Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nasıl Olmuş

anıl bey

Bronz 5 Üye
Evet bildiginiz üzere akvaryumumda renkli taşlar vardı  bunun salınım yaptıgını zararlı oldugunu söylemistiniz sonunda vaktim olduda gittim aldım içerisini komple değiştirmeye karar verdim  mailto:/1d7daj şu silis kum yıkasması cok uğraştırıyor valla daha sonra yeni taşlar aldım yıkadıktan sonra kurumaya bıraktım  mailto:/kv0vDJ daha daha sonra  beklemekten sıkılan vatandaşlar mailto:/B2G2QQ vee daha daha  sonrası sonunda dizdim mailto:/YbVb7A  mailto:/2ZPZ0L suyun derinligide dediğiniz üzere dahada arttırdım  olmuş mu yani bu kadar oluyor renkli taşlar gidince sadece bir görüntü oluştu pek hoşuma gitmedi ama yapıcak birsey yok son olarakta buraya adapte sureleri kac gün sürer büyük olan çok rahat bir tavırlarda gibi taşa falan oturup sahiplendi fakat öbürü dişi olan o bıraz tırsak taşa faalan yaklaştıgında sürekli çırpınmaya çalısıyor

Cvp: Nasıl Olmuş

Silisi beyaz almışsın, vitasand marka sarı olanı al birdahaki sefere (juenpetmarket'den). Bana göre su hala çok alçak sana tavsiyem bu taşlarla falan uğraşma, hem kaba, hem sağlıksız. Turtle pier al köşeye orayada mandallı lamba ile yansıtırsın hem alan açılmış olur, hem su kirlenmez. Akvaryumun çok güzel, en randımanlı şekilde kullanman lazım. Dediğim gibi turtle pier alıp suyu max 10cm olacak şekilde boşluk bırakırsan çok harika olacaktır.

Azman' Alıntı:
Silisi beyaz almışsın, vitasand marka sarı olanı al birdahaki sefere (juenpetmarket'den). Bana göre su hala çok alçak sana tavsiyem bu taşlarla falan uğraşma, hem kaba, hem sağlıksız. Turtle pier al köşeye orayada mandallı lamba ile yansıtırsın hem alan açılmış olur, hem su kirlenmez. Akvaryumun çok güzel, en randımanlı şekilde kullanman lazım. Dediğim gibi turtle pier alıp suyu max 10cm olacak şekilde boşluk bırakırsan çok harika olacaktır.

Bizim burda bu tarz birşey yok

İnternetden alamaz mısın uygun fiyatlı link versek sana?

O zaman çeşitli malzemeler ile askılı kuru alan yapacaksın, askı filtre gibi takacaksın yukardan.

Azman' Alıntı:
O zaman çeşitli malzemeler ile askılı kuru alan yapacaksın, askı filtre gibi takacaksın yukardan.

o bahsettigin seyi giderek alamazmıyım kredi kartı falan filan baya uğraşlı iş gidip kendim boyutunu bilmem nesini görerek almam daha iyi sorun parası değil nerede bulabiliceğimde

İstanbul da isen çeşitli petshopları gezerek bulursun istediğin türden ürünü onun dışında zor bulamazsın, kendin uygun bir kuru alan yapman gerek. Ek olarak, havale ile alışveriş yapılan çok site var, parayı atm den yatırır ödeme bildirimi yaparsın siteden karta gerek yok.

bakarım o zaman bide bu kumun sarı olması beyaz olması ne alaka beyazını almıssın diyorsunda para verip duruyorum bana kalsa renki taşlada yaşarlardı bunlar doğa hayvanı sonucta sıcak su soguk su falan görmüyor işin acıkcası burda park var kocamanda göleti var içinde 5 tane var ve ne taş nede suyu ayarlıyacak bir ısıtıcı var yaşıyorlar mı yaşıyorlar  ben gittim bana silis kum lazım dedim cıkardı bunları verdi silis ne demek dedim ince kum anlamına geliyor dediler  sarı ile beyaz arasında ne fark var

Bize üstatların önerdiği vitasand marka sarı olanı, çünkü bunlar balıklar gibi değil kumu yerler eğer %100 doğal değilse hayvana zarar verir. Ayrıca, o vazgeçemediğin renkli taşlar suya salınım yapıyor, hayvanda bu suyu içiyor, sonra kaplumbağam niye kanser oldu öldü, iç organları iflas etti. Sen yediğin içtiğin bardağa çanağa nasıl dikkat ediyorsan hayvanıda düşüneceksin, mümkün olan en rahat, en sağlıklı ortamı sağlayacaksın hayvana. İnsan da tek göz odada günde tek öğün buğday yiyerek yaşar, ama ne kadar sağlıklı yaşar onu düşüneceksin.

