Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nasıl bir yaşam alanı hazırlamalıyım

Mr.Barbaros

Yeni Üye
Katılım
6 Haz 2013
Mesajlar
5
Merhablar ben daha önce hiç kaplumbağa beslemedim üç gün önce eminönünde petshoptan iki tane kaplumbağa aldım singapur ( kırmızı yanak ) kaplumbağası.

Onları Makedonyaya 1000 km kadar uzaklığa plastik kabın içinde biraz su ile getirdim İstanbulda onları plastik ekmek kutusuna benzer birşeyde tuttum, orda iki kez sularını değiştirdim şimdi eve geldim onları aynı plastik şeyin içine koydum sonra baktım sadece boş boş yüzüyorlar, internette okudum plastikte tutulmuyormuşlar bor cam bir kaba koydum böyle 50x50 boyunda şimdi hiç yemek eymediler 3-4 gün tavuk attım biraz yemediler kablumbağa yemi aldım attım yemediler sonra evde plastik ağac vardı bahçeden odun taş falan topladım koydum, içim rahat olmadı.

Sonra ise onları çıkardım kaplumbağaları sıcak sayılabilecek ılık-sıcak su altında duşa tutarak benim daha önce kullandığım diş fırçası ile hafif yıkadım ardından o borcam kaba tekrar taze sıcak-ılık su doldurdum ve onları koydum şimdi Allahın izniyle bir akvaryum alacağım ama sizden öneriler ve fikirler bekliyorum ve rica ediyorum ne almam lazım şöyle bir liste olarak yazabilirmisiniz.

ör: Mango Kökü, şu kadar büyüklükte akvaryum, ısıtıcı, vs vs aksesuar kurumaları için yer lazımmı ve ne kadar böyle sadece bir kabın içinde suda durabilirler

Not : iki taneler
 
Cvp: Merhabalar Yardim

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html Bu başlığı okursan bakım konusunda temel bilgileri öğrenirsin. Temel bakım koşullarını oluşturmadan uzun süre yaşama şansı yok malesef. Bahsettiğin o tür kaplarda en fazla birkaç ay yaşar, sonrasında beslenmeyi kesip ölüm sürecine girer.
 
Cvp: Merhabalar Yardim

Plastik kapta 3=4 ay yasarlar ortama alismadiklari icin yem yemezler fircalamak iyi ama disfircasinda macun kalmis olabilir kaynar suda beklet bence.. yukardaki linkten gerekli herseyi ogrenirsin ^^
 
Cvp: Merhabalar Yardim

ne kadar sure boyle dayanabılırler birde tam olark kısa bir liste yapabilirmisiniz, ayrıca konuyu inceledim teşekkürler ama benim kaplumbağalar hep camın bir köşesine kaçıyoprlar borcam bir kapta besliyorum şu anda hiçbirşetde yemediler hala ne yapmaylıyım
 
Cvp: Merhabalar Yardim

Arkadaşlar kaplumbağalardan biri 60-70 cm yükseklikten düştü kabuk üstüne değilde ayakları üzerine böyle bir çatlak yok başka birşey olabilirmi diye korkyorum aslında iyi yüzüyor ama sadece yanına yaklaşınca normalde duruyor sadece öyle daha önce çok hızlıydı şimdi duruyor şoktanmıdır acıba çatlak kırk yok
 
RE: Merhabalar Yardim

Daha yeni bir ortama girdikleri için ürküyorlardır o yüzden sizi görünce sizden uzak bir köşeye kaçıp saklanmaya çalışıyor olabilirler bir de baya uzun bir yolculuk geçirmişler birde üstüne bu eklenince yem yememeleri normal olabilir alışma sürecinde yem yemiyorlar bazıları. Siz fazla yanına yaklasmamaya çalışın fakat önce düşeni dikkatlice inceleyin gözünüzden kaçmış bir sorunu olabilir daha sonra da bir süre uzaktan takip edin bilmeniz gereken herşey bu forumda doğru başlıklr altında mevcut bilgi edinebilirsiniz yine de aklınıza takılanları sorun adminlerimiz seve seve yanıtlayacaktır.


