Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

neden bu kadar erken pislendi?

muros

Gümüş 2 Üye
Katılım
8 Ocak 2012
Mesajlar
199
sülom ve hüsomun akvaryumu ilk aldığımdan. 4 ay sonra temizlemistim filtremden gayet memnundum bu arada filtrem Sobo WP-606H Şelale Filtre 400L/H ama sonra suyu degistirdim ve 1 ay sonra hemen su yemyeşil oldu ve de o kadar dip çekimi yapmama rağmen neden böyle oldu acaba şelale filtremin kartusunun ömrü mu bitti ben şimdi yeni bir kartuş almak istiyorum juen petten sipariş vereceğim atman hf 300 ün kartusu uyarmi benim filtreye ve de seramik biyolojik sünger elyaf ve karbonlada modifiye etmek istiyorum ne dersiniz eskisi gibi tertemiz yapar mı akvaryumu yoksa bir tanede iç filtremi alayım yoksa modifiye mi edeyim bu arada akvaryumum 64 lt
 
Cvp: neden bu kadar erken pislendi?

Aslında bu dediklerinize bakarak suyun bu kadar çabuk kirlenmesi pek normal değil.
Haftalık kısmı su değişimi, filtre temizliği yapıldığında olmaması gerekir bu durumun.
Acaba akvaryum güneş ışığı alıyor mu?
 
güneş ışığı alıyor ama günde 1 2 saat öncede alıyordu zaten ondan olduğunu sanmıyorum. haftada 2 defa yaklaşık 4te 1 ini dip çekimi yaparak değiştirdim filtreyide 3 günde bir sapsarı oluyordu bende kartuş u normal su ile yıkıyordum ama kartuşun elyafı hala sarıyda geçmiyordu bu sarılık bende ez jet yikama tabancası ile tazyikli şekilde yıkadim sarılık gitti ama çok tazyik olduğu için kartuştan karbonlarin bazılarıda çıktı anlayacağınız kartuş baya eskidi o yüzden bi tane kartuş alacağım ama atman hf 300 ün kartusu uyarmı ki birde kum almayı düşünuyorum ama silis kum mu alayım yoksa normal kum mu? ve de siparişime birde sera raffy p ekledim. pazartesi veriyorum siparişi başka birşey almalımı yım
 
Cvp: neden bu kadar erken pislendi?

Kum biraz zevk işi :)
Ben uzun seneler siyah kuvars kum kullandım akvaryumlarımda.Müthiş bir görüntü oluyor.
Kum alırken alacağınız kumun boyutuna ve doğal olmasına dikkat edin.
0 numara diye tabir edilen kumlar hafif olduğu için uçuşma durumu söz konusu olabilir.
1-2 mm arasında olan kumları önerebilirm.
Keyfinize göre silis, kuvars, karbonatlı kumlar, mercan kırığı, midye kırığı, dere çakılı alabilirsiniz.

Kartuş eskidiyse ondan kaynaklanabilir.
Karbon aslında sürekli kullanılması gereken bir malzeme değil.Fakat suyun daha berrak kalmasını sağlıyor.

Bir de akvaryum suyunuza salınım yapacak bir şey var mı?
Bu yüzden de su sararabilir.
Son bir şey daha filtrenizi musluk suyu ile yıkamayın.Akvaryumdan dip çekimlerinde aldığınız su ile yıkayın.
 
benim dedigim silis kum.0.7 mm idi o zaman. onu eliyorum beyaz 2 mm kum alacaktım ama beyaz nasıl durur akvaryumda çok çabuk pislenir galiba onu da eledim daha koyu renk kumlara bakıyorum öyle almam daha mantıklı herhalde
bi tane yeşil yapay bitki vardı onuda çıkardım pek hoş durmuyordu bu salinim yapabbilir mi ki ama bende siparişime yapay bitkide ekleyecektim o zaman tekrar mı çabuk pislenir almamalimiyim o zamAn ama bu şekilde akvaryumum çok boş duruyor.
dip çekimi yaptığım su o kadar pis oluyorki kokusundan kusacaktim :) o su ile yikayamam o yüzden
 
Cvp: neden bu kadar erken pislendi?

Güneş ışığı konusuna katılıyorum. Yaz döneminde güneş bahsedilen konuda daha etkili. Bence yer değişikliği ile ilk önlemi alın.
Kum konusunda ben 0 numara kullanıyorum. Şu ana kadar sürekli bir uçuşma olmadı ki dipte gündüz hava taşı çalışmasına rağmen. Ancak bazen ufaklıklar dipte fazla eşelenince havalandırıyorlar. Arkasından hemen geri çöküyor. Akvaryuma koymadan önce kumu defalarca yıkamalısınız. Yıkadığınız kapta su üzerinde kalan kumları dökün. Böylece suda çöken kum bir daha sorun çıkarmaz. Belki Arzu' nun bahsettiği uçuşma durumları kalitesiz kumlarda oluşmuştur. Renk olarak doğal sarı rengi öneririrm. Yapay bitki olarak litolity ipek yapraklıları öneririm. Hem plastiği az, hem de daha gerçekçi görünüm veriyor. Fiyat olarak diğer markalara göre biraz pahalıdır.
Aslında akvaryum hacminiz güzel. 100 lt lik akvaryumlara uygun bir dış filtre alabilirsiniz. Eheim 2213 ya da tetratec EX600 gibi. Tetratec yeterli gelir.
 
teşekkürler yorumunuz için ama güneş ışığından olacağını sanmıyorum öncede alıyordu güneş ışığını kum olarak mavi renk kuvars kum almaya karar verdim ne dersiniz ve kuvars kumu ilk kullanımda yıkamaya gerek yokmuş bu doğru mu?
 
