Akvaryum veya en az 50-60 litrelik kap
7.Termometre

Bu 7 madde minimum olarak bir kaplumbaganin ihtiyaci olan alet edevattir.

Genel olarak maliyeti uygun duzeyde tutacak sekilde,kuru alan ve filtre icin gerekli alet edevat:
1.Sünger (bulasik sungeri vs) filtrede kullanilmasi icin
2.Hortum,depo rekoru
3.5 veya 10 litrelik pet sise
4.Vantuz,lastik,plastik kablo kelepcesi (kuru alan yapiminda kullanmak icin)
5.Plastik meyve kasasi veya cd kabi veya kuru alan icin kullanabileceginiz hersey

Bu saydiklarimin hepsi maksimum 10 tl ye elde edilebilir.

Kiskacli lamba tanesi 7.5 tl ye bir milyoncularda satiliyor iki tanesini 15 tlye,Uvb ampulu 75 tlye,soft ampulu 10 tlye,isiticiyi 25 tlye,kafa motorunu 25 tlye,termometreyi 3 tlye,akvaryumu veya kabi 70-100 tlye satin alabilirsiniz.
Minimum total:225 tl

Bunun uzerine diger 5 maddede saydigim malzemeleri de eklerseniz totalde 235-240 tl ye kucuk bir kaplumbaganin minimum ihtiyacini karsilamis oluyoruz.
Bunlara maliyeti minimumda tuttugum icin yemi eklemedim,haslanmis yumurta,haslanmis tavuk,marul verilebilecegi icin.Yemi de eklersek gammarus olarak asagi yukari 250 tl.

Isiticisi,kuru alan isigi (soft ampul) olmazsa vucut sicakliklarini regule edemezler hastaliklara acik olurlar.Uvb lambasi olmazsa metabolik sorunlar yasarlar.Filtresi olmazsa surekli su degisimi gerektirir sizi ugrastirir.Su sicakligini ayarlayacaksiniz klorun buharlasmasini bekleyeceksiniz felan derken sizi ugrastirir.Akvaryumu veya kabi olmazsa cok cabuk kirlettigi icin suyu zehirlenir rahatsizlanir.Su degisimi yapilmazsa kokar.En azindan evinizde elinizde en az 40 lt lik bir kap varsa buna koyun.Kucucuk kaplarda kaplumbaga bakilmaz.

Cvp: Minimum bu malzemeleri elde edemeyen lütfen kaplumbağa almasın,bakmasın.

Super:)Yalniz senin hayvanlarin durumu belki kotulesebilir,kotulesirse enjeksiyonlari olacak onlarla ugrasicaksin.Bunlari yapsan bile hayvanlari kurtaramama sansin olabilir.Bu nedenle yapacagin bu harcalamalar konusnda iyi dusun.Sonradan ''bukadar harcama yaptin bak elinde patladi,ben sana demistim evde bu hayvanlara bakilmaz''diye gibi laflar yiyebilirsin ailenden.Diger yandan bu harcamalari yapmazsan hayvanlari saglikli olsa bile yasatman güc olur.Zaten hasta iseler ekipmansiz hic sanslari yok.Iki ucu pislikli degnek yani.Bu nedenle iyi dusun, karar ver.Ya ekipmanlari tamamla sansini dene ya da hayvanlari sahiplendirelim.Ekipmanlari tamamlayacaksan bakmaya kararliysan hayvanlara,yazdiklarimizi alirsin,sicakligi 33 derece getirirsin.Bu donem senin kaplumbagalarini izleme donemin olur.Istahlarini,bagalarindaki kirmiziliklari vs. izlersin.Durumlari kotulesirse yine konusuruz.
Akvaryum icin Cem abinin dedigi dibi bu donem petshop carsilarini gezmek lazim.Pazarlikla 200 litrelik akvaryumlar 70-100 tl arasinda bulabilirsin.Diger ekipmanlari internetten siparis vermeni oneriyorum fiyatlari cok daha ucuz.

İleri derecede hasta olduğunu zannetmiyorum zaten bir iki güne metropolitan hayvan hastanesi var oraya götürcem yüzde elli indirime girdi çekap bide onu yaptırcam inşallah kötü bi durum yoktur

gitmeden önce sor kaplumbağalardan anlıyorlar mı ?

