Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muz&Elmalı Vitaminli Kremim ve Kapluşlarımın Banyosu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Muz&Elmalı Vitaminli Kremim ve Kapluşlarımın Banyosu

Emre Bey kaplumbağalarınız ile uğraşmanız, onlar için bu zahmetlere katlanmanız gerçekten çok hoş. Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Sitemizdeki bir çok üyeden daha çok sevdiğiniz ve ilgilendiğiniz aşikar...

Karışımdaki armut ve muz çok mantıklı. Ama gel gelelim kaplumbağalarımız kabuklarından ve derilerinden emilim yapmıyorlar. Bu meyveleri onlara yedirmeniz daha faydalı olacaktır. Siz yine devam edin tabiki, mutlu oluyorsunuz ve onlar için bir şey yapmaktan haz duyuyorsunuz. Ama buradaki muhalefet eden insanlara da kızmayın çünkü hepsi gerçekleri söylüyorlar. Bu yaptığınız banyoyu akşam yemeğine dönüştürebilirsiniz. Meyvelerinizi küçük parçalara bölün, Devit-3'ü sürün. Yine o plastik kabınızı ve ısıtıcı lambanızı alın. Oturun tek tek onlara bu meyveleri yedirin. İlk başlarda belki istemeyeceklerdir. Aç bırakın 1-2 gün sonra nefessiz yutacaklardır. Haftada bir kabuklarına sürme eyleminizi yedirmeye çeviripte mutlu olabilirsiniz. Hem istediğiniz olmuş olur hem de onun için faydalı şeyler yapmış olursunuz.

Ayrıca bu naif ve sevecen tavrınız ile gerçekten takdirimi kazandınız. Siz gerçekten güçlü bir hayvanseversiniz. Forumda herkes birbirine yardımcı oluyor ve olmaya çalışıyor. Üslup farkları yüzünden yanlış anlaşılabiliyorlar ama arkadaşların yorumları hiçte umut kırıcı değil. Siz kaplumbağalarınızı sevin ama aynı zamanda da doğru sevin diye yazılmış hepsi :) Size ve kaplumbağalarınıza uzun ömürler dilerim...

Garubey' Alıntı:
Emre Bey kaplumbağalarınız ile uğraşmanız, onlar için bu zahmetlere katlanmanız gerçekten çok hoş. Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Sitemizdeki bir çok üyeden daha çok sevdiğiniz ve ilgilendiğiniz aşikar...

Karışımdaki armut ve muz çok mantıklı. Ama gel gelelim kaplumbağalarımız kabuklarından ve derilerinden emilim yapmıyorlar. Bu meyveleri onlara yedirmeniz daha faydalı olacaktır. Siz yine devam edin tabiki, mutlu oluyorsunuz ve onlar için bir şey yapmaktan haz duyuyorsunuz. Ama buradaki muhalefet eden insanlara da kızmayın çünkü hepsi gerçekleri söylüyorlar. Bu yaptığınız banyoyu akşam yemeğine dönüştürebilirsiniz. Meyvelerinizi küçük parçalara bölün, Devit-3'ü sürün. Yine o plastik kabınızı ve ısıtıcı lambanızı alın. Oturun tek tek onlara bu meyveleri yedirin. İlk başlarda belki istemeyeceklerdir. Aç bırakın 1-2 gün sonra nefessiz yutacaklardır. Haftada bir kabuklarına sürme eyleminizi yedirmeye çeviripte mutlu olabilirsiniz. Hem istediğiniz olmuş olur hem de onun için faydalı şeyler yapmış olursunuz.

Ayrıca bu naif ve sevecen tavrınız ile gerçekten takdirimi kazandınız. Siz gerçekten güçlü bir hayvanseversiniz. Forumda herkes birbirine yardımcı oluyor ve olmaya çalışıyor. Üslup farkları yüzünden yanlış anlaşılabiliyorlar ama arkadaşların yorumları hiçte umut kırıcı değil. Siz kaplumbağalarınızı sevin ama aynı zamanda da doğru sevin diye yazılmış hepsi :) Size ve kaplumbağalarınıza uzun ömürler dilerim...

Teşekkürler yorumunuz için. Meyveyi sevmiyorlar ama aç bırakıp deneyeceğim dün püreden yedi sadece 1 tanesi diğerleri yemedi devit3'ü sürekli damlatmalımıyım yani anlamadım tam.?

