Cvp: nane ve nohut u sahiplenmek isteyen ( ikamet: istanbul başakşehir )
cem' Alıntı:
hamilelik ve doğum sonrasında 2-3 yaşlarına kadar önerilmiyor. sadece temas değil daha önemlisi buharlaşma etkisine bağlı zarar söz konusu.
şimdilik evde yatak odalarından ve bebeğin bulunduğu yerlerden uzak bir köşede bakımının yapılması uygun olacaktır. eşinize yapılması gerekenleri söyleyin. ellerini anti bakteriyel sabun ile yıkasın. temizleme işinde sizin ve bebeğinizin girdiği banyo ve lavaboya suyu dökmesin orada kaplumbağalarla ilgili birşey yıkamasın.
hayırlı olsun uzun ve sağlıklı ömürler dilerim.
maalesef evim çok küçük .kiptaş evlerinde oturuyorum.salondan başka koyacak yer yok.bebeğin salıncağı , hamağı vs. malzemeleri sadece bu odaya sığıyor. bebeğimde kolik tüm gün kucağımda tüm evi turluyoruz öyle susuyor.24 saat ne uyku ne yemek yiyebiliyorum. kahvaltıyı ancak akşam yiyebildiğim günler oluyor.
eşim ise samualleyı hiç ciddiye almıyor. Türkün bize bir şey olmaz mantığı var ya ! o hesap. yapma dediğim herşeyi yapıyor. geçen gün akvaryumu temizledi ardından ellerini yıkamadan kızımızı koluna yatırdı. koluna yatırınca direk damaklarını kaşımak için kolu somuruyor yavrum. bu eş ve kolik bebekle onlara bakmam mümkün değil. 13 aydır her yolu aradım denedim. bir çok doktorla konuştum. bebeğim hasta sürekli ishal ve sebepsiz ağlıyor eğer doktor bakteriyi kaptıysa ömür boyu bebeğinin bağışıklık sistemi çökmüş olarak yaşayacak dedi.
tavsiyeniz içi genede teşekkürler.
kmr32' Alıntı:
canlarımı sahiplendirmek istiyorum. onlara 13 aydır bakamıyorum. eşimin bakmasından da memnun değilim. hamileyken dokunmam yasaktı şimdi de emzirirken yasak. bebeğim için doktor hemen evden çıkartmalısın dedi. peki neden sahiplendin o zaman derseniz; onlarla gerçekten 25 yıl geçireceğimi zannetmiştim. doktor kurbanıyım. asla çocuğun olmayacak dendi. vicdanım çok sızlıyor. verecek insanlar buldum ama 20 lt akvaryuma koymak istediler.
canlarıma sıçak bir yuva , tam ekipmanlı bir arkadaş ve kocaman bir kalp arıyorum.
2012 eylül ayında hayatıma neşe katmaya başladılar.şimdi biri 4 diğeri 6 cm boyunda gibi. alırken özellikle uzun süre izledikten sonra eş olduklarını düşünüp almıştım. asla onları birbirinden ayırmak istemiyorum. birbirlerine sarılıp uyumaları yok mu? kuru alanda üst üste dururlar. ürkekler ,kuru alanda ölü taklidi yaparlar,küserler, zor alışırlar bilginize ...
berrakerkin' Alıntı:
Cok tatlilar.
Yalniz hamilelik ve sonrasinda ic boyle bir zarari oldugunu duymadim.Doktorunuz bu konuda yanlis yonlendirmiyordur umarim.
mailto:/forum/Konu-salmonella-bakterisi-ve-neden-oldugu-hastaliklar.html
Salmonella Bakterisi ve Neden Olduğu Hastalıklar
Kaplumbağalar ve tüm sürüngenler bağısaklarında besinlerin sindirilmesi için salmonella bakterisine ihtiyaç duyarlar . Salmonella olmaksızın hiçbir sürüngen sindirim işlemini yapamaz . Sürüngenler için faydalı bir bakteridir. İnsanlar için ise ; özellikle çocuk ve yaşlılarda , ölümle sonuçlanabilecek hastalıklara yol açabilirler . Karasal sürüngenlerin dışkılarına el ve beden teması sağlanmazsa hiçbir sakınca yoktur fakat su ile ilişkili sürüngenlerde , suya dışkıladıkları için tüm akvaryum suyu salmonella bakterileri ile kaplanır . Kaplumbağaya dokunmak ya da suya dokunmak , salmonella kapmanıza sebep olur. Salmonella bakterisi deri kesiklerinden ve ağız yoluyla rahatlıkla bedene geçebilir . Sağlıklı yetişkinlerde kısa süreli başağrısından daha fazla rahatsızlık veremez , özellikle yıllardır sürüngenlerle ilgilenen kişiler bağışıklık kazanır ve etkilenmez .
Bebekler , çocuklar , hamileler ve yaşlılar kesinlikle su kaplumbağaları ile temas etmemeli , temas olacaksa lastik eldiven kullanılmalı veya el temasından önce ve sonra eller iyice yıkanmalıdır .
Ayrıca;
Su kaplumbağalarının hemen hemen hepsi salmonella bakterisi taşıyıcısıdır, yaşlılar, hastalar, hamileler ve çocuklar için ciddi bir risktir. 30-40 yıl gibi uzun bir süre içinde, evimizde, bu gruplardan birine girecek kişilerin olmaması garanti midir? Amerika'da 1975'den sonra salmonella yüzünden 10 cm.den küçük kaplumbağaların satışı yasaklanmıştır, onlar da diğer ülkelere inanılmaz rakamlarda kaplumbağa ihracatı yapmaya başlar haliyle, neden acaba?!
devamını okursunuz
kmr32' Alıntı:
canlarımı sahiplendirmek istiyorum. onlara 13 aydır bakamıyorum. eşimin bakmasından da memnun değilim. hamileyken dokunmam yasaktı şimdi de emzirirken yasak. bebeğim için doktor hemen evden çıkartmalısın dedi. peki neden sahiplendin o zaman derseniz; onlarla gerçekten 25 yıl geçireceğimi zannetmiştim. doktor kurbanıyım. asla çocuğun olmayacak dendi. vicdanım çok sızlıyor. verecek insanlar buldum ama 20 lt akvaryuma koymak istediler.
canlarıma sıçak bir yuva , tam ekipmanlı bir arkadaş ve kocaman bir kalp arıyorum.
2012 eylül ayında hayatıma neşe katmaya başladılar.şimdi biri 4 diğeri 6 cm boyunda gibi. alırken özellikle uzun süre izledikten sonra eş olduklarını düşünüp almıştım. asla onları birbirinden ayırmak istemiyorum. birbirlerine sarılıp uyumaları yok mu? kuru alanda üst üste dururlar. ürkekler ,kuru alanda ölü taklidi yaparlar,küserler, zor alışırlar bilginize ...
BANA AKIL DEĞİL , NANE VE NOHUT A YUVA LAZIM. HAKKIYLA ONLARA BAKACAK ÖZVERİLİ CANSEVER ARIYORUM. ONUN DIŞINDA YORUM YAPMAYIN.