Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nefes alma

Dilan1903

Taç 2 Üye
Bu sabah yem verirken suyun içine batıp çıktığında nefes alırken nefes alıp verme sesini duydum bunu ilk kez duydum baya baya nefes alıp verişini duyabiliyodum yem verdikten yedikten sonra ses kesildi bidaha duymadım bu neden kaynaklıdır acaba? Kötü bişe değildir inşallah

Hayvan sonradan ses çıkarmayı bıraktıysa ya burnu tıkanmıştır bunu ağızdan su alıp burundan fışkırtarak temizler ya da su içinde nefes tutup fazla efor harcadığı için yüzeye çıktığında ciğerlere hava doldurma esnasında çıkarmıştır.

Yüzme şekli aynıydı heralde burnu tıkanmıştı suratsızın ????

Hayvanın hastalık anlamında birşeyi yok sadece hazımsızlık görülüyor.

Bunun için ne yapmalıyım bana düşen bişe var mıdır?

Diğer konuda dediğimi yap. Halı kaydırmaza alternatif birşey bul yine ısırmasın.

Prensess ile karıştırmışım pardon.

Problem değil cem bey bişe daha sorcam tek öğüne geçince yem ne zaman verilmeli sabah mı öğlen mi akşam mı?

Cok fark etmez ama hayvanlar sabah akvaryumda biraz geziyorlar genelde daha sonra kuru alanda guneslenme isi basliyor ondan sikilip 2-4 gibi suya giriyorlar yine bu siralarda verilirse aksam ustu icinde suda aranma diskilama diski arama gibi is cikiyor bunlara. 3-4 arasi en uygunu olur.

Alisarpın dediği gibi öğleden sonra bir zaman daha uygun. 13:00-14:00 gibi. Sabahları dünden kalan yem artıkları varsa onları temizliyorlar. Bir tur kuru alana çıkıyorlar. Yem verdikten sonra ise hazmetmek için yine kuru alan yapıyorlar. Onun için uv lambanın açık olduğu vakitte beslemek iyi olur.

Uv lambam yok henüz.peki işe giricem sabahtan yem versem sakıncası olur mu ?

Uygun zaman yok ise verebilirsin. Verdiğin zaman sabit olsun. 1 saat kadar esneklik olabilir.

Sabit olsun dediğim sabahsa sabah akşam veriliyorsa akşam gibi. Bir gün sabah öbür gün öğlen olmasın

Geri