Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Misafir kaplumbağaların hastalıkları

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
598
Merhabalar . Konuya hemen girmek istiyorum . Bizim karşı komşumuzun torunları vardı . Benim kaplumbağaları görünce özenip 2 tane almışlardı . Ben onlara güzelce liste hazırlayıp vermiştim alınması gerekenleri 4-5 ay önce . Dün kaplumbağaları bana getirdiler . 1 hafta yoklarmış bakmamı rica ettiker kabul ettim aldım . Poşetten küçücük fanusuyla çıkardığımda şok oldum . Ne dediklerim alınmış ne hayvanlara bakılmış . Yedek lambam vardı fanuslarına taktım 2 cm yüksekliğinde bir suyun içinde ufacık taşın üstünde sanırım hayatlarında ilk kez güneşleniyorlar . İkisinde de kabuk mantarı var . Pek yayılmamış. Onun tedavisine başlayacağım . Fakat bir tanesinde kulak iltihabı var her 2 tarafında . Minnacık kafasının iki yanında boncuk kadar şişlikler var . Biraz araştırma yaptım ve tedavisinin elimde olmadığını fark ettim . Ve maslesef yaşadığım şehirdr bırakın kaplumbağayı kedi köpekten anlayan az veteriner var . Sormak istediğim ben bu kaplumbağaya bir şey yapamaz mıyım ? Ölüme terk etmek gelmiyor içimden .
 
Cvp: Misafir kaplumbağaların hastalıkları

Mantar olan yerlere ıslak diş fırçasına tuz döküp ovala. İlk yaptığını arka arkaya iki kez yap. İkincide diş fırçasını yıkadıktan sonra tuz dök. Sonraki günler tek sefer yeter. Kaplarını ufak olduğuna göre ya anti bakteriyel yada bulaşık sabunu ile yıka iyice durula sonra hayvanları koy. Kum taş bir şey varsa at gitsin.

Kulak sorunu yaşayanın kabuk boyu ne kadar ?
 
Cvp: Misafir kaplumbağaların hastalıkları

boydan da o hayvanlara yazık olduğu anlaşılıyor. bu kadar zamanda gram büyümemişler. genta alıp sabah akşam ikişer damla ağızdan ver. yani ikişer damla girsin ağzına ona göre ayarlarsın, elden yemlemeye alışık değillerdir herhalde. kulaklarına da kuru bir yerde ikişer damla damlat sabah akşam. kapları 5 litreden ufak sanırım varsa her gün bir damla da metilen mavisi damlat. bu mantara da iyi gelir. uv lamban da varsa her gün hayvan altında yarım saat duracak kadar yak önce seninkiler tabiki, radyasyonun iltihaba faydası var.

anlattıklarından anlamıyorlar belki senin akvaryumu görürlerse kafalarında şimşek çakar. bir de salmonelladan bahset. akvaryum arkasından daha güvenli bakılır de çocuk ellemeden seyretsin. geçmiş olsun.
 
Çok teşekkür ederim cem abi dediklerimi uygulamaya çalışıcam . Benim eski teraryum var onu bulabilirsem ona koyup yedek lambamla bareber vericem bari hayvanlar birazcık rahat etsin . Benim akvaryumun hemen yanında duruyorlar . Camdan cama benim kaplumbağaların yanına yüzmeye yüzmeye çalışıyolar :)
 
Cvp: Misafir kaplumbağaların hastalıkları

Kolay gelsin insallah iyi olurlar.Ben de bugun kedimi veterinere goturmustum asilari icin,veterinerin bir kaplumabaga bakmasi var boyle birsey olamaz.Ayip ya.Birsey de demek istemedim.Kucuk kapta azicik su,suyu baya pis.Asagi yukari 9 cm boylarinda ve sanirsam erkek.Icim gitti.Gelecek sefer gittigimde size zor oluyorsa ben bakabilirim diyecegim.
 
Cvp: Misafir kaplumbağaların hastalıkları

Bazıları hayvan besleme için değil dekor amaçlı işyerinde dursun mantığındalar ne yazıkki. Ekseriyetle balık akvaryumlarını buna örnek verebilirim. Amaç müşteri oyalama.
 
Cvp: Misafir kaplumbağaların hastalıkları

Dekor olsun diyeyse zaten daha buyuk ayip.Iki durumda da veterinerlerin cogu yetersiz bilgiye sahip.Birkac tane iyi veteriner var Allah onlardan razi olsun.


Onlar bile cok cok yeterli bilgiye sahip degil.Ama napalim sistem boyle.Insana deger olmayan ulkede hayvana mi olsun.
 
Geri
Üst