KillerPrince: Tamamda sizde çok uzattınız sabır diye birşey var durmadan işe yaramaz diyemezsiniz.

meyve banyosu :D Gerçekten güzel düşünmüşsünüz. paylaşım için saolun

Aslında kaplumbağalarımız bu yaşlarda proteine daha çok ihtiyaç duyarlar. Madem meyve sevmiyorlar, siz de normal yemlerine Devit-3 damlatıp o şekilde yedirebilirsiniz. Bunu sadece hafta 1 defa yapacaksınız. Çünkü temelde biliyorsunuz ki Devit-3 ve Tortivit gibi vitaminler iskletleri ve kabukları için faydalı. Haftada bir kez bu yöntem ile güçlü bir kabuğa ve iskelete sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Meyve yemiyorlarsa yemleri kullanın. Ama mutlaka haftada bir defa Devit-3'ü ağız yoluyla almasını sağlayın. UV lambanız varsa gerek yok ama yoksa Devit-3 güneşten alabilecekleri vitamini onlara verecektir.

Malesef UV çok pahalı alamadım 56 tl vereceğime çeşit çeşit yemler aldım daha iyi oldu

_Emre___' Alıntı:
Malesef UV çok pahalı alamadım 56 tl vereceğime çeşit çeşit yemler aldım daha iyi oldu

Tabiki bir çok üyemiz UV lambası olmadan bakıyor kaplumbağasına ama vitaminlerini eksik etmeyin lütfen.

Yok devit3 var polivit gibi vitaminleride var herşeyleri tam 4 kapluş için 3 ayda 654 tl ye yakın alışveriş yaptım yani :eek:

Emre bey bu son mesajım olacak daha fazla tartışmayacağım sizle yine başa dönmüşşünüz ben size diyorumki bu formülün işe yaraması için bir mucize olması lazım sizde durmadan işe yaramaz diyemezsin e sen anlasan demiyeceğim zaten ? ben 1 kere dedim sen direk işe yaramaz diyemezsin dalga geçercesine konuşma dedin.Ben doğruyu söylüyorum bunun işe yaraması bir mucize olur ne olur anlayın artık Çağrı beyinde dediği gibi bu işi yapmayı seviyorsanız meyveleri küçük küçük doğrayıp üstüne devit 3 damlatıp yedirin inannın bana bu yaptığınız şey daha yararlı olacaktır.Bu konuya daha fazla cevap atmayacağım.

Peki. Siz bilirsiniz işe yaramasın bir konuda haklısnız kabuğa sürünce birşey değişmeyecek fakat ben bunu 4 aydır kullanıyorum kabuğuna parlaklık verdi. meyveleri dilimleyip oral yöntemle ağızdan veririm o halde.

En iyisini yaparsınız :) parlaklık konusu ise kabuğa devit 3 sürdüğünüz için olabilir bende kabuğuna devit 3 sürüyorum kabukta görülebilir gelişme oluyor :)

Ayrıca inatla kabul ettiğim için kusura bakmayın mailto:/forum/images/s3/zaa.gif

Önemli değil.Ben teşekkür ederim iş tatlıya bağlandığı için :)

Emra,neler kaçırmışım, Allah aşkına biri özet geçsin :D Elmeyla muz püresini direk yedirebilirsin,ama kabuk için bunun da çok iyi birşey olduğunu düşünüyorum şahsen :)

Çok şey kaçırdın gazozcan ^^ arkadaşlar bu gün gidip dış filtre için ek maleve aldım aktif kömür sığmadı :D yenisini ekledim bende su şu an ilginç biçimde parlakk pırıl pırıl ^^ ek olarakta elyaf ekledim yani dış filtrem 30 kilo var :D semender tankı içinde iç filtrenin sünger gelen kısmının içini aktif kömür ve seramikle doldurdum sonra elyaf sünger :D bakalım nasıl temizliycekmi güzel.

Bence çok güzel temizler :)

Konunun geneline verdiğim cevaptır. Tüm okuyanlar için hem ilk hem son mesajla belirtilmesi gerekmektedir.

Su kaplumbağaların kabuğuna meyve sürülmez. Onları strese sokmaktan başka işe yaramaz. Kabuğunun güzel ve sağlıklı olmasını istiyorsanız kabuğa bir şeyler sürmek yerine uvb ampul alırsınız olur biter.
Ayrıca herkes süreceğine yedir demiş. Bu hayvanların doğadaki memülerinde şekerli hiçbir yiyecek türü yoktur. Meyve yemeleri sakıncalıdır. Kesinlikle verilmemeli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri