Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mühendis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Mühendis

Eksik biliyormuşum Ziraat okuyan kuzenimden yanlış bilgi aldım yada yanlış hatırlıyorum:)

Bu aralar ziraatten baya bir eleman aldılar her köye bir ziraatçi olayından yola çıkarak ve 70'le girenler var doğrudur. 70 çok düşük bir puan da değil ayrıca. Ama daha kaliteli yerlerde bilim adamı olarak çalışmak istiyorsanız merkez araştırma enstitüleri gibi yabancı dil şartı ve yüksek lisans şartını da sağlamak durumundasınız.

emrah bey sizdede meslek olarak makine mühendisi yazıyor.sizdende bölümünüz ile ilgili bilgiler bekliyorum:)

haklısınız yeşim hanım sonuçta kpss bir sıralama sınavı.ne kadar iyi puan alırsanız şartlarınız o kadar iyi olarak başlarsınız.siz devlette mi çalışmayı özelde mi çalışmayı düşünüyorsunuz?

Kuzeniniz kaçıncı sınıfta okuyor ya da kaç yılında mezun oldu? :) Bilginiz tamamen yanlış. Siznkisi şeye benzedi biraz 'zootekni falanca bölümler adı altında açıyorlarmış artık ziraat mühendisliği değil o halde dahiliye uzmanı da doktor değil gibi bişeye benzedi :D'

Ben devleti tercih ederim. Ayrıca ben üniversitede kalmayı ve akademisyen olmayı da düşünüyorum. Ama dediğim gibi kadro zor açılıyor ünilerde beklemek gerek :) Benimde düşüncem merkez araştırma enstitüsünden sonra kadro açılınca üniversiteye öğretim üyesi olarak geçmek şeklinde.

üniversitede kalmak bencede en mantıklı hareket inşallah istediğiniz yere gelirsiniz:)

Doktora yapıyorum yani normalde bir engel çıkarmamaları gerek :) Teşekkür ederim benimde dileğim bu şekilde :)

YA aslında benim duyduğum ziraat mühendisliği diye bir mühendislik kalmadığı şeklideydi:) Öğrenmiş olduk ki yanlış mış.

Bu arada makine mühendisliği en zor mühendisliklerden.Okuması da zor.İŞ bulması diğer mühendisliklere göre fena sayılmaz.Elektrik elektroniğin de zor olduğunu soylerler:)

Cvp: Cvp: Mühendis

Jadeite' Alıntı:
Arkadaşlar, ben yüksek ziraat mühendisiyim. Şu anda da doktora yapıyorum. Eğer kendini geliştirirsen ve diğerlerinden bir farkın olursa iş bulmakta zorlanmazsınız. Artık düz mühendis olmak maalesef pek bir işe yaramıyor. Donanımlı olmanız ve kendinizi geliştirmeniz şart. Ben şu an çalışmıyorum doktora yaptığım için bazı sorumluluklarım var. Yoksa her an için istediğim yerde işe başlayabilirim. Ders aşamasının bitmesini bekliyorum. Seminerimi verip teze geçicem. Yalnız akademisyen olmak istiyorsanız kadronun açılmasını beklemeniz şart. Çünkü kadrolar kolay açılmıyor. Onun haricinde iyi bir elemansanız asla işsiz kalmazsınız :)

ziraat mühendisliği hangi puan türüyle alım yapıyor ?

kesin tm yada mf'dir.TS ciler'e bir kini var galiba bu devlet'in mübaret 2 3 tanecik kıytırık bölüm dışında ts bölümü yok koca memlekette,hukuk bile ne alakaysa tm'ye kaydırılmış,öleceğeeez :D

Baen MF3'ten giricem sınava. Bilgisayar programciliği istiyorum hazirligim var şimdiden :) Css,php,C+,C++ gibi dilleri biliyorum az çok. Hatta 2 tane .com ve .net sitem var.
Sizce iş bulur muyum? Yoksa hangi muhendislik bolumunu secmeliyim?

bende sayısalım:)sayısal da o kadar çok dal var ki seçim yapmak gerçekten zor ama ben mühendislikte kararlıyım:)

Bilgisayar mühendisliğinde c# ve java dillerini bilmen yetiyor zaten artık c ve c++ pek bir önemi kalmadı en önemlisi c# bide css biliyorsan rahatlıkla iş bulabilirsin.Bende yazılım mühendisi olmak istiyorum.

Emrah bey 'ziraat mühendisliği diye bir mühendislik kalmadığı' şeklinde bir ifadeyi ilk defa sizden duyuyorum:D Ne diyeceğimi şaşırdım :D Ciddi mi söylüyorsunuz Allah aşkına? :D Ziraat mühendisliği her zaman ihtiyaç duyulan ve şu an en fazla alımı yapılan mühendislik dallarından biridir. Sözlerimizi biraz daha dikkatli seçelim lütfen. Bir konuda kesin bilmeden yorum yapan kişilerden pek haz etmem açıkcası! Ziraat mühendisliği insan beslenmesiyle yakından ilgili olduğu için kutsal bir meslektir ve asla ölmüycek sayılı mesleklerden biridir! Ayrıca bütün mühendislik dalları kendine göre zordur kesinlikle kolay değildir. Bu arada hiçbir bölümde kendinizi geliştirmeden iş bulamazsınız :D Şu mühendislik dalında daha çok iş vardır demek yanlış olur :D
Ufuk bey, bütün mühendislik dalları MF ile alır :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri