Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Neden kuru alana çıkmıyorlar ?

Lord_10

Yeni Üye
MERHABA
Yeni başladım. Daha önce kuru alan olarak kaya kullanıyordum. şimdi resimdekini aldım aldım.
Ama daha önce kuru alana çıkan kaplumbağalarım şimdi neden kuru alana çıkmıyorlar. Acaba yanlış birşey mi var?

Isıtıcımda 28 derece ayarlı
mailto:/25hhmar.jpg

Cvp: Neden kuru alana çıkmıyorlar ?

Merhaba,

Sıkıntı yok, merak etmeyin. Alışma sürecidir. Umarız kısa zamanda atlatacaktır ama elinde sonunda atlatacaktır.

Alışmaları için yem koyuyorum çıkıp yemi aldıktan sonra alıp tekrar suya dalıyor ama yukarıda kaldıklarını görmedim

Bu süreç öyle kısa sürede olmaz. Kaplumbağalar akvaryum içindeki bir aksesuar değiştiği anda yadırgayabiliyorlar. En önemli alan olan kuru alan aslında onların en savunmasız olduğu yerdir. Suda hızlı çevik ve güvende hissederler. Ancak kuru alanda tedirgin ve hep kendilerini kollama eğilimndedirler. Dolayısıyla kuru alan yeni değiştiği için öncelikle güvende olduklarını algılamaları açısından bence akvaryumdan uzak durun ve onların kuru alana çıkmaları için hiç zorlamayn. Bazen 3 gün bazen 1 hafta sonra bu alışkanlık sağlanabilir.

Siz kuru alan rampasının ve ısısının yerinde olduğunu kontrol edin gerisini onlara bırakın :)

Eger isitma lamban yoksa 28 derece demissin cunku cikmaz 33 derece makuldur

Su 33 olmiycak buarada tabiki kuru alan isisi 33 derece makuldur

bu hayvanlar kendilerinden sonra akvaryuma giren herhangi bir ekipman veya malzemeyi yadırgarlar bir süre sonra alışacaklardır. yalnız burada dikkat edilmesi gereken ısıtıcı lamba olması ve akvaryum üstünden o kapağı kaldırman gerekmesi. kapak dahi hayvanı tedirgin edip çıkmamasına neden olabilir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Bizimkilerin alismasi bayagi uzun surdu kuru alana yem koyup suyuda 1-2derece dusurunce cikiyolar ama tabii yalnizken su kuru alandan sicak olunca da cikmiyorlar sabredin

Cem in dediği gibi kapak hayvanı tedirgin etmiştir. Bu hayvanlar üzeri açık ferah ortamda daha huzurlu olurlar. Daha sakıncalı bir durum, lamba suya çok yakın. Hayvanın yüzeydeki çırpınışlarında sıçrayacak su zerreleri lambaya geldiğinde patlama riski büyük olur. Bunu hemen düzenlemeli.

Bunun dışında sistem kışı çıkartır, sorun yok. Akvaryum maksimum 15-20 lt gibi bir hacimde sanırım. Daha büyük bir sistem için bir plan yapılmalı.

Geri