Azman' Alıntı:
Bize üstatların önerdiği vitasand marka sarı olanı, çünkü bunlar balıklar gibi değil kumu yerler eğer %100 doğal değilse hayvana zarar verir. Ayrıca, o vazgeçemediğin renkli taşlar suya salınım yapıyor, hayvanda bu suyu içiyor, sonra kaplumbağam niye kanser oldu öldü, iç organları iflas etti. Sen yediğin içtiğin bardağa çanağa nasıl dikkat ediyorsan hayvanıda düşüneceksin, mümkün olan en rahat, en sağlıklı ortamı sağlayacaksın hayvana. İnsan da tek göz odada günde tek öğün buğday yiyerek yaşar, ama ne kadar sağlıklı yaşar onu düşüneceksin.

Ee tamam bende örnek verdim derede yaz kış demeden 5 yıldır yaşıyan kaplumbağa gördüm ne yem atan var nede suyunu değiştiren fakat ne büyümelerinde bir anomallik var nede öldüğünü gördüm  aksine eşşek gibiler çünkü acık havada onlara böcekte geliyor sinekte biri yem atsın biri  suyumu değiştirsin aa salınım yapar diye düşünmüyor bence pekte bir alakası yok tamam dikkat etmemek farklı birşey ama sarı kum ile  beyaz olan arasında pekte bir fark yapıcagını düşünmüyorum

Bak kardeşim, beyaz kum zararlı diyen yok ama ihtiyatı elden bırakmamak gerek. Petshop her zaman kendi karını düşünür senin beslediğin hayvanın sağlığını değil. Sen her zaman bildiğin en sağlıklı olan ürünü alacaksın. Bilmediğin kasaptan et alır mısın? ya eşek eti çıkar ya at eti.. 

Alakasız örnekler veriyorsun, sen şimdi bu konforlu ev hayatından vazgeçip sokakta yaşamayı tercih eder misin?

Burda hayvanın yaşaması önemli değil, en iyi şartlarda en sağlıklı şekilde yaşatmak önemli.

Bildiğini okuyacaksan eğer burda kalkıp sormayacaksın, veya verilen cevapları yargılamayacaksın, tavsiye istedin nacizane tavsiyede bulunduk.

aldığın beyaz silise eğer sıkıntı sadece pisliği daha fazla belli eder başka sıkıntısı yoktur, silis bir kum çeşididir ince kum anlamına gelmez adam yanlış bilgi vermiş, mermer tozunu silis diye de satıyorlarmış sorun bu olur mermer tozunu kakalamış olabilir. bunu sarı silisde yapamıyorlar beyaz silisde böle bir üç-kağıt yapıyorlar. vitasand marka kum paketlenmeden temizlendiğinden akvaryum koymadan evvel fazla uğraştırmaması sebebiyle tavsiye ediliyor. renkli taşla olmaz, normal çakıl falan olsa hade ayrı bir dip filtreleme sistemi kurman gerekir ondada çakılların yutamayacağı kadar büyük olması gerekiyor uğraş dur anlayacağın

Evet beyaz silisin bilmeyen açısından sıkıntısı mermer tozu ile karıştırılması. Eğer beyaz silis ise sıkıntı kiri göstermesidir. Mermer tozu ise kendine has pis bir kokusu vardır. Silis yapı olarak topak gibidir. Quartz ve mermer tozu keskin hatlı olur yediklerinde tahriş eder.

Taşlar olmamış filtrenin dairesel sirkülasyonuna set olur ve ölü noktalarında kir birikir.

Turtle bank bu akvaryuma olmaz akvaryum altıgen buna tek uyacak turtle pierdir. Altıgen akvaryumlar kuru alan açısından sıkıntıdır. Bundan sonra alacağın akvaryumu dörtgen alırsın. Turtle pierde medium ve large boyları ek ayakları ile 30 cm'ye kadar yükseltilebilir. Ayaklar yivlidir. Vidalama usulü çevirerek boyu ayarlarsın. Ama alırken ölçülerini iyi hesapla.

Alana kadar bu taşlar dursun. Suyu taşın en üst noktasına çıktığında hayvanın ayağı suya değmeyek oranda yükselt. Tek hayvanı ölçü al. İkisi aynı anda çıkmıyor. Taşı az daha dikleştirebilirsen dikleştir.

Hayvanlar için önemli olan hayvanların yüzeceği bol su olması. Süs ve dekor onları rahatsız ediyor. Bizim hoşumuza gitse de durum bu. Yavaş yavaş mango veya mopani kökü bakmaya da başla hayvanlar kabukları büyütmüş yakında lazım olacak.

İstanbulda isen doğrudan gidip firmalardan alabilirsin. Sitelerinde altta adresleri var. Özellikle kök için juenpetmarkete bakabilirsin.

Geri