Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mürekkep Balığı

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Bizim yazlığımız deniz kenarında(plaj da var denizde var) bu yüzden deniz kenarında mürekkep balığı,midye ve karides gibi canlılar oluyor(karidesi 2 kere yakaladım,bir kerede deniz örümceği)ayrıcada birsürü yengeç var(bir kerede dev yengeç yakaladım :D) önceden bu yaratıkları bir akvaryuma koyuyodum tabi dev yengeç gelmeden önce , o olmadanda kavga oluyodu ama dev yengeç hepsini öldürdü .Bunu anımı paylaşmak için anlattım .D asıl soruma geçiyim.

Kaplumbağama yakaladığım mürekkep balıklarını(ölü bir şekilde) veriyimmi. (Karidesi veriririm)Yengeçleri ve midyeleride aynı akvaryuma koyiyimmi?

Cvp: Mürekkep Balığı

Canlı yem herkesin kendi fikridir. Mürekkep balıkları çok nadir ve deniz dünyasının en akıllı canlılarındandır.
Bence akvaryumda bile bakılmayacak bir türken kaplumbağalara yem olarak vermeyi düşünmeniz çok üzücü ..

Nadir dediniz ama zaten bir sürü yavru mürekkep balığı oluyor deniz kenarında çoğuda kıyıya vurmuş oluyor(ölmüş).

sakın yengeçi aynı akvaryuma koyma kapluşlarınla yengeç kavga edebilir yengeç onu ısırabilir bence

Sizin bulduğunuz canlılar tuzlu suya ait.
Eğer tatlı suya bırakırsanız canlı olarak bu hayvanların ölümüne neden olursunuz.

Konu yanlış kategoriye açılmış.Taşıyorum.

Nadirden kastettiğimi anlamadınız sanırım. Onlar deniz canlılarının en güzellerinden ve en akıllılarından. Tahmin yeteneklerinin ve asla unutmayan bir hafizaları olduğunu biliyormuydunuz ?

Peki tamam ama hala aklımda bir soru var ölü olarak kıyıya vuran mürekkep balıklarını kaplumbağlarıma veriyimmi? (Cevaplarınız için teşekkür ederim bu arada)

Tuzlu suda yaşadığından bünyesinde tuz barındırır ve özellikle kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için doğal besin değildir.

İllah bir balık vermek istiyorsanız alabalık verebilirsiniz.Mürekkep balıkları Ecem hanımın dediği gibi çok özel canlılar.Ayıraca tuzlu suda yaşayacan canlıladır.Balık vermek istiyorsanız tatlı su balığı olan alabalık verebilirsiniz.En azından doğal besin olur.

şimdi arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama arkadaşımızın sorusuna cevap verelim mürekkep balığı olurmu olmazmı

bence ayda 1 ve fazla vermemek kaydı ile verilebilir kaplumbağanında minerale ihtiyacı var yanlış hatırlamıyorsam mürekkep balığı ve iskeletinin taşıdığı kalsiyum miktarı baya yüksek buda kaplumbağanız için iyi olacaktır ama fazla olmamak şartı ile çünkü bu balık tuzlu su balığıdır

eğer çok fazla verirseniz kaplumbağanız böbrek yetmezliği sorunu yaşar. İleri safhalarda ölüme yol açar

Ömer bey arkadaşın sorusuna cevap verdim zaten. Meriç beyde gerekli açıklamayı yaptı.

Mürekkep balığı kemiği ile mürekkep balığı eti aynı şey değil. Tekrar ediyorum :

Tuzlu suda yaşadığından bünyesinde tuz barındırır ve özellikle kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için doğal besin değildir.

Bu nedenle kaplumbağaya verilmesi uygun değildir.

ecemkoten' Alıntı:
Ömer bey arkadaşın sorusuna cevap verdim zaten. Mürekkep balığı kemiği ile mürekkep balığı eti aynı şey değil. Tekrar ediyorum :

Bu nedenle kaplumbağaya verilmesi uygun değildir.

:) zaten bende iskelet ile etin aynı şey olduğunu iddia etmedim ikisininde yüksek kalsiyum barındırdığını söyledim

arkadaşımız zaten doğal besinmidir değilmidir diye sormamış verilebilirmi diye sormuş :)

bende ayda 1 olabilir dedim

Ömer bey yorumuma saygı duymanız gerekir. Ben orda ''KAPLUMBAĞALARA VERİLMESİ UYGUN DEĞİLDİR'' yazdım farkındaysanız. Bir daha okuyun ve ona göre bana karşı çıkın.

ilk öncelikle kimsenin kalbini bir mürekkep balığı yüzünden kırmak istemem kimin haklı olduğu önemli değil özür dilerim ...

Ömer bey haklı olmak değil mesele yazdığım yorumu hiçe saymamanız gerekir yalnızca bunu belirttim.
Yalnış anladıysanız kusura bakmayın önemli olan bilgi paylaşmak :)

berkcam97' Alıntı:
Peki tamam ama hala aklımda bir soru var ölü olarak kıyıya vuran mürekkep balıklarını kaplumbağlarıma veriyimmi? (Cevaplarınız için teşekkür ederim bu arada)

Sorun bu mesajdan kaynaklanıyor. Bu mesaj yazılmadan önce sorunun cevabı verilmişti zaten. Tuzlu suda yaşayan canlıların kaplumbağa yemi olarak kullanılması uygun değildir, doğal hayatlarına uymuyor denilmişti. Cevap verildiği halde bu soruyu tekrarlamak enteresan.

Daha da enteresanı önceden cevabı verilmiş bir sorunun tekrarlanmasından sonra gelen yorum.

Konu açıldığı zaman bütün yazılanları okuyup öyle değerlendirmek yerinde olur. Son mesajı okuyup yazılmış gibi yorumlar.

Dışarıdan bakan objektif bir yaklaşım olarak değerlendirin lütfen.

:)

serhanzr' Alıntı:
berkcam97' Alıntı:

Sorun bu mesajdan kaynaklanıyor. Bu mesaj yazılmadan önce sorunun cevabı verilmişti zaten. Tuzlu suda yaşayan canlıların kaplumbağa yemi olarak kullanılması uygun değildir, doğal hayatlarına uymuyor denilmişti. Cevap verildiği halde bu soruyu tekrarlamak enteresan.

Daha da enteresanı önceden cevabı verilmiş bir sorunun tekrarlanmasından sonra gelen yorum.

Konu açıldığı zaman bütün yazılanları okuyup öyle değerlendirmek yerinde olur. Son mesajı okuyup yazılmış gibi yorumlar.

Dışarıdan bakan objektif bir yaklaşım olarak değerlendirin lütfen.

:)

cevapları baştan sona okudum ama benim düşüncem hepsinden farklı olduğu için ifade ettim :)orda mürekkep balığının doğal yemi olup olmadığını sormamış verilirmi verilmezmi diye sormuş

tekrar söylüyorum sorulan soru doğal yemimidir değilmidir değil verilmesi uygunmudur

Tamam eyvallah ben sizin "mürekkep balığı verilebilir" dediğinizde bir enteresanlık görmüyorum. Sizin cevabı verilmiş olan bir soruya cevap verin diye yazmanız enteresan olan bölüm.

Doğal yem değildir = Verilmesi uygun değildir demektir Ömer bey.

Arkadaşlar hiç bir tuzlu su canlısı tatlı su canlılarına yem olarak verilmemelidir. Bizim satın aldığımız balık ve karideslerin hepsi tatlı su canlılarıdır.

Geri