Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Neden red ear slider?

XeuaHwaHero

Taç 5 Üye
Aklıma bugün bir soru takıldı. Dünyada birçok kırmızı yanağın pet olarak evlerde beslendiğini hatta amerikada ve çinde kırmızı yanak üretim çiftlikleri kurulduğunu tüm dünyaya ihraçın gerçekleştiğini ve günümüze gelene kadar Tr'ye hep kırmızı yanak ithalinin olduğunu biliyoruz. Peki neden başka bir slider türü değilde veya neden başka bir su kaplumbağası türü değilde neden red ear slider? Neden bu denli üretimi gerçekleşen tür kırmızı yanaklılar? Ve evlerde red earların beslenme tarihçesi hakkında bilgi almak istiyorum. Yorumları bekliyorum.Teşekkürler :w00t:

AEK' Alıntı:
Türkiye' de sadece red eared slider satılıyor ve ithal ediliyor. Her pet shopta bulabileceğiniz kırmızı yanaklı kaplumbağadır.
Bazen ithal edilen hayvanların arasına cumberland slider ve yellow belly slider karışabiliyor.

Neden peki Emre abi?

Cvp: Neden red ear slider?

İlker, ilk önce red eared slider diğer slider türlerine göre çok daha geniş bir alana yayılmış habitata sahip. İlk sebebi bu. Cumberland ve yellow bellied dar bir bölgenin hayvanı. Çiftliklerde de ağırlıklı bu hayvan mevcut. Ticari olarakta bu hayvan geçmişten beri yayıldığı için doğal olarak sayı çok çok fazladır.
RES adaptasyon olarak olsun, boyutları olarak olsun her açıdan evde beslenmeye uygun. En büyük örnek diğer türleri yabancı habitata bırakırsan kaybolur gider. Ama bu tür nerede doğaya salınsa istilacı konumuna gelmiştir. Diğer türler bu konuda çok daha hassastır.
Ancak az miktarda diğer türleri barındıran ve üretenler ile bunların arasında cumberland ve yellow bellied olanlara rastlıyoruz.

Red eared slider:
http://en.wikipedia.org/wiki/Red-eared_slider

Yellow bellied slider:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yellow-bellied_slider

Cumberland slider:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cumberland_slider

Aslında red erared slider yellow belly slider ve benzer diğer kaplumbağa türlerine göre dış görünüş itibariyle daha karizmatiktir. ama biz çok gördüğümüz için bizim gözümüzde sıradanlaşmış. düşünsene hiç su kaplumbağası satılmayan bir yerde yanağında kırmızı şeritler olan kaplumbağayı mı satmak istersin yoksa düz sarı olanı mı? yine kağunun alt kısmına baktığımızda red eared slider cinsi. yellow belly slidere göre daha havalı bir dış görünüşe sahip. benim tahminimce petshoplar da bu yüzden red eared sliderin daha kolay satılabileceğini düşünüp ona yoğunlaşmış olabilir. çünkü kırmızı yanağı ve kabuğunun altındaki benekler çok karakteristik özellikler. ama kapitalist sistemde az bulunan şey daha değerli olduğu için yellow belly slider bize red eared slider'den daha üsütn bir türmüş gibi görünüyor.

makinist22' Alıntı:
Aslında red erared slider yellow belly slider ve benzer diğer kaplumbağa türlerine göre dış görünüş itibariyle daha karizmatiktir. ama biz çok gördüğümüz için bizim gözümüzde sıradanlaşmış. düşünsene hiç su kaplumbağası satılmayan bir yerde yanağında kırmızı şeritler olan kaplumbağayı mı satmak istersin yoksa düz sarı olanı mı? yine kabuğunun alt kısmına baktığımızda red eared slider cinsi, yellow belly slidere göre daha havalı bir karın yapısına sahiptir. benim tahminimce petshoplar da bu yüzden red eared sliderin daha kolay satılabileceğini düşünüp ona yoğunlaşmış olabilir. çünkü kırmızı yanağı ve kabuğunun altındaki benekler çok karakteristik özellikler. ama kapitalist sistemde az bulunan şey daha değerli olduğu için yellow belly slider bize red eared slider'den daha üstün bir türmüş gibi görünüyor.

Bence ev ortaminda bakilabilcek her cesit ulasilabilir olmaliydi. Bu bize yapilan direktif gibi geliyor. Bakabilcegin tek tur res baska olasilik cok dusuk. Boyle olmamaliydi

Abd içerisinde evde farklı türlerde besliyorlar.

Zeten tür çeşitliliğinin büyük yoğunluğu doğal ortam olarakta orda.

kırmızı renk ve parlak renkler her zaman cezbedicidir. bu konuda türlerin resimlerini göstermiştim ona baktığınızda bile durup tekrar baktıklarınız hep kırmızı tonda olur. denemesi bedava. benim eklerken dikkati mi çekenler hep bunlardı. bir de bulunduğu ortam itibariyle dayanımı olan ve ihraç ettiklerinde düşük maliyet, minimum zaiyat ile kurtarmak gibi tercih etme durumları var. bazı türler koruma altında.
mailto:/forum/Konu-en-pahali-kaplumbaga-turleri-ve-diger-turler-resimli.html

Geri