Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

neden üst üsteler ?

Şelale

SKF Delisi
Merhaba :)
Arkadaslar neden kaplumbagalar ust uste durmayi tercih ederler? Benim minik kuru alanda hic yer yokms gibi buyugun ustune cikip orda oturuyor. Neden yaparlar bunu?

Ekli dosyalar

• IMG_20130615_165637.jpg
    130.5 KB · Görüntüleme: 176
Cvp: neden ust usteler?

canları öyle istemiştir :smile:

benimkilerde öyle.Küçük büyüğün üstüne çıkıyor.Fakat büyük küçüğün üstüne çıkmak isteyince küçük istemeyip onu suya düşürene kadar poposunu sallıyor

RE: neden ust usteler?

Evet ayni hareketi benimilere yapiyor :)

Benimkilerde öyle, hatta şuan bunları yazarken bile onları üst üste görüyorum. Seninkiler belki ışığa daha yakın olmak için de yapmış olabilirler üsttekinin üzerine vuran ışığı görünce ilk o geldi aklıma :)

Belkide :) o ustteki zaten gunes,isik manyagi :) cok seviyor yani :) alttaki mazlum isi lk kalmadi ona :D

Ben bugün güneslendirmeye cıkardım tabletle ugrasıyodum bi baktım cicoz cemsitin üstünde günesleniyo cok tatlılardı :D

Ali' nin tespiti doğru. Kuru alanda sıcağa daha yakın olmak için birbirlrinin üzerine çıkarlar.

Bu taktiği kuru alandan kaçış içinde uyguladıklarını belirtip önlemleri ihmal etmeyin.

evet ışık ve ısıdan maksimum faydalanma amacı taşır bunun yanında yüksekte olması doğal hayatlarında çevredeki tehlikeleri çabuk sezinleyip kaçmasına imkan verir.

Bennim cemsit cicozu basamak icin kullanıyo sıpa :haha: bazende cicoz cemsitin üstüne ısıyı alaabilmek icin kullanıyo cicoz tek basına yukarıda duramıyo cemsitin üstüne cıkıp elini ayaklarını geriyo :)

Ben balkona koymuştum onları. Tabiki güneşli günde :) . Küçüğü büyüğünün üstüne çıkmıştı . Büyüğüde onu balkonda biraz gezdirmişti :D

Evet Anil o olayi biliyorum :) bnimkilerde yapti :)

Balkonda yanlarında duruyosun dimi dikkat et kargalar felan kacırıyo kapluşları :((

Ben balona filan koymadim benimiler onu kuru alanda yapti.

Hm ben Anil e demistim seninkilerin kuru alanda yaptıklarını biliyorum Ecem :D

Evet evet ayni :) benim kaplumbagalar o kadar agirlasti ki ters dustuklerinde kuru alanin yapiskanlari yerinden cikiyo :)

Benimkiler ters düşünce boyunlarıyla kalkıyo cok seker oluyolar :D

Geri