Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muhabbet kuşları ile ilgili bir kaç soru

Ottoman Hasan

Yeni Üye
Arkadaşlar bir kaç sorum olacak. 9 ay'dır bir dişi, bir erkek muhabbet kuşum var.
1. Soru : Bir tanesi fazla tüy döküyor. Vitamin kullanmak lazım deniliyor ama kafeste kalamar kemiği dahil her şey var. Yem olarak Vitakraft menü kullanıyorum ( en iyilerinden olduğu söylenmişti o yüzden onu kullanıyorum). Vitamin gerekliyse ne kullanmalıyım.
2. Soru : çok iyi anlaşıyorlar , hiç ayrılmıyorlar ama yumurtlamıyorlar da. Yavruluk falanda var kafese ek olarak . Ne zaman yumurta verirler veya ne yapmak lazım
3. Soru : Çok ilgilenmeme rağmen yabaniler. Benden kaçıyorlar. Evde uçmaları için salıyorum ama ne yaklaşıyorlar bize, ne de kafese koyacağım zaman yakalayabiliyorum. Bunun için ne yapılabilir acaba ?

Bu tüy döken dişi mi erkek mi?

Büyük tüyleri atıyorsa alttan yenileri çıkıyordur eskileri söker atar. Yada kendi düşer. Bu mevsimsel değişiklik.

Sadece belli bir bölgeyi kendi söküp kelleştiriyorsa ya aşırı sıcakta kaldığından yada stresten yapar. Ya da parazit olabilir.

Vitamin takviyesi yaptığınıza göre onunla alakalı durum yok.

Hayvanlara kafes dışından parmağınızı ıslatıp, yem yapıştırın ve uzatın yaklaşıp yesinler.

Çift hayvan olunca bütün ilgi birbirlerine dönüyor. Bizi umursamıyorlar.

Kafesin kapağını açık şekilde sağlamca sabitleyin. Kapanıp hayvanları ezmesin. Hayvanlar uçup gezinir sonra kafese dönüp girerler.

Marulun körpe yapraklarından takın.

Hayvanlar fazla harekete alışık değiller onun için uçururken fazla zorlamayın nefes nefese kalıp yoruluyorlar.

Geri