Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nasıl beslenmeliler ve Nasıl bir ortamda çiftleşirler

muhammet ziya

Yeni Üye
2 kaplumbagam var bırı 5 cm dgeri 10 cm falan sanırsam 6 7 aydır bendeler arkadasımdan aldım buyuduklerını farketmıyorum buyuyolar mı bılmıyorum yanı :) gunde ne kadar yem vermem lazım gecenlerde buyuk olan 3 tane yemı tek seferde yuttu sasırdım. buyuk olan 7 kucuk olan 4 yasında falan galıba bunlar nasıl cıflesecekler cıflesme ortamları nasıl olmalı bılmıyorum yardımcı olurmusunuz .

Cvp: ...

Muhammet foruma hoş geldin. önce bu konuyu okuyup bilgilenmende fayda var.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
hayvanlar yaşlarına göre ufak kalmışlar. günlük öğünleri kafa miktarı kadar olacak küçüğe sabah ve akşam diğer büyük olana ise tek öğün uygulaması yapacaksın.

bakım şartların ve ekipmanların neler ? akvaryum su ısıtıcı, kuru alan kuru alan için lamba filtre vb gibi.

hayvanlar daha cinsel gelişim aşamasına gelmemişler özellikle küçük olanın cinsiyeti daha belli olmaz. bunlar son aşama düşünülecek şeyler çiftleşme için daha uzun bir zaman var.

Cvp: Nasıl beslenmeliler ve Nasıl bir ortamda çiftleşirler

Önce ısıtıcı akvaryum filtre gibi temel parçaları tamamlaman lazım çiftleşme konusu hiç kolay değil daha yıllar gerekli tecrübe emek gerekli

Cem abinin attigi konuyu mutlaka okuyun ve uygun sartlari saglayin ondan sonra ciftlesme isi icin ugrasirsiniz ki hayvanlar buyuyememis ufacik kalmis bu boyda ureme asla olmaz

O linki okuduktan sonra bulundukları ortam şartlarını yani akvaryum boyutları, kuru alan konumu, su ve kuru alan ısı değerlerini detaylıca anlatırsan sistemdeki eksikleri belirleriz. Aynı şekilde beslenmede önemli. Kullanılan yemleri belirtirsen sana gerekenleri ve öğünleri yazarız.

Sistem ve hayvanların detaylı resimleri olursa ayrıca daha rahat kontrol de ederiz.

resim nasıl atcam buraya ?

şimdilik elimden gelen bu

daha ayrıntılı resimler atıcam yarın insallah

kaplunbağam artk ses ckarmyor keyfi de yerine geldi ama hala yan durmaları bitmedi sizce iğleşiyormudur

Ses cikarma derken nasil bir sesti ? Her hangi bir tedavi yapildi mi ?
Bu akvaryumda tabandaki herseyi atin gerci bu akvaryumda cok kucuk suan en az 100 litre su alan bir akvaryum alip icine isitici filtre kuru alana ise isitici lamba ve UV lamba koymalisiniz, yorum 2 de cem abinin verdigi linki okuyun lutfen

cirk diye ses ckaryodu üşütmüş dediler suyunun scaklığnı yükselttim ve güneşte daha fazla tutmaya başladm keyfi yerine geldi ama yan durması gecmedi

Yan durma ciğerindeki hasar yani iltihaptan dolayı hava dolduramaması sebebiyle ağır çekmesinden. Bu aynı zamanda o bölgenin bulunduğu noktadaki ayağını hareket ettirmesini de kısıtlar.

Hekim tarafından verilecek antibiyotik ile o bölgedeki iltihabı atması gerek.

Hayvanı güneşe çıkarma lamba altında durması daha iyi böylece istediği zaman kuru alana çıkma isteğine kavuşmuş olur.

Akvaryumdan çıkarılması gereken bir sürü şey mevcut .. Ayrıca ısıtıcı yok hala ısıtıcısız bu hayvana işkence etmiş oluyoruz

Geri