Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Neden su kaplumbağası besliyorsunuz

sRc

Bronz 2 Üye
Katılım
2 May 2009
Mesajlar
82
Merhaba arkadaş öncelikle böyle bir konu acılmışsa daha önce affedin.

Neden su kaplumbagası besliyorsunuz arkadaşlar neyini merak ettiz hangi özelliğinden etkilendiniz neden besliyorsunuz..

Benimkini acıklıyım ;

Gecen sene teyzemlere gittim daha önceden onlar besliyordu plastik bir fanusda bende hayvan beslemeyi cok istyordum köpek istedim izin vermezlerdi onlarda 10 lt bir kavaryumda besliyordu dedim bende alıyım dedim aldım sonra bir süre o plastik fanusda beslemek zorunda kaldım bir süre sonra akvaryum ve ekipmanları aldım ve ogunden beri besliyorum...
 
Bana plastik kapta hediye olarak gelmişti.. sonra bu siteyle karsılasınca akvaryuma geçtim fakat 10 ay yasadıktan sonra mayıs ayında kaybettim:(
 
ben hayvanları çok severim her hayvanı severim küçükken ilk defa kaplumbağa almıştım çok severek besliyodum daha doğrusu işkence yapıyomuşum haberim yok ): yem falan vermiyodum böyle küçük şişe kabının içinde bakıyodum ): ayy çok kötüydü anlatmak istemiyorum sonra bigün baktım hareketsiz akvaryumun içine attım hareket falan etmedi ölmüş belliki çöpe attım ayy çok caniceydi küçükkende hayvanları severdim ama kaplumbağa bakımı hakkında bişey bilmediğim için bakamadım sonra işte şimdi aldım 1 ay önce almadan önce interntten araştırdım ondan 1 yıl öncede almak istemiştim ama vazgeçtim şimdi almamın nedenine gelince bana bi arkadaş lazımdı diyelim hemde annem suda yaşayanlardan başka hayvan almama izin vermiyor o yüzdende kaplubağada balık gibi değil o saha somut bi hayvan yani elimle tutacağım seveceğim bişey istedim kaplumbağayı aldım eve geldim bu siteyi buldum o kabta geçirdiği 3 gün boyunca bende öldüm ödlüm dirildim onun öyle kapta durmasına dayanamadım ve sonunda akvaryum aldım ısıtıcı aldım filitre aldım şimdi onun için bi çekmece bile ayırdım çünki ona bir sürü şey aldım bir çekmece dolusu :) herşey aşkım için :)
bence hayvan bakmak kaplumbağa bakmak bir hobi değil o zamanla hayatının bir parçası oluveriyor hiç anlamdığın bir an da :)
 
Küçükken beslemenizde bir deneyim olmuş sizin için şimdi aynı hataları yapmıcanızdan kendizde eminsiniz;)
 
sRc ile kaplumbağa besleme nedenimiz aynı neredeyse. Ben de teyzemlerde gördüm. Ve hemen kanım ısındı ufaklığa. Normalde hayvanlarla aram pek iyi değildir. Küçükken de ailem hayvan beslememe hiç izin vermemişti. İyi ki de vermemişler. Sonra gittim 2 tane aldım. Küçük kapta besledim 1 ay kadar. Ondan sonra biraz arştırma yaptım ve küçük bir akvaryum aldım. Ve teyzemler de bakmak istemedikleri kaplumbağayı bana verdiler. Şuanda akvaryuma sığmıyorlar. Çok yakında yeni büyük akvaryumu alacam. Dayanın miniklerim, sadece 10-11 gün kaldı!!!
 
Teyzemlerede bana vernek istiyor ama diyorum ki ne kadar cok kaplumba o kadar buyuk akvaryum :)
 
hayvanları çok severim.petshoplara girip çıktıkça pek bi sevimli geliyorlardı.arkadaşlarıma hediye olarak geliyordu.plastik kapta.en son bir akvaryumcuya kuş sormak için girdim.oradaki minik kapuşları gördüm.adam onları kocaman bir akvaryumda besliyordu ve plastik kap yerine onlar 10 lt lik akvaryumla birlikte satıyordu.kapuşun camına parmağımı değdirince parmağımı takip etti.bu çok hoşuma gitti.o gün almadım ama 10-15 gün sonra bir akvaryumcuya gidip bir tane kapuş aldım.plastik kap verecekti istemedim.10 lt akvaryumum var dedim.almamam tesadüf olmuş.o gün param olmadığı için almamıştım o kaptan.sonra eve gelip araştırma yapınca herşey değişti.ısıtıcı ve filtre motoru aldım.daha önce balıklardan kalan filtre vardı.süngerlerini yeniledim.o günden beri de kapuşuma bakıyorum.
 
Geri
Üst