Temel ihtiyaçlar içinde önceliğiniz akvaryum ısıtıcı filtre ve lambalar olmalı bu konuda da yine adminlerimiz daha doğru bilgiler verirler.


Birde site içi kuralları okumanızı tavsiye ederim
mailto:/forum/Konu-sukaplumbagasi-com-site-kurallari.html
 
Cvp: Merhabalar Yardim

İlk önce aramıza hoş geldin diyorum, cem ve emre abinin yorumlarınızı beklemeniz iyi olur. Genel olarak yavru kaplumbagalar için hayvan başına 40-50lt su hacmi gerekiyor yetişkinlerde isi bu hayvan başı 100lt ye cıkıyor sizde 2 tane olduğu için 200lt su hacmi olması gerekiyor. Kaplumbağalara, özel üretilmiş kaplumbağa yemleri vermenizi tavsiye ederim Sera Raffy P ve ek yem olarak Sera Raffy I tavsiye ediyorlar. Bende bu yemlerden alıcam en kısa zamanda. Kaplumbağalarda suyun sıcaklığı en önemli konuların başında gelir. Bu hayvabkar 26-28 derece olan sularda yaşarlar. Akvaryumunuzun hacmine göre ısıtıcı tedarik etmeniz gerekiyor. Ve akvaryumun temizlenmesi içinde filitre gerekli tabiki. Akvaryumun gene boyutuna göre iç yada dış filitre alabilirsiniz 200 litre akvaryumunuz olursa dış filitre öneriliyor. Kaplumbağalarda bir diğer önemli konu ise kuru alan ve kuru alan ısısı. Bu hayvanlar sadece suda vakit geçirmiyorlar. Kurumaları ve dinlenmeleri için bir kuru alan gerekiyor. Akvaryumunuza birde kuru alan yapmanız gerekecek bunun için forumdaki kuru alan başlığı altındaki çaşılmalara bakabilirsiniz. Kuru alan ısıda suyun sıcaklıgından biraz daha fazla olması gerekıyor yani suyun sıcaklıgı 28 derece isi kuru alan ısısı 31-32 derece olması lazım. Bunu 40w yada 60w soft ampüllerle sağlayabilirsiniz yada sürüngen hayvanlar için özel üretilmiş hem ısınmasını sağlayan hemde güneş ışığını taklit eden uva lambalarıda mevcut benim tavsiyem maddi durumunuz müsait ise uva lambası almanız. Bunun yanında kabuk ve kemik gelişimleri için uvb lambası gerekli(eğer hayvanları günde 1-2 saat güneşlendirme imkanınız yoksa tabiki. Bu güneşlendirmede havanın esmediği zamanlar yapılması gerek yoksa çok cabuk hasta olabiliyorlar.) bu lambada uva lambaya gore daha pahalı eğer güneşede cıkartamıyorsanız uvb lambada alamıyorsanız eczanelerde satılan devit 3 vitamini kullanabilirsiniz haftada 1 yada 2 haftada 1 damla yeme damlatarak direk ağza verilmek suretiyle. Bunun dışında alacağınız akvaryuma sakın boya salınımı yapabilecek suni taşlar almayın. Doğal sivri olmayan taşlar yada silis kum ile tabanı doldurabilirsiniz. Eksik kaldığım bir yer yada yanlış söylediğim bir yer varsa affola emre abi ve cem abi düzeltirler inşallah. Onlarında tavsiyelerini dinlemenizi öneririm. Tekrar aramıza hoş geldiniz hapluşlarınıza ve sizi mutlu bir ömür diliyorum.

Kaplumbaganın düşmesi konusu ise pek sorun olcagını sanmıyorum çatlak filan yoksa. Umarım iç organlarda zarar gormemıstır cok yuksekten düşmemiş ama genede alt kabugunun goruldugu bir resim koyarsanız ona gorede yorumlar yapılacaktır.
 
