Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Neoterramicyn

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Enfeksiyon durumunda kullanılır mı?
Ağır ilaçların yerine kuşta kullanmak için bilen uzman bir kişi tarafından bu ilaç tavsiye edildi bana..
Peki kaplumbağada kullanımı var mı varsa nasıl bilenler cevaplarsa çok sevinirim.Enfeksiyondan şüpheleniyorum önceden alfoxil ford kullandım hekim yazmıştı..Bu ilacı kullanabiliyorsak bununla devam edeceğim.Alfoxilin ağır bir şurup olduğunu düşünüyorum..Şimdiden teşekkürler...

Bir veteriner hayvanlarda genel amaçlı kullanılan bir antibiyotik vermişti. Bilgisi yoktu kaplumbağa icin. Kullandım ve hayvani 3 gün sonra oldurdum. Kaplumbağa bilgisi olmayan veterinerlere güvenmek mantıklı degil.

Anlıyorum.Kötü olmuş üzüldüm kaplımbağaya..Bu ilacı kuş için tavsiye etmişti baytril vs. çok ağır ilçlar çünkü..
Kuşta kullanılıyor ise kaplumbağada da kullanılır mı ki diye düşündüm.Kuşların çok daha hassas bi yapısı var kaplumbağaya göre

Bir dip not olarak belirmeyi zorunlu buluyorum.Hayvanlarda tavsiye ile ilaç kullanılmaz.Kaplumbağalarda bilgi sahibi veteriner çok çok az ve bu konuda moderatörlerimiz çok daha bilgili olduğu için burda böyle bir konu açıldı..
Tekrar altını çizeyim kulaktan dolma ilaç bilgisiyle ezbere tedavi yapılmaz..Lütfen okuyanlar anlayan veteriner hekimlerden , değilse moderatörlerden bilgi alarak ilaç kullansın..

Kuşlarla aynı sisteme sahip olmasına rağmen kuş karada kaplumbağa suda yaşıyor, net bir dozaj belirtilmemiş. Toz olduğu için çözelti hazırlanıp ayrı bir kapta konulan suya katılıp hayvan içine konarak uygulanabilir.

Bağırsak yoluyla emilim sağlanıyor. Kulak enfeksiyonunda ve böbrek yetmezliğinde kullanılması sakıncalı. Yan etki olarak ishal yapabiliyor. Doktor arkadaşlar ototoksisite ve nefrotoksisite kelimelerini daha iyi bilirler ama benim anladığım sinirsel ağda ters etki ve toksik bir durum oluşturabilmesi. Aşırı ishale bağlı mantar oluşumu görülebiliyor.

Neyse ben linki doğrudan yazayım.
http://www.akvaryum.com/forum/neo-terramycin__vitamin_k460781.asp

Birkaç siteden incelediğim kadarıyla doz konusunda net bir veri yok. Bir ilaç sitesi kanatlılara dahi önermiyor. Köpek kedi de dahil. Büyükbaş hayvanlarla ilgili dozajlara baktığımda da bayağı güçlü bir ilaç.

Benim önerim kullanılmaması yönünde.

Anladım teşekkür ederim Cem..Alfoxil başlayayım o zaman ben yine önceki gibi...

Hayvandaki belirtiler nedir ? Gereksiz kullanıp böbrekleri karaciğeri zorlama. Hafif kırgınlık varsa suyu 28 kuru alanı 32 yapıp mineral yemi düzelene kadar haftada 2 gün yap.

Cem foto ekleyeceğim zaten başka bir konuyla ilgili..Alt kabuk rengine karar veremiyorum.Üstelik hayvan halsiz kuru alana çok çıkmaya başladı gece sönükken bile..Bugün bayağı hali yok gibi duruyor yem yiyor ama genel olarak uykulu..Kuru alan ısısını yükseltemiyorum onu ayarlayabilsem suyu da yükseltebilirim rahat rahat.Kuru alan 31 derece su 27.

Geri