Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Misafir kaplumbağaları geri vermiyoruz

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
598
Merhabalar . Önceki konumu okuyan varsa durumdan haberdardır . Kaplumbağaların tedavilerine bugün başlıyorum . Annemle bir karar aldık ve kaplumbağaları geri vermeyi düşünmüyoruz . Şuan için benim kaplumbağalarımla birlikte yaşayabilirler mi sormak istedim . Benimkiler onlara göre büyük . Akvaryumunda yaklaşık 120 litre su var . Şimdilik bu kapasite yeterli olur mu . Ve ilerde 500 litrelik akvaryum almayı düşünüyorum . Tabii öncelikle 2 küçük ve 2 büyük kaplumbağa aynı alanda yaşayabilir mi ?
 
Hacim sorun olmaz idareten 1 ay bakilabilir desek bile buyukluk sorun olacaktir yemleme elle set cekilerek yapilsa bile diger hayvanlar akvaryumda hep tedirgin olacaktir.
 
Hayvanların birbirlerini kabullenme süreci var. Hepsinin kabuk boyları ne kadar ?
 
Benimkiler 15-16 misafirler 5-6 cm .


Bence de tedirgin olabilirler öyle düşünüyorum. En azından fikirlerinizi alayım dedim.
 
Şimdilik 50-60 litrelik bir plastik kap misafirler için idare edebilir diye düşünüyorum kalıcı bir akvaryuma geçmeden önce tabi Cem abi daha bilgi sahibi o bir tavsiye verecektir. Aradaki boy farkı yüzünden görünürde bir sıkıntı olmasa da ufak olan hayvanların stresten büyümesi net bir şekilde yavaşlıyor.
 
Şimdilik bir kaba aldım orda idare ediyorlar. Allahtan yaz ayındayız kış olsaydı büyük sorun olurdu.
 
Sendekiler bayağı büyük. Akvaryuma giren herşeyi en başta yiyecek algısıyla tartarlar. Bunları akvaryuma koyduğun gibi diplerinden ayrılmadan koklayıp takip ederler. Bu duruma göre bir ila birkaç gün sürebilir.

Evde tüm gün olacağın bir zamanda koyup bakabilirsin ısırma olup olmayacağına bakarsın. İlk başta bunaltabilirler. Özellikle küçüklerden hangisi durağan kalırsa ona daha çok. Yerinde durmayana pek ilişmiyorlar. Eğer ilgileri kaybolursa kabullenmişler demektir. Bende avantaj kaplumbağalarım 11-12 cm civarlarıydı. Erkeklerdi sonradan gelenler dişi ve akvaryum büyüktü. 7-8 saatte uyum sağlandı. Her iki grup kendi kendilerine dolaşmaya başladı. Şimdi dişiler erkeklerden daha büyük.

Yemleme sorun olacak bunlara diğerlerine ilişmeyecek şekilde yem ver yoksa büyükler fena girişirler. Büyüklere vereceğin yemleri toplu halde atabilirsin. Ama küçüklerde aralarına girebilir. Yemleri su içinde sağa sola dağıtabilirsen sıkıntı olmaz ama küçüklerin yiyeceği miktar az kalabilir.

Hayvanların kabuk durumları nasıl temiz mi ? Emin olana kadar akvaryuma koyma.
 
Teşekkür ederim öncelikle. Bugün başladık tedaviye . Söylediğiniz gibi tuzla kabuklarını ovalıyorum . Kulak iltihabı olan için de yemini verirken başka kaba alıyorum o şekilde yem veriyorum . Yemi yedikten sonra kulaklarına damlatıp 15 dk kadar kuru bi yerde bekletiyorum . Sonra aynı kabına devam . Bildiğiniz gibi önceden 25 e 25 lik kare bir camekan içinde yaşıyorlardı alığımda. Annemden rica ettim hafif derin daha büyük bir yemek kabı verdi . Şuan ordalar ve rahatlamış gibiler .

Ama bir sorum daha olacaktı . Metilen mavisi aldım ve damlattım . Fakat kaplarında filtre yok . Dışkılarını şırınga ile çekiyorum. Ama 2 günde bir yine de değiştirmem gerekir diye düşünüyorum . Her seferinde metilen damlatayım mı ?
 
Su kirleniyorsa değişmek gerek. Her gün bir damla damlat. Bu olası mikrobu elimine eder. Belli bir sınıra kadar da amonyağı tolere eder. Çok hafif bir mavilik olsun. Alkol bazlı olduğu için bu hayvanları uyuşturup stres açısından rahatlatır. Alkol bir süre sonra uçar ama çok fazlada dökme. Şöyle bir iki saatte mavilik kaybolacak kadar ayarlayamazsan sudan bir miktar alıp temiz su eklersin. Şebeke suyu klorlu olduğu için bakteriyel durumu yok edebilir ama kireçlidir. kabuk üstündeki tabakaları atmada içme suyu daha uygun olacaktır. İçmeleri açısından da rahatlatıcı. Bir tane 10 lt'lik petşişe su alıp onu kullan. Oda ısısında sıcak durur. Güneş önüne koyma gölgede dursun. Ekleme ya da değişmeyi böyle yaparsın.


Gözlerine de ilaçtan damlat.
 
Geri
Üst