Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

namiba terra replux uv kompakt lamba 23W

cem

Süper Moderatör
Yönetici
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13325

juenpet'e dün verdiğim sipariş 24 saat sonra elime geçti. lamba piyasadaki ampullerle aynı büyüklükte hatta kıskaçlı lambama uyarmı diye çekindim ama uydu. alt kısım beyaz yer 5*5 cm kare. takıp denedim. emrenin (AEK) dediği gibi ısı verme özelliği yok mecbur ısı lambası harici olarak olacak. taktıktan sonra 30-40 saniye kadar baktım şu anda 5.saate girdim gözlerim hala acıyor. kaplumbağalarada birşey olması endişesiyle günde maksimum 2 saat üstüne çıkarmıyacam çok güçlü uv salınımı var. uyarı bölümünde de direk göz temasından kaçının diyor. çalışma masasında veya tavan lambasında kullanılmamalı. göze zararı açısından akvaryumla ilgili veya civarında birşey yaparken kapatılması gerekiyor. zamanlayıcılı ve termostatlı prizlerde kullanılmamalıymış.

açıklaması:super kalite, eşsiz parlaklık (6800K), uzun ömür (15000 saat), tam spectrum ışığı (gözlerimi haşat etti), %30 UVA ve%6 UVB D3 vitamin sentezi, bukalemun, iguana ve kaplumbağa için ideal diyor ama su kaplumbağasıda buna dahil mi bilmiyorum. alman malı, minimum 15 cm, maksimum 30 cm, genel olarak 20-25 cm arası mesafede tutulmalıymış. enerji harcaması B kategori.

şu durumda kıskaçlı lamba çok yakın olduğu için, diğer evden uzun deveboynunu getirecem. umarım hayvanların gözlerine birşey olmaz. mesafeyi 40cm düşünüyorum. ışık yanıkken ister istemez ışığa bakılacağından odaya girmek bile sakıncalı bence özellikle çocuğu olanlar almasın yada geç bir saatte herkes ayak altından çekilince kullanılabilir.

Cvp: namiba terra replux uv kompakt lamba 23W

Geçmiş olsun Cem. Keşke bakmasaydın lambaya. Ayrıca lamba hayırlı olsun. Yedek uvb lambam kalmadı ve değişim zamanı yaklaştığı için bende düşünebilirim.
28 cm mesafe bence uygun olur. 23 w %6 uvb için ideal mesafe olur. Ben 26 w olan 5.0 exo terra lambamı 28 cm mesafede tutuyorum. Aynı şekilde bende deve boynu ile ayarladım. Ancak benim anlamadığım neden zamanlayıcı kullanma diyor. Benim zamanlayıcı kullanmadan hiç bir ampulü kullanma şansım yok. 2 saatten az kullanma derim. Bu ampul su kaplumbağalarına uygun olan. Sana tavsiyem 30 cm den uzak tutma. Etki alanından çıkarma.

öncelikle geçmiş olsun bende bu lambadan almaya karar verdim eğer memnun kalırsanız bende aynısından alacağım inşallah memnun kalırsınız

Geçmiş olsun Cem. Keşke bakmasaydın lambaya. Ayrıca lamba hayırlı olsun. Yedek uvb lambam kalmadı ve değişim zamanı yaklaştığı için bende düşünebilirim.
28 cm mesafe bence uygun olur. 23 w %6 uvb için ideal mesafe olur. Ben 26 w olan 5.0 exo terra lambamı 28 cm mesafede tutuyorum. Aynı şekilde bende deve boynu ile ayarladım. Ancak benim anlamadığım neden zamanlayıcı kullanma diyor. Benim zamanlayıcı kullanmadan hiç bir ampulü kullanma şansım yok. 2 saatten az kullanma derim. Bu ampul su kaplumbağalarına uygun olan. Sana tavsiyem 30 cm den uzak tutma. Etki alanından çıkarma.

sağol felaket göz alıyor. deveboynunu takınca çevresine mukavva sarıcam, ışığın yanlara gelmesini engelleyecem. sadece kuru alana vursun ışık. şimdi bir daha baktım dimmer kullanmayın diyormuş ben loş ışıkta timer diye görmüşüm yani zamanlayıcıda sorun yok kullanılıyor.

Teşekkürler Cem. Zamanlayıcı konusu içimi rahatlattı. Bu hafta sonu juen pete gidersem bende alabilirim. Zaten uvb ampul kalmadı piyasada, bunlarda tükenmesin.

biraz önce deveboynuna takıp kenardan altına mukavva kutu koyarak yükselttim. lambayı 30 cm'ye ayarladım. bize dokunmasın diye çevresinide alüminyum kağıtla sardım.lakin parlaklıktan mıdır nedir sudan kuru alana çıkmıyorlar ısıtıcı lambayıda yaktım belki ısıyı görüp çıkarlar diye hala sudalar. bakalım ne olucak.

Cem akvaryum ve kuru alanı tam hatırlamıyorum ama bu yeni lambada alışma güçlüğü çektiklerini düşünüyorsan lambayı rampadan görünecek şekilde değil arka taraftan yaklaştırabilir misin? Çıktıktan sonra görecek ve alışacaklardır. Belki deve boynu değişik gelmiştir ilk etapta. Yada sadece havalarında değillerdir :) Ben parlaklıktan rahatsız olacaklarını sanmıyorum. Bu ampul parlak olsada akkor teli gözüken ampuller kadar rahatsız edici olamaz.

dur bir de öyle deneyim bakalım ne olacak. bugün 4 saate tamamlayıp bırakayım. öylede böylede çıkacaklar inşallah.

dün ısıtma lambasını önceden açmıştım. hayvanlar doymuş demeki beraberinde uv'yi açtığımda rağbet görmedi bugün her ikisini de beraber açınca çıktılar kuru alana iş tamam.

Çıkacaklardı zaten de dediğim gibi havalarında değillermiş :)
Biraz önce juen pete gittim bende. Senin aldığından iki tane aldım. Birkaç tanede ısıtma lambası. Hiç yedeğim kalmamıştı. Orada deneyerek baktık. UVB lambanın parlaklığı benim exo terra 5.0 26 w olanla aynı.

anladım. yerinde alınca ürünler daha ucuz oluyor mu istanbula düşersem bir gün uğrarım oraya

Direk liste fiyatından aldım Cem. Bir değişiklik yok malesef. Ben ödemeyi kartla yaptım gerçi, nakit olursa değişir mi bilemiyorum.

Geri