Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mühendis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

genç kaplumbağa

Bordo Bereli
Forumumuzun mühendis kullanıcıları konuya mühendis olduklarını belirten bir mesaj atabilirler mi?(bilgisayar mühendisiyim,makine mühendisiyim gibi)kendilerine sorularım olacak:)

Cvp: Mühendis

Merhaba, ben bilgisayar mühendisiyim. Her türlü sorunuza hazırım.

sorularım şunlar:
1.hangi üniversiteden mezunsunuz/mezun olacaksınız?
2.iş imkanları hakkında bir bilgi/fikiriniz var mı?
3.çalışıyorsanız kazancınız ne kadar?(tam fiyat söylemek istemiyorsanız aralıkta söyleyebilirsiniz)
4.okuması zor mu?
5.devlette çalışmak istenirse kpss de mesleğinizin durumu nedir?
bunları cevaplarsanız sevinirim:)

Evet benimde çok işime yarıycak. İnşallah bende okuycam mühendislik :)

bana göre muhendislik,ögretmenlik gibi meslekler eskiden ideal meslekti,şuan ortalık işsiz muhendis kaynıyor..

Elektronik muhendisligi simdi niye ideal degil teknolojinin gelismesine ragmen .d

Arkadaslar temel mühendislikler vardır.Bu mühendisliklerin işi cok etkilenmez.Bunlar İnşaat makine ve elektronik mühendisliğidir.Ben de makine mühendisliği okuyorum. Kendini geliştiren bir mühendisin iş bulamayacağına inanmyorum.Bunun yanında okunan üniversitede de tabiki önemli.Kariyer.net e girip hangi mühendisliklerde neler aranıldığına ve hangi mühendislik lere ne kadar ihtiyac war bakılabilir.
:) Herkese başarılar

kimisi mühendislikte iş yok diyor,kimisi kendisini geliştirene iş var diyor.kafam çok karışık.bunları merak ettiğim için böyle bir konu açtım.şu anda lise 2.sınıftayım.üniversite sınavlarına fazla birşey kalmadı.mühendis olan,okuyan,okumayı isteyen herkesi bu konuya bekliyorum.bilgi paylaşımında bulunalım:)

Okumadan bahsedeyim yarın daha detaylı olarak size bütün sorularınızın cevabını gönderirim. benim bi arkadaşım vardı çocuktan zeka fışkırıyordu resmen ama bi öğretmene düşmüştü çocuk bütün kodları ezbere biliyor tüm sınavlardan yüksek alıyordu ama öğretmen çocuğa kafayı takmış bi kere yüksek alsa bile napıyor ne ediyor puanını düşürüyordu çocuk rektörlerin dizlerine kapanıp ağladı resmen beni atmayın diye. Sizede böyle kafasında tahta yerine sıkıştırılmış sunta olan bi öğretmene denk gelirseniz okuma hayalini unutun derim. O yüzden seçeceğiniz yerlerin öğretmenlerini öğrencilerin ağzından iyi bir dinleyin veya imkanınız varsa velilerden. Ben öyle birkaç veli ile konuşmuştum çok iyi demişlerdi o velilere güvenip gittim o üniversiteye hiçte pişman olmadım. Genelde puanı düşük üniversitelerde bu tarz öğretmenler çok olur sürerler böyle yerlere öğretmenleri olanda öğrencilere olur.

Arkadaşlar, ben yüksek ziraat mühendisiyim. Şu anda da doktora yapıyorum. Eğer kendini geliştirirsen ve diğerlerinden bir farkın olursa iş bulmakta zorlanmazsınız. Artık düz mühendis olmak maalesef pek bir işe yaramıyor. Donanımlı olmanız ve kendinizi geliştirmeniz şart. Ben şu an çalışmıyorum doktora yaptığım için bazı sorumluluklarım var. Yoksa her an için istediğim yerde işe başlayabilirim. Ders aşamasının bitmesini bekliyorum. Seminerimi verip teze geçicem. Yalnız akademisyen olmak istiyorsanız kadronun açılmasını beklemeniz şart. Çünkü kadrolar kolay açılmıyor. Onun haricinde iyi bir elemansanız asla işsiz kalmazsınız :)

Rica ederim :) Yani ziraat mühendisliğini de düşünebilirsin çok güzel bir meslek tavsiye ederim :) Şu aralar baya bir eleman da alıyorlar :)

Sanırım artık ziraat mühendisliği adı altında deil.Zootekni ve başka bir isim altında alıyorlar yeşim hanım

Yanlışınız var ben bunu hemen düzeltiyim. Sizin dediğiniz eskidendi. Şu an ziraat mühendisliği adı altında açılıyor. Tıp nasıl bölümlere ayrılıyorsa ziraat mühendisliği de öyle bölümlere ayrılıyor. Ziraat mühendisliği adı altında giriyorsunuz 2 sene temel dersleri okuduktan sonra bölümlere ayrılıyorsunuz. Zootekni, bitki hekimliği, bahçe bitkileri, tarla bitkileri, tarımsal yapılar gibi... Bitki hekimliği en yüksek puanla alınan bölümdür. Hep latinceye ve hastalık isimlerine dayanır. Ben bitki hekimliğinden mezunum. Biz 3. sınıfta bölümlere ayrıldık. 2 sene de ayrıldığımız bölümlerde okuduk. Not ortalamanıza göre istediğiniz bölüme girebiliyorsunuz.

Kaldı ki Emrah bey sizin dediğiniz eskidendi öyle bile olsa sonuç olarak ziraat mühendisi oluyorsunuz başka bişey değil :D Size ziraat mühendisliği diploması veriyorlar :D
Tek farkı bölümler şu an ziraat mühendisliği adı altında birleştirildi ve siz bölüm tercihinizi 3. senede yapıyorsunuz :)

en çok tarla bitkilerinde iş vardır heralde değil mi yanılıyor muyum?tarla sonuçta ülkemizde tarım ülkesi:)ziraat mühendisliği aklımda çünkü her ilçeye/köye(yanılıyor olabilirim) bir ziraat mühendisi uygulaması ziraat mühendisliğinde kıpırdanma yarattı diyorlar.ilerisi parlak gibi bence:)

Bitki hekimliğinde iş var. Belirttiğim gibi 3. sınıfta not ortalamana göre bölüm seçiyorsun. Millet bitki hekimliğine talepte bulunuyor. Ortalaman iyiyse bu bölüme girmeye hak kazanıyorsun. Bizim ziraat mühendisliğinin gözdesi bitki hekimliğidir. Bir o kadar da zor bir bölümdür. Bitki hastalıklarına ve latinceye dayanır.

ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum çünkü biz geçen sene(lise 1 de) bazı bitkilerin latince adını öğrenmiştik gerçekten zor ve uğraştırıcı fakat eğlenceli:)devlet alımları hakkında bir arkadaşımın abisi şu anda çukurova üniversitesinde okuyor ve 70 lere kadar düşüyor dedi.sizin bir fikriniz var mı?

Pardon 70'e kadar düşüyordan kastınız ne anlamadım? :)

kpss puanları ile ilgili 70 dedi fakat bu konu hakkında(kpss)detaylı bir bilgim yok.sadece kpss de puanlar 70 lere kadar düşüyor dedi ve bu puanı almakda kolay demişti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri