Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ne yer ne içer???

acima96

Yeni Üye
Katılım
21 Kas 2009
Mesajlar
19
arkadaşlar kaplumbağamın yemek yemediğini söylemiştim geçen gün teyzem dediki kaplumbağalar lahanayı çok sever dedi lahandan bi parça kopar yedri dedi sizce yemek yemeyen kaplumbağam lahanayı yer mi yerse hemen alacağım lütfen yardım:(
ya arkadaş lar lütfen acil yardım ne zamandan beri yemek yemiyo saten bide suyun dışına çıktığında kabuğu beyazlıyor ama suya girince gidiyo bu ne demek???
 
Tüm ekipmanlarınız tam mı? Akvaryum, ısıtıcı, kuru alan, filtre, ısınma lambası?

Kabuğun kuruyunca beyazlaması kabukta mineral birikmesi olduğunu gösterir. Kireçli sudan dolayı olur genelde. İçme suyu kullanın ya da su düzenleyicilerden katın suyunuza su değişimlerinde. Ayrıca kabuğu 1-2 haftada bir yumuşak eski bir diş fırçası ile ılık su altında hafifçe fırçalayın. Zamanla düzelir.

Yem yememe hastalık işareti ya da akvaryuma alışma sürecinin işareti olabilir. Karides alıp ondan verin, özellikle yavruysa yeme ihtimali en yüksek olan yem kurutulmuş karidestir. Açık olarak satılır petshoplarda. Ayrıca sera raffy-I, tetra gammarus gibi yemlerin içeriği de karidesdir. Beslenme bölümünde daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Yavruysa kaplumbağanız lahanayı sevmez verseniz de yiyeceğini sanmıyorum. Ekipmanlarınız eksikse yem yememesi gayet doğal, hasta olma ihtimali de söz konusu o zaman. Ama ekipmanlarınız tam olduğu halde yemiyorsa alışma süreceinde demektir muhtemelen. Herhangi bir hastalık belirtisi var mı yem yememesinden başka?
 
hayır karidesim zaten var ama yemiyo yavru değil zaten
peki sizce kabuk beyazlaması kış uykusu ile alakalı olabilir mi bir yerde okumuştum
 
Akvaryum ve diğer ekipmanlarınız tam sanırım? Başka hastalık belirtileri de var mı?
 
hiç bir hastalık belirtisi yok sadece çok uyuyor ama uyanıyor tabş tüm gününü karada geçirme gibi bir sorunda yok
 
mailto:/forum/beslenmede-yesil-sebzeler-t-11.html

Yeşillikler konusunda link yardımcı olcaktır verebilecekleriniz hakkında.

Kabuk beyazlaması kış uykusuyla alakalı değildir mineral birikmesi ya da mantardan dolayı olur. Tarifinize bakılırsa da sizin kaplumbağanızdaki mineral birikmesinden dolayı olmuş. Akvaryumda ısıtıcınız var mı? Çok uyuması metabolizmasının yavaşladığını gösteriyor bu durumda iştahsız olması da doğal. Isıtıcınız yoksa kış uykusu hazırlığına girmiş olabilir büyük ihtimalle.
 
Geri
Üst