Cvp: neden bu kadar erken pislendi?

Boyalı ise ki sanırım öyle, kum salınım yapabilir. Bu tür ekipmanlar kullanmamanızı tavsiye ederim.
 
ama açıklama da 5 yıl boya çıkmama garantisi veriyorlar juen petten alacağım

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12103
 
arkadaşlar şelale filtremi modifiye ettim elyaf biyolojik sünger ve yeni aldığım kartuşla ama hala suyum bir hafta olmadan yine sarardı neden böyle oluyor ki dip çekimi de yaptım önceden 4ay dayanan su şimdi bir hafta olmadan sarardı. niçin böyle olduki. bi yerde hatamı yapıyorum
 
Cvp: neden bu kadar erken pislendi?

Yaptırdığım akvaryum durup dururken çatladı. Yeni akvaryum siparişi verdim. Çatlak akvaryumdan çıkardığım 40 kg. silis kumun bir kısmı yeşil renkte. Yıkamama rağmen renk sarıya dönmüyor. Yosun olabilir mi? Bu silis akvaryumda tekrar kullanılabilir mi? Bu silis kumu atsam yerine siyah hagen kum alsam sizce nasıl olur?
Teşekkürler...
 
Kaplumbağalarda (res) silis harici kum olmaz.

O yeşil kısım akvaryumun cam kenarlarındaki ışığın vurduğu su ile doğrudan temas olmayan noktada oluşan yosundur. Belli sürelerde ve genelde 1 ayı geçmeyecek gibi el ile bu kenarlar karıştırılarak suya karışması sağlanır daha sonra su değişimi ile bu parçacıklar alınır bir kısmıda filtreye gider.

Bunu kova içine koyup metilen veya tuz ekleyerek elimine edebilirsin. Su sıcak olmayacak yoksa pişirir. Üzerinde yapışıp kalır. İki gün bu şekilde beklet. Arada kumu mıncıklayarak ayrışmasını sağla. Renk değişmese de yosun ölür. Kumun temiz kısımlarını ayrı olarak sadece sıcak su ile yıkayabilirsin. Çok kum var hepsiyle uğraşma.

Boya salınımı yapan bir ürün yok değil mi ?

Geçmiş olsun. İmalatçıya götürebilirsen. Hepsini silikonlarından ayırıp çatlak olanı değiştirirdi.
 
Kum kendi renginde olmdığı için pismiş gibi görünüyor. Ve kumun üstü sarı iken alt tabaka tamamen yeşil çıktı. Çok şaşırdım açıkçası. Ben de kumu yenilemeyi planlıyordum. Salınım yapan malzeme kullanmıyorum. Sonuçta kılavuzum sukaplumbagasi.com Çatlak akvaryuma gelince, tamir için sorduğum camcılar, akvaryumcular diğer camların sağlamlığını bilemeyeceklerini söyleyince tekrar yaptırmak durumunda kaldım. 140*60*60h boyutlarında 10mm camdan ayarlı ayaklı profil sehpalı iç yan sump sistemli bir akvaryum olacak. Sump için henüz yardım eden olmadı. Bir fikriniz var ise yazarsanız sevinirim. Hızlı cevap için çok teşekkür ederim.


silis de kum benim dediğim de kum. Yani incecik, sanki toz. Neden olmuyor?
 
Silis camın ana maddesi oval ve yuvarlak hatlı. Bu yediklerinde sıkıntı yaratmaz. Siyah kum genelde quartz'tandır bu sivri ve keskin hatlıdır. Tahriş eder. Normal nitelikte kum ise 0.5 mm çaptan küçük olmamalı. Silis kütle olarak ağır kumdur. Diğer kumların uçuşması biraz daha fazla olur. Bu arada akvaryumu da karatmasıda cabası. Kir veya yosunları farketmende zor olur.

O ölçüdeki akvaryum için 10 mm az olur. Önceki de bu kalınlıkta idiyse çatlama ondan olmuş olabilir. Akvaryum hesaplamada kontrol et. Tahminimce güvenli olabilecek düzey 13-14 mm olmalı.


Sumpı alisarp yaptırmıştı. Akvaryum ve paludaryum tanıtımında olacaktı konusu. Geldiğinde ayrıca görüşürsünüz. Neslihanın akvaryumu ile aynı ölçülerde diye hatırlıyorum oda eheim 2080 almıştı. Çift su emiş tek su çıkışlı filtre kullanıyor.
 
Geri
Üst