Arkadaşlar gereken şartlar için detaylıca yazmışlar ve bakım konusunu okumuşsunuz.

Düşen hayvanda görünür bir sorun yoksa, başı ve kolları normal hareket ediyorsa, anüs yada ağızdan kan vs gelmiyorsa sabah bir şeyi yok diyebiliriz. Tabi hayvan aşırı korktu. Boyunun kat kat yükseğinden düştü. Ürkmesi normal. Bir kaç güne kendine gelir. Bunun dışında hayvanlar yolculuk yaptı, yer değiştirdi ve uygun bir akvaryumda değil. Gene yem yememeleri normal. Normal akvaryuma uyum dahi süreç alabiliyor. Isıtıcı ve kuru alan ısısı çok önemli. Isı metabolizmayı doğrudan etkiler ve iştahla sindirim bununla işk ilişkili konulardır barkasından hastalık ve hareketlilik konularını tetikler. Ayrıca kesinlikle ılık musluk suyu altında hayvanları yıkamayın. O su aniden soğuyabilir yada ısınabilir. Hayvanı şoka sokarsınız. Hayvanlar kendilerini sadece akvaryumda rahat bırakılınca güvende hisseder.

Ne yönde karar verirseniz verin hemen uygun değerleri elde edin. Sistemi önceden yeterli kurmak sonra tekrar masraf yapmanızı engeller. Ama imkan kısıtlı ise 100 lt ile başlayın. Ama ileride iki kaplumbağa için kesinlikle su hacmi 200 kt veya üzeri bir sistem gerekecek. Kararınıza ve imkanınıza göre önerilerde bulunuruz. Danışmadan hemen akvaryum almayın derim. Bu hayvanların yapısı itibari ile akaryum eni ve yüksekliğide önemlidir.


Neticede bu hayvanlar için olmazsa olmaz cam akvaryum, su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve kuru alan lambaları. Yaşam alanları kurulunca yavaş yavaş beslenmeye başlarlar. Beslenme şeklinide anlatırız. Hayvanlar bir hafta yem yemezse vitamin takviyesi gerekir. Yani sistemin kurulmasında gecikme daha zor uğraşlar getirir. Hiç istemeyiz tabi ama birde hasta okursa veteriner tedavi vs derken hakikaten sabır zorlanır.


Kurutulmuş karides alabilirsiniz. Birazda bundan vermeyi deneyin.
 
Cvp: Nasıl bir yaşam alanı hazırlamalıyım

zeki,tosbik,aek, law yorumlarınız için çok teşekkürler gerçekten aydınlatıcı bilgiler, en kısa sürede bu şartları yerine getirmeye çalışacağım ayrıca yarın kısmetse resim yüklemeye çalışacağım o yere düşen kaplumbağa hep karalığa kaçıyor odun gibi birşey koydum daha doğrusu yeni tahta kaşık ona tırmansınlar diye kuru alan için yarına kadar onun altına sığınıyor nedense
 
Hayvan ürktü. Suda zaten uygun ısıda değildir. Bu davranış bu gece için normal. Yarın sabah kaplumbağa yemi atıp yanlarından uzaklaşıp göz ucuyla bakın. Yem yememeleri gene büyük ihtimal.
 
Cvp: Nasıl bir yaşam alanı hazırlamalıyım

arkadaşlar her şeyi detayıyla yazmışlar. benim ekleyeceğim bir şey camın bir köşesine kaçmaları ürkme hali bir yana hayvanlar güneşi gören bir yerde ise ona doğru gitme meyilinde olurlar. bu yazıların arkasından aklında takılan bir soru kalırsa sorabilirsin. ekipmanları bir an önce tamamlaman dileğiyle. birincil alımların su ısıtıcısı, kuru alan, kuru alan ısıtıcısı,filtre ve ilk önceliğin akvaryum.
 
Geri
Üst