Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muhtemel akciğer enfeksiyonu

YemreKozenn

Bronz 5 Üye
Merhaba 2 adet yavru kırmızı yanaklı kaplumbağam var. Birisinin son zamanlarda hapsurduguna şahit oldum. İnternetten baktım. Enfeksiyon kapmış olabilir. Sudan ziyade daha çok taşlarin üstlerinde vs duruyor. İstahida eskisi gibi değil. Ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada şimdilik büyük cam borcamda peteğin üstünde besliyorum. İsiticim vs yok. Güzel bı akvaryum yapmak istiyorum ama hiçbir bilgim yok internetten bakayım dedim iyice kafam karıştı. Bu konuda da bana yardımcı olabilecek varmı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Foruma hoşgeldiniz.

Isıtma lambasını hemen alın. Kuru alana taşa alternatif birşey bulun taş iyice soğukluk verir.

Akvaryumu alın ona göre filtre ve su ısıtıcı önereyim. Bu işi hemen halledin.

İştahları ne durumda?

Yaklaşık 70 litrelik akvaryum aldım. 100 watt ısıtıcı aldım ve hem normal hem şelale olabilen filtre aldım. Fakat filtre suyu biraz bulanık yaptı anlamadım. Kuru alanı daha yapamadığım için kaplumbağaları akvaryuma koymadım.
Isıtıcı lamba olarak mandallı seramik duylu buldum şansa nalburda 200 TL'ye aldım. Fakat ampul bulamadım. Aramaktayım.
Foruma hoşgeldiniz.

Isıtma lambasını hemen alın. Kuru alana taşa alternatif birşey bulun taş iyice soğukluk verir.

Akvaryumu alın ona göre filtre ve su ısıtıcı önereyim. Bu işi hemen halledin.

İştahları ne durumda?

En az 50litre olacak şekilde ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider. 150 Litreye kadar alabilirsiniz.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası almalısınız. Hayvanlar yavru üşütmeye daha müsait. Su sıcaklığını 27 dereceye getirin.

Isıtma lambası hakkında bu konuya bakabilirsiniz.
1000030757.jpg

Neden bulanık oldugunu anlamadım.

Suyu yeni doldurduysanız hava kabarcıkları kaldığı için bulanık olabilir.

Ampul için bunu yada 42watt olanını alın. Elektrikcilerde daha ucuza bulabilirsiniz

Suyu yeni doldurduysanız hava kabarcıkları kaldığı için bulanık olabilir.

Ampul için bunu yada 42watt olanını alın. Elektrikcilerde daha ucuza bulabilirsiniz
İlk gün sorun yoktu filtre 15w vermişti aşırı sirkülasyon yaptı o yüzden 5 w dophin marka hem şelale hem normal olabilen iç filtreye geçtim. Ondan sonra oldu. Acaba filtreyi önce yikamammi gerekliydi

İlk gün sorun yoktu filtre 15w vermişti aşırı sirkülasyon yaptı o yüzden 5 w dophin marka hem şelale hem normal olabilen iç filtreye geçtim. Ondan sonra oldu. Acaba filtreyi önce yikamammi gerekliydi
Evet filtrede yag kalıntısı oluyor. Filtreyi iyice temizleyin kullanmadan. Hatta ben sungerini çöpe atıp elyaf kullanıyorum

Geri