20 senedir bu kaplumbagalari besliyorum,hayatimda daha.once herhangi bir foruma ,facebook ve twitter gibi bir yere uye olmuslugumda yoktur.33 yasinda iki cocuk babasi biriyim.emek edip yazmissiniz bu size belki.sacma.gelecek ama beni duygulandirdi hic tanimadiginiz birine sirf ayni hobiye merak salmis birne yardimci oldugunuz icin minnettarim.tekrar tekrar tesekkur.ederim.
Konumuza donecek olursak,dediklerinizi hemen uygulayacagim.
evet burasi akaryakit istasyonu,ama geceleri oda cok loş oluyor,herhangi bir kimsede girip cikmiyor.akvaryyum kapagini siparis verdim tekrardan,yanlari havalandirma izgarali ve cok daha yuksek bir kapak siparisi verdim.mevcut kapak yuksekligi 5cm iken yeni kapak yuksekligi15 cm olacak .buda ekstradan bir hacim demek.lambalari zaten jbl marka duylardan kullaniyoum.ona gore ayarlayacagim.isiklar zaten sabah 8de yaniyor aksam 21 de kapaniyor.onun disinda kuru alanin etrafindaki cama en koyu arac filmini cektimki uc taraftan odadaki harektliligi gorup korkmuyorlar.su sicakligi 24,oda sicakligi 20,kuru alan sicakligi lambalar yanarken gun icerisinde 27 civari.yabanci forumlardan okuduguma gore bu dereceler uygun diyor.ama siz yukselt diyorsunuz,eminmisiniz?
haşlamayalim sonra cucukleri.silis kum vr mango kokunude hemen alacagim,akvaryumun tabaninami yerlestiriym yoksa kuru alanami?derecem uc taraftada yapiskanli,iceride birtane var.iceridekilerle distaki yapiskan dereceler hep ayni degerde aslinda.icerideki camin markasida jbl.isitici 24 e ayarli zaten .jbl 300wattlik .ama dediginizi yapacagim.yem.konusunda zaten yillardir cok duzenli bir sekilde hep en.iyi yemlerden yararlaniyorum.haftada birgun taze veriyorum.iki haftada birgun canli solucan veriyorum.isitici ve derece birbirine en uzak noktada konumlu.filtre de jbl cyrstal profi green line en buyugun bir kucugu(external)nasil verdilerse o sekilde kullaniyorum.en alt katmaninda galuba substrat var bi ustte toplar var ve bilumum sungerler.icteki filtreler birisi eheim son cikan ic filtresi birisi.gene jbl köşe filtresi,biriside ada ultraviyoleli.filtre filtrelerin ikisi kisa kenarsan karsi kisa krnara,bir taneside karsi daki uzun kenara vantuzlu yani yuvarlak bir su dongusu sagliyotum,external filtreninde alis i.derecenin yakininda ,verişi.rampanin hizasindadir.rampaya silikondan taslar yapistirdim ama hali mantikli bunada bir urun onerirseniz.halicidan hali.parcasi kestirmemis.olurum(boyasi felan suya karissin istemem)istasyonumuzda asla elektrik kesilmez.ups ve akabinde jenerator devreye girer aninda.eskiden bu kadar profosyonel bakmiyordum.acikcasi.forumunuza goz atinca gaza geldim
ama hic akvaryum.disinda biryerde beslemedim(legen,yada dandik plastikler)..ampuller hakkinda dusunceniz nedir?jbl reptil day halogen 75(sadece ısı icin),jbl reptil desert uv 480tasarruflu tip(uv uva icin yuksek),jbl reptil jungle uv 190.neden 3u bir arada almadin diye soracak olursaniz,her birinin gorevlerini ayri ayri yaptigini dusundugumden.sizce nasil?.yeni kapagim geldiginde kuru alanin tavana yuksekligi 35 cm olacak.bu arada tam.300 lt su kullaniyorum.120 uzunluk;su yukseklik 50;genislik.50 cmdir.kara alani ise 30*50 cmdir.dediklerinizin hepsini en gec iki.uc gun icerisinde tamamlayacagim.eklemek istediginiz birsey varsa yada sorduklarima verebileceginiz cvplar icin simdiden tesekkur ederim.
Bu arada saniyorum ankaradasiniz cem bey