Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ne zaman kaynaşırlar

Kapluscak

Yeni Üye
Bir adet kaplumbağam vardı ( 2 yaşında ) şimdi bir tane daha aldım ( 1-2 ) aylık . Akvaryumda birbirlerini görmüyorlar yani hiç bir merak yok birbirlerine karşı. Ne zaman kaynaşırlar ve tanırlar birbirlerini

Cvp: Ne zaman kaynaşırlar

birbirleri ile iletişim sağlamaları açısından emsal boyda olmaları gerekir. sen yokken büyük küçüğü sınamış olabilir. onu tehlike olarak algılamamış ve küçükte korktuğu için yaklaşmamış olabilir. kuru alan ve lamban varsa tek birlikte duracakları ortam orası olacaktır. böyle bir boy farkında su içi yakınlaşma küçük açısından iyi olmaz. suda yakınlaşma demek tehdittir. böyle durumda büyük saldıracaktır. aynı boylarda olsalar ya hiyerarşik düzen kapışması veya kur hareketi olurdu. bu düzende gitmeleri daha iyi.

Akvaryumu sahiplenme ve paylaşamama olabilir.
Önemli bir husus yem yemede yaşanacak. Bu esnada oluşacak çırpınmada yavru ister istemez çok darbe alacak. Ben bu sebeple bu kadar boy farkı olanları ayrı akvaryumda tutuyorum. Yemlemede durumu kontrol edin.

Büyük olan doyduktan sonra yem yemiyor ben de büyüğünü doyurduktan sonra yemleri ufalayıp en dibe batırıyorum filitreyi de kapatıyorum o da öyle yem yiyor ama şu anda hic kavga yaşanmadı . Not : Kuru alana farklı zamanlarda çıktılar hiç aynı anda rastgelmedim . Bir de benim akvaryuma önden bakınca su berrak gözüküyor ama sağdan bakınca çok bulanık . Bunun nedeni nedir ve kaplumbağlar içerde bulanık mı görür

Yüzeyde yem yiyemiyormu? Eğer bu şekilde bir problem varsa jbl tortil dip hemi alınabilir. Kırıp atılınca yavru daha rahat yer.

Suda bulanıklık olur ve önden bakınca daha berrak gözükmesi normal. Aşırı bir bulanık durum varsa kısmi su değişimleri bunu azaltır. Su değerlerinin kontrolü içinde test yapmak en kesin yöntem.

Hayır dibe bilinçli atıyorum çünkü yüzeyde kalan yemleri büyük olan hemen yiyor diptekileri görmüyor ve küçüğü yiyor. Birde büyük olan son 2 gündür kuru alana çıkıp halı kaydırmazın üstünde kendini ileri geri atıyor kaşırmış gibi kendini . Deri dökme olabilir mi 2 yaşında şu an .

alta silis kum serip bir tanede mango kökü al. plaka atma çabasında hayvan. su dibine yem atmak su kalitesini bozar. küçüğe yem verirken büyük gelirse ellerinle onu engelle. küçük rahatça yer.

yan açıdan akvaryuma baktığında su yoğunluğu daha fazla olduğu için biraz bulanık gözükür. ön cephedeki suyun netliğini baz alacaksın.

Sağol bakcam silis kum için ama suyu boşaltmam gerekir mi yoksa direk döksem alta mı iner kum bir de elime onu engellersem diğeride korkmaz mı ?

silisi ne kadar yıkasan da bir miktar bulanıklık olur. yapacağın şey. iyice steril olduğunu anladığında akvaryumdan bir miktar su alıp onunla birlikte hayvanları bir leğen veya kaba koy. sonra kumu ser. bir de içinde elinle karıştırdıktan sonra o suyu alabildiğin kadar al. yeni suyu koyarken maşrapa ile yavaşça dök ve filtreyi çalıştır. su bulanıklığı yeterli oranda azaldığında ve su ısısı dengeye geldiğinde hayvanları suya koy. büyük olan kumu görünce dibe inecektir.

yok korkmaz daha ufak anlamaz bile önüne set çektin mi küçük yeme odaklanacak ve rahat yeme olanağı olacaktır.

Geri