Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nane hasta yardımm

love_turtle

Bronz 4 Üye
Nane arada bir ağzını açıp nefes alıyo,ağzından beyaz bişiy akıyo arada bir,altında kızarıklıklr başladı ,alttan kabuk değiştiriyo üsttende değişicek,benimde ısıtıcım yok o yüzden sıcak su torbasını sıcak suyla doldurdum üstüne nane nin pilastik kutusunu koydum içine de az su koydum suyu ısındı oda rahatladı sanırım ne yapmam gerekir?

Cvp: Nane hasta yardımm

Altındaki kızarıklıklar büyük ihtimal kabuk değişimine bağlıdır ancak akciğer enfeksiyonunda da gözlemlenen bir durum. Bunu göz önünde bulundurmadan şunu söyleyebilirim ağız açıp nefes alma ve salya akıntısı akciğer enfeksiyonuna işaret. Tedavi olmazsa bir süreliğine hastalık ısıya bağlı yavaşlasa bile tekrar nüksedecektir. Bu ısıtma yöntemi ancak ısıtıcı arızasında ertesi gün malzemeyi temine kadar uygulanır. Bu şekilde ısıtma yöntemi ile devam edilemez. Zaten hasta olan hayvan sürekli ısı değişimi ile adaptasyonla mücadele edecek ve iyice bitkin düşecektir. Hemen veterinere gitmek gerekir.

Teşekkürler ama bişey sorucam benim tanıdığım veteriner yok ta sizin bildiğiniz bi ilaç ismi varmı eczaneden alalım )::':)breh::breh:

İlacın dozajı ve şu an verilip verilmemesi gerektiğine biz karar vermemeliyiz. Hastalığın yayılma ve ilerleme durumu kontrol edilmeli. İstanbul' da yaşıyorsanız uzman birini önerebilirim. Hayvanda halsizlik varsa kaplumbağa vitamini verin.
Bu konudan tedabi konusunda yardım alabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-akciger-ve-goz-enfeksiyonlari-tedavileri.html

gamze anladığım kadarı ile ölüm kabı dediğimiz üründe bakıyorsun bir an önce akvaryuma geçmelisin. ayrıca su ısıtıcısı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtrede almalısın. bunlar kesinlikle alacağın şeyler. bunlar olmadan hayvanın iyileşme olasılığı yok. ve evet kaplumbağan. akciğer enfeksiyonu. antibiyotik konusunda veterinerin verdiği ilacı kullanacaksın. bu hastalık için eczaneden alınacak ilaç yoktur.

Evet Ekipmanları Almayı Düşünüyorum Vet. Bulduk Götürücem Bugün Saolun^^:smile::ff::133::59::hih:

Geri