Ben daha önce gitmiştim oraya cem abi necatinin yanağı apse yapmıştı iltahaplanmıştı iyi insanlar doktorlar

götürürken ayakkabı kutusunda bir kutuya gazete parçaları veya havlu veya benzeri birşey koy koymadan evvel hayvanları peçete ile kurula rüzgar yeme ihtimallerine karşı poşete koyabilirsin ama ağzı açık olsun hava girsin kutuda delikte aç. araba ile gideceksen poşete gerek yok.

koçtaşta bir ara şeffaf plastik ayakkabı kutusu satıyorlardı. hava deliği de var. bundan da alabilirsin.

su içinde gitmez kuru götüreceksin.

yalnız hava sıcak uzun sürerse git gel. petşişe su al ufaklardan ucuna ağzını daya hayvan içer. bu arada hayvan ile temas ettikten sonra ellerini bol su ile yıkamayı unutma. salmonella bakterisi taşıyorlar.

ben geçen gün akvaryumu temizlerken elim yüzüm su içinde kaldı, ara dinlenmede sabunlamaya üşendim. ya ağzım gözümden ya da ellerimde yara vardı bir şekilde salmonellayı kaptım ama hafif geçirdim. çocuklar ve yaşlılar için teşhis ve tedavi yapılmazsa ölümcüldür. onun için özellikle çocuklardan uzak tutulmalı. sende dikkat buna

Teşekkür ederim ama kuru gitmesindeki amaç ne arabada götürcem su sallanır hayvanın başı döner diye mi

hayvan sallantıdan dolayı strese girer. kusma, idrar ve dışkılaması söz konusu bu da suyu kirletir. kanalizasyon suyu gibi olur. işi 2 saatte bitirirsen su içirmeye de gerek yok. götür getir kaba koy.

çok saol cem abi ilk önce veteriner işini halletmem lazım sonra herşeyle ilgilenicem zaten

tamam. hekimler ne uygulama ve ne önerdilerse anlatırsın. hayvanlar düzelsin sonra kabuk işine bakarız. geçmiş olsun.

bu arada fikir vermesi açısından bu konuyu da incele.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

bu da hastalıklar üstüne
mailto:/forum/konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

dediğin yer iyi ise tam adresini al bu konunun altına onu da yazayım.

Ben kafa motoru'nu anlamadım, su filtresini mi demiştiniz?

kafa motorunu el yapımı turşu bidonundan dış filtre yapmak isterseniz su emiş borusu tarafına takıp kullanıyorsunuz.

Butun filtrelerde suyu itmesi icin icinde pervanesi olan bir motor bulunur.Dis filtre denen alet bir kova,kovanin icinde bakterilere yuva olacak malzeme,iki hortum ve motordan olusur.Ic filtre (mekanik filtre de denir) kati materyali sudan suzmek icin icinde sunger bulunan bir hazne ve motordan olusur.Filtre dedigimiz sistem,sudan kati veya sivi pisliklerden ayrilmasi,elimine edilmesi icin kullandigimiz sistemdir.Motor da su akisini saglamak icin filtre sisteminin icinde yer alir.Sadece motor satin aliyorsaniz buna kafa motoru denir diyelim anlasilmasi icin.
Maliyeti uygun tutarak filtre sistemi yapmaktan bahsediyordum.Sadece kafa motoru alip,suyu akvaryumdan hortum vasitasiyla icinde yararli bakteri buyuyecek malzemeyi barindiran herhangi bir kaba(pet sise,plastik saksi,legen,kova vs),bu kaptan da akvaryumumuza geri donmesi seklinde bir sirkulasyon saglamaktan bahsetmistim.
Dis filtreler 200-400 tl arasindadir.Daha uygun olanlarinda ise ses problemleri yasanir genelde.Melisanin ailesini ikna etmesinde zorluk yasayacagini dusundugum icin maliyeti düsük ve gayet etkili bir filtre yapabilecegimizden bahsettim.
Yani ismine ne denilirse denilsin arkadaslar,su sirkulasyonu saglamak icin bir motora ihtiyac vardir.Yararli bakteri yuvasiyla akvaryumumuz arasinda kurulan bu sirkulasyona genel olarak ''biyolojik filtrasyon'' denir.Suyu nitrit nitrat amonyak yiyen bakterilere tasiriz,ordan da akvaryumumuza geri tasiriz.Boylece amonyak nitrit ve nitrat zararsizlastirilir diyeyim en basitinden.

Dogada bu sirkulasyon yukseltiler sayesinde saglanan akisla ve buharlasip geri yagmur olarak donme seklinde oluyor.Ayni sirkulasyonu evde kurdugumuz habitatlarda taklit ediyoruz.

Geri