Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

nefes almakta zorlanıyor ve az önce sırt üstü bir şekilde suda buldum

Cvp: nefes almakta zorlanıyor ve az önce sırt üstü bir şekilde suda buldum

Akciğer enfeksiyonlarında antibiyotik kullanılır arkadaşlar. Gentamisinde antibiyotik içerikli bir ilaçtır. Monodoks ve tetradoks gibi. İçeriklerine bağlı olarak doz ve uygulama şekilleri farkeder. Dozaj ve tedavi süresi için hayvandaki hastalığın hangi aşamada olduğu ve hayvanın direncide önemlidir. Bu sebeple en iyi karar veterinerin tespit ve tedaviyi belirlemesidir.

bugün yavrucuğu veterinere götürdüm çok küçük olduğu için iğne yapamayacağını söyledi ve antiseptikli suda bekletti. biraz hareketlenir gibi oldu ama yine aynı duruma döndü diyebilirim. durum bu arkadaşlar 2 gün sonra yeni açılacak vete gitcem kendisi egzotik hayvanlarla ilgileniyormuş umarım ondan daha iyi sonuç alırım. ilgilenenler olabilir diye durumu bildirmek istedim.

moralini bozmak istemem ama akciğer enfeksiyonlu bebek kaplumbağaların hayatta kalma ihtimali çok düşük bunu bilmeni isterim ama yinede elinden geleni yapıyor olman örnek bi davranış umarım iyileşir :down:

vanilya' Alıntı:
moralini bozmak istemem ama akciğer enfeksiyonlu bebek kaplumbağaların hayatta kalma ihtimali çok düşük bunu bilmeni isterim ama yinede elinden geleni yapıyor olman örnek bi davranış umarım iyileşir :down:

umarım iyileşir bana gelmeden önce 2 ay böyle yaşamış yani azimli bir yavru umarım başarır iyileşmeyi

Bence burada tek dez avantaj teşhis için geç kalınmış olması. Umarım iyileşir.

rafi hastayken 3 cm di ama biz erken teşhis koymuştuk şimdi ise hem 4 cm oldu hem de canavar gibi inşallah sizinki de çabucak iyileşir

samet52' Alıntı:
rafi hastayken 3 cm di ama biz erken teşhis koymuştuk şimdi ise hem 4 cm oldu hem de canavar gibi inşallah sizinki de çabucak iyileşir

peki siz onu nasıl tedavi etmiştiniz

ben mert arkadaşımızın (banyoterliği nickli ) önerdiği tedaviyi uyguladım .gentamisin ve sanasol şurup vitaminle uyguladım dikkatlice. 9 günde iyileşti 10.gün akvaryumuna kavuştu.Tedaviyi istersen merte sorabilirsin

Geri