Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

MULTİVAC

ozlemb

Gümüş 2 Üye
Katılım
22 Ocak 2009
Mesajlar
194
arkadaşlar, uzun süredir akvaryumun dip temizliğini nasıl yaparım diye düşünüyordum, daha doğrusu hem beni yormayacak hem de pratik bir dip süpürgesi arıyordum. petshoplarda olan ve manuel bir dip süpürgesi almak istemedim çünkü pratik değil, uzun süren araştırmalarım sonucu belki bazılarınızda vardır, MULTİVAC isimli pilli aynı evdeki süpürgelerimiz gibi sadece şekil olarak uzun çubuk şeklinde bir süpürge buldum, mutlaka tavsiye ederim. ben taş kullanmadığımdan çok kirleniyordu, su dibinde ve yüzeyinde oluşan her türlü şeyi çekiyor.
 
Bunu bende kullaniyorum gerçekten çok kullanisli ve gerekli olan birsey. Iyiki böyle birseyi icaat etmisler ya.
 
ozlemb' Alıntı:
evet gerçekten öyle.. ayrıca çok da zevkli :)
Haftada birkez yapiyorum bunu. Her hafta sonunu iple çekiyorum çünkü tek o zaman leylayi elime alma sansim oluyor :) Bende sariyorum onu havluya fermuarli sweatimin içine koyuyorum oda kafasini uzatiyor beni izliyor. O zaman annelik hislerin acaip kabariyor yha :D
 
Sevda Hanım alın kapluşunuzu elinize :) dokunun, bu kadar üstüne düşmeyin, sonra bağışıklık kazanamayacak küçük dostunuz.

Dip süpürgesi bana da kullanışlı geldi özellikle aklımdaki soru işaretlerini sildiniz yorumlarınızla ben de bir tane edinmek istiyorum inşallah en kısa zamanda.
 
RE: MULTÄ°VAC

Kaan bey artik elime alamiyorum. Tirmaladigi yerler hemen kabarip kalkiyor, en son havluya sarip sweatimin icine koymustum (artik havluyla durmuyorda) tirmana tirmana boynuma geldi ve halen kabarik oralar. Yani benim bagisiklik kazanmam gerekiyor :D kazanacam derken bu hayvan beni kabarik kabarik yapar. Artik gelemiyorum valla beni hasta yapiyor.
 
Benim paludaryumda dip temizliğine ihtiyaç duymuyorum.Çünkü dış filtre ayrıca paludaryum dibinde iki adet su devir pompası günde bir kaç saat çalışmakta hava pompası dahil devamlı bir sirkülasyon mevcut kaplumbağalarımız sirkülasyondan çok az etkilenmekte ayrıca paludaryum toplam 325 lt ve üç ayrı bölümden oluşmakta yemek yedikleri yer ayrı bir bölümde olduğu için ve herhafta 4/1 bir oranın da su takviyesi her ay paludaryum komple temizlenir ve su değişimi yapılır dinlenmiş % 80 taze su eklenir.Günlük kaplumbağalarımızın saatli özel bakımları dahil (kaplumbağalarımızın kendi bakımları fırçalama ve hijyen dahil) Heray dış filtere temizlenir ayda iki defa elyaf yenilenir v.b Düzenli bir bakımla allah a çok şükür temiz,sağlıklı ve keyifleri güzel.Bütün kaplumbağalara ve sahiplerine sağlıklı günler dilerim.
 
Keyifleri yerinde abi sizinkilerin :) maşallah gerçekten çok iyi bakıyorsunuz onlara
 
axatan26' Alıntı:
ayrıca paludaryum dibinde iki adet su devir pompası günde bir kaç saat çalışmakta
Su pompasından kastınız ne acaba merak ettim ve nasıl kullanıyorsunuz?
 
Geri
Üst