Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nem Problemi

Raphael-Michelangelo

Bronz 2 Üye
Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemediğim için ve ısıtıcıdan kaynaklandığını düşündüğüm için buraya yazıyorum. Hatalı başlık seçti isem affola. 1 haftadır 200 lt lik akvaryumumu kullanıyorum. 200W su ısıtıcım var 30 derecede sabit , su sıcaklığı ise 26 derece. Sabah farkettim akvaryumun bulunduğu köşedeki duvar ve aynı yerdeki pencere yamyaş olmuş. Cam buhardan dışarıyı göremeyecek kadar olmuş. Duvar sanki su atılmışcasına ıslak. Herkes ev ortamında besliyor dostlarını. Bu nem problemi ile daha önce karşılaşan veya buna bir çözüm bulan var mıdır ? Kardeşim astım hastası , malum bu buhar ve nem ona zararlı. Alternatif bir yer bulmak ve dostlarıma bakmaya orada devam etmek zorunda kalacağım..

Cvp: Nem Problemi

gündüzleri kapağını açın. veya ortam sıcaklığı iyiyse kapağı örtmeyin. kapağı kapalı olduğu için buhar yapması olağan. kimsenin girmediği yada kullanmadığı bir odaya alın.

Akvaryumum gectigimiz sene benim odamdaydi. Nem bende de alerjik astim yapti. Bu konuda hep soylerim asla yattiginiz odalarda akvaryum olmasin diye. Ozellikle kis aylarinda buyuk hacimli akvaryumlarda nem problemi cok goruluyor. Bencede fazla girilmeyen ve cami acip arasira havalandirabileceginiz bir odaya alin. Astimim olmamasina ragmen alerjik astim yapti bende, kardesiniz icin ciddi anlamda tehlikeli olabilir.

Dış ortam soğuk, akvaryumda sıcak olunca bu tip sorunlar kaçınılmaz hale geliyor.
Ecem zaten açıklamış ki Ecem'de bu problem olduktan sonra ben de büyük akvaryumu yattığım odadan çıkarttım.
Sanırım bu konuda yapılabilecek en iyi şey akvaryumun yerini değiştirmek olacaktır.

Arkadaşlar bahsetmiş zaten. Hepsini toparlayacak olursak akvaryum astım hastasının yattığı odada durmasın. Akvaryumun kapağı hep açık olsun ve oda gündüz ona direk esinti gelmeyecek şekilde 1-2 saat havalansın. Bu şekilde nem bir nebze azalır.

Ben yeni tankı mecburen gene odama koyucam. Akvaryum kapağı yok, odayı düzenli havalandırırsak bu tur problemleri önlemiş olur muyuz acaba?

Ecem alerjik astım için odada akvaryum bulunmamasını tavsiye ediyor. Ama benim odamda da bir tane akvaryum var. Gerçi çizgili akvaryumum daha düşük bir su ısısına sahip olduğu için avantajlıyım. Şimdiye kadar hiç bir odada su buharına rastlamadım. Genel olarak akvaryumlarda kapak olmadığı ve evi arada havalandırdığım için sorun olmuyor.

Emre abi bu arada yeni tank siparişi verdm , burdan özelden mesaj atamıyorum, bir ara facebooktan ekleyecegim seni :) Sorun şu, yeni tankta kayıt kusak 10 mm cam olucak ama köşe bant istemedim. Senin büyük tankta köşebant varmı? Sence gerekli mi?

Köşe bant yok bende. Çok gereklide değil. Kayıt kuşağın tam olsun kafi. Şimdiden hayırlı olsun. Diğer yerden iletişime geçebiliriz.

Bizim de bir odamız akvaryum odası, 400lt deniz akvaryumu, 100lt kaplumbağa akvaryumu var. Kaplumbağa olmadan öncede aynı sorunu yaşadık. Zaten bulunduğumuz semt de çok rutubetli tavanlar kararıyor, perde kornişlerinin olduğu yer ve camlar damla damla su. Kışın hergün havalandırmak gerekiyor. Eskiden ben sabah açar, işten gelince kapardım ama şimdi kaplumbağa olunca düzenli havalandıramıyorum. Dış cephe de yapıldı ama fayda yok. Hergün düzenli havalandırılmalı ve asla o odada yatılmamalı. Dilerseniz koçtaş gibi yerlerde nem çeken aletler var. Ben almayı düşünüyorum. Günde 16 lt nem çeken alet 500tl idi. Daha uygunları da var ama bize yetmez sanırım.

aslında bulabilsen ki bende elektrikli aletlerim için aramıştım ve bulamadım. silica granüllerden almak lazım şu ilaç şişelerinde de nem alıcılar veya kolayca bulabileceğiniz, bacasız aspiratörler için kullanılan yuvarlak plastik içinde kömür granüller var. 5-10 tl civarı onlardan iki tane alıp akvaryuma yakın koyun. ben yazlıkta odalara leğen ve kova içinde mangal kömürüde koyuyorum oda işe yarıyor.

dediğim gibi silicayı bulamadım. diğerini aspiratör satanlarda bulabilirsiniz bacasız aspiratör filtresi. tabi bu filtre akvaryum tepesine yakın olacak gündüzleri kurutmak lazım. kalorifer üstüne koyun, kurur sonra tekrar akvaryum üstüne.

Yüksek nem oranına alışkın canlılar olduğu için bu nem alma olayını dengeli yapmak gerekir.

Tüm önerileriniz için teşekkür ediyorum. En kısa zamanda bir çözüm bulacam. Herkese tekrar teşekkürler..

Geri