Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nefes

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Arkadaşlar merhaba 
Safinaz akvaryumda hızla oraya buraya giderken arada su yüzüne çıktıgında nefes nefese kalmış gibi bir ses geliyor..

Akvaryum büyük degilken farketmemiştim , bu akvaryumda yeni farkettim.
İnsan hızlı yürüdügü zaman nefes nefese kalır ya aynen öyle bir ses çıkıyor ilk nefes alışlarında
Bu normal mi? Sizlerin kaplumbagaları da böyle nefes sesi çıkartıyor mu?
Geceleri çok hareeketleniyor kuru alana çıktıgı falan da oluyor acaba enfeksiyon mudur diye korkuyorum açıkçası
Bir de kuru alandayken kabuk araları şişip iniyor bu da dogal heralde sanırım degil mi?

Cvp: Nefes?

kaplumbağanızın yaşı ve boyu ne? akvarryumunuz kaç litre, birde kaç cm yükseklikte su var?
eğer kaplumbağnız ufaksa dipten yüzeye çıkmakta zorlanıyo olablir..

ekipmanlarınız tam mı? ısı nasıl?

Yaşına göre uygun boydaysa zamanında yeterli su yüksekliği sağlanamadığı için akciğerleri yetişme hızına ayak uyduramamış olabilir ya da genç bir kaplumbağa için su yüksekliği fazla olabilir.
Sorun yaşanılan canlının bakım koşulları konusunda daha fazla/kapsamlı bilgi paylaşılırsa neden-sonuç ilişkisi daha sağlıklı yorumlanabilir.

semiha, hayvan küçük akvaryumdan büyük akvaryuma geçmiş ve alan büyümüş. buna göre hayvan yüzme aşamasında daha fazla enerji harcayıp oksijen yakıyor. ama furkanın (odontochelys) dediği gibi akciğerlerini şimdiye kadar tam randımanlı kullanmadığı için şişiyor hayvan, bu da sesi çıkarmasına neden oluyor sonuç olarak sorduğun soruda cevabı da yazmışsın. hayvanın birşeyi yok. zamanla forma girer.

kabuk aralarının şişip inmesi suda da kuru alanda da olur. gerek su gerekse dışarıda çene altını oynatması da ordaki kılcal damarları hareket ettirerek kan dolaşımıyla vücut ısısını dengelemesini sağlar.

Cvp: Nefes

Benim kaplumbagamda 3 yil kadsr kucucuk bir kapta bakilmis gelisimini hic bir sekilde tamamlayamamis 1 ay oldu alali ve ilk geldiginde cok panikle yuzuyordu hemen kuru alana kosuyordu ama sobradan alisti su an cok guzel yuzuyor dipe daliyor seninkide zamanla daha iyi yuzecektir tamamen eski sartlarindan dolayi

Evet bana göre de bişeyi yok yalnız geceleri biraz fazla kuduruyor uyumak için kuru alana çıkıyor bu bana acaba mı dedirtti
Gerçi kaşınıyor ve kabuk degiştirmeye çalışıyor belli ki ama işte insan endişe ediyor zaman zaman
Akvaryum 150 litre

gece için ısıtma lambası ayarladın mı ? lambasız kalmasın. suyu 26 dereceye çıkar. mango yoksa bir tane al. kabuk kaşıntısı hayvanı kurdeşen eder. kuma gömmeye çalışıyor mu kendini.

bu arada bilmeyenler için kaplumbağa çizgili dere kaplumbağası.

Cem benim çizgili geçen yil öldü bu kaplumbagam res
Gece gündüz lamba açik, mango küçük kalıyor daha büyük almam lazım bakıyorum
Çok kaşıntısı var zavallınn,, bazı kabukları kendim çıkarttım hayvan büyük oldugu için kabuk sert sorun olmaz demiştin sen zaten
Başka da ne yapabilirim bilmiyorum 15 cm hayvana mango almam lazım

öldü mü hiç hatırlamıyorum ya da unutmuş olabilirim. neyse başın sağolsun tekrar.

çıkabilecek gibi olanları sök. zorlananlar dursun. bunlarında açılmış kısımlarını yanlama kopar. ya da dursun. gece lambasını kapasan suya iner mi diye düşünüyorum hayvan gece çıkmaya alışmış. bir süre çıkmaya devam edebilir. sonra suda uyumaya başlayabilir. dış ortam sıcaklığı iyi ise gece lambasını kullanma. hayvan 15 cm fazla etkilenmez. ama soğuksa mayıs sonuna bırak.

evet mango şart olmuş. kabuğuna devit uygulaması yapabilirsin. bu süreci biraz daha hızlandırır.
hayvan dişi kum kazma ve aranma gibi bir durum varsa yumurta atma durumu olabilir. bu zamanlarda da rahat durmuyorlar.

Sagol Cem, geçen yil hiç anlaşilmaz şekilde bir anda öldü çizgilim malesef
Lambayi kapayinca kuru alana çikmiyor , bazen açiyorum bazen kapatiyorum rem uykusunu uyusun diye sürekli açik degil,
Bahsettigin mavi isitma lambasini hala alamadim,,ulusa gidemedim henüz,,o yüzden gece uyuyamaz diye kapatiyorum suda uyusun diye
Juenden falan alicam mango bu günlerde,,
Kum kazma dedin ya ,, akvaryumda kum yok,, aslinda öncelikli ihtiyaç diş filtre,, ondan da önce tabii ki akvaryum dolabi
Bunlardan sonra silis kum alirim sanirim,, gerçi kumu hemen de alabilirim beklemeye gerek yok

Ic filtre bence en cok sorun yaratabilecek durum, bu boyutta, kaplumbaga siklikla amonyak patlamasi yasamistim ben ic filtreyle
Isitma lambasi gece acik kalmasin 18:30-19:00 gibi kapatin

Haklisin Ali Sarp benim de ilk firsatta almam gereken ihtiyaç diş filtre
Amonyak patlamasina karşi de nitrate kullaniyorum iki aşamali filtrede
Ama tabii geçici bi süre böyle olacak
Şimdi kuru alanda mesela,, içim elvermiyor çocugu suya indirmeye
İnsin öyle kapatayim olmazsa

Flamanlı şeffaf bir ampülü,ay ışığı mavisi veya benzeri bir renge boyayıp kullanabilirsiniz.Seramik ve cam malzeme üzerinde kullanılabilen enamel boyayı tavsiye ederim.

semiha ben özellikle mavi renk ampul için ulusu dolandım bulamadım. kalmamış. yeşil renk bir kaç tane gördüm.

Ya bitmiş demek, neyse bakalim ya ampulu boyayacam ya da böyle idare edicem yapacak bişey yok

Geri