Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nil kaplumbağası acil yardım

Metin

Yeni Üye
Elimde 3 adet Nil kaplumbağası vardı geçenlerde bir tanesini hastalık yüzünden kaybettim tedavi edemedim şimdi diğerinde aynı olayı yaşıyorum normalde çok hareketli iştahlı oluyorlar ama şimdi pek yeme yanaşmıyor suyun yüzeyinde asılı kalıyor dibe dalamıyor bide hafif karın bölgesinde şişlik var anlayan varsa yardım ederse çok sevinirim

Hayvanların kabuk boyları nedir ve ekipman olarak elinde neler var ? Isıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası vb.

Cvp: RE: Nil kaplumbağası acil yardım

cem' Alıntı:
Hayvanların kabuk boyları nedir ve ekipman olarak elinde neler var ? Isıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası vb.

Kavanoz kapağı kadar balıklar olan akvde 400 lt falan aynı hastalıktan iki tane kaybettim şimdikide aynı kum olarak hagen kum var

Hayvan derken kaplumbağadan bahsediyorum. Softshell tek beslenir. Bu sağlığı açısından da gereklidir.

Sorduğum sorulara cevap alamadım. Ve su ısısı nedir ? Hayvanın bir resmi iyi olur. Üstten ve sorunlu bölgeden.

cem' Alıntı:
Hayvan derken kaplumbağadan bahsediyorum. Softshell tek beslenir. Bu sağlığı açısından da gereklidir.

Sorduğum sorulara cevap alamadım. Ve su ısısı nedir ? Hayvanın bir resmi iyi olur. Üstten ve sorunlu bölgeden.

Yarın atarım video atılırmı buraya?

Link olarak atılıyor.

cem' Alıntı:
Link olarak atılıyor.

Yada şöyle kısa özet geçeyim video da pek anlaşılmaz bunlar bi iki hafta önce iştahsızlık başlıyor eskiden canavar gibi yeme dalarken şimdi yanına atıyorum umursamıo ve sadece bir köşede takılıyor ve zamanla su yüzünde kalmaya başlıyor artık dibe dalamıyor sanki içinde hava var gibi ve bi süre sonra ölüyor

Hayvanda bu davranış harici esner gibi nefes alma. Yüzerken hafif eğik yüzme var mı ? Kabuk boyu nedir ? Bir de hangi yemleri kullanıyorsun ?

cem' Alıntı:
Hayvanda bu davranış harici esner gibi nefes alma. Yüzerken hafif eğik yüzme var mı ? Kabuk boyu nedir ? Bir de hangi yemleri kullanıyorsun ?

Oluyor zaman zaman kabuk boyu kavanoz kapağı kadar ve karın bölgesi hafif şişlik var biraz çamurlu suya koydum güneşin altına belki etki eder diye

Metin' Alıntı:
cem' Alıntı:

Oluyor zaman zaman kabuk boyu kavanoz kapağı kadar ve karın bölgesi hafif şişlik var biraz çamurlu suya koydum güneşin altına belki etki eder diye

Bide yem olarak dana yüreği ve balık yemleri veriyordum

Bana cm olarak söyle ben kavanoz kapağı bilmem. Ona göre ilaç dozajı vereceğim.

Su iyileşene kadar 28 derece olacak. İyileşme olanağı zor gözüksede. Hayvana verdiğin hiçbirşey uygun değil kendine özel yemi olacak. Sera raffy p ve gammarus ile başla gammarusta sera raffy I veya tetra yada jbl marka alabilirsin. Suyu her daim temiz olacak. Bu hayvanlar bünye olarak diğerlerinden hassastır. Çabuk hastalanırlar. Kuru alan ve ısıtma lambası da temin et. 32 derece ısı verecek şekilde ayarla. Hayvan yüzeyde durduğuna göre çıkma ihtimali yüksek. Isınıp enerji toplasın.

Hayvanı hasta edecek her koşulu sağlamışsın. Dışardan sadece haşlanmış yumurta akı ver. Her balık farklı bölgeye ait keza yemlerde. Bu sebeple bunlar uygun olmaz. İçinde ters etki yapacak içerik olabilir. Tuzlu baharatlı tatlı gıdalar vermiyoruz. İşlenmiş et türevleri de öyle sadece yağsız temiz kıymayı haşlanmış suya atıp bir dakika beklettikten sonra veriyoruz. Bu da iştahsızlık ve halsizlik durumunda güç toplaması için normalde verilmesi yemden uzaklaştırır.

Acı suda yaşarlar. Maden suyu ilavesi iyi olur ama akvaryum büyük ve balıklar var. Bu hayvanlar kendini kuma gömer 1-3 mm arası kalınlıkta kum uygundur. Quartz kum olmayacak. Bu kum keskin hatlıdır.

Boyu 7 cm civarı tamam uygun ortamı ayarlarım tamam ama önce tedavi edelim fazla zamanı yok diğerlerinden biliyorum

Sen bana biliyorsan eğer tedavi şeklini söyle ben yarın tedavisine başlayayım gerekn şeyleri alırım ama piyasada zor bulunan şeyleri arayıp bulmam biraz zor iş dolayısıyla

Tedavi için geç bile kaldık. İlk hadiseden bir buçuk ay sonra dönmüşsün. Umarım geç kalmamışızdır. Eczaneden genta damla alıp sabah ve akşam ağzına 3 damla damlat. Açmaz ise yemine ki sera raffy p stick yemlerin bej renk olanına 4 damla damlatıp ya elinle ağzına yemiyor ise suda önüne bırak yesin bu yemi ilk olarak vereceksin.

Eğer yem yemez ise yani iştahı yok ise eline alıp dik tutarak ağzına ruj gibi sür. Her bir damla arası 10 saniye bekle. Bu şekilde sabah akşam 5'er damla ver.

Suyu 28 derece yap. Kuru alan ve ısıtma lambasını unutma hayvan halsiz çıkıp dinlenebilir. Yalnız çevresinde kimse olmamalı bunlar reslere göre daha çekingendir.

Yemi iki öğün ile bırakma ara öğünlerde de bir iki tane at. Ne yerse kar. Enerjiye ihtiyacı olacak.

Eğer tedaviye cevap verirse bu süreç bir iki ayı bulur. İyileştikten sonra 15 gün daha devam edilir. Tekrar nüksedebilir. Bu olursa daha yoğun olarak döner ve tedavi ihtimali azalır.

Diğeri için yazmıştım o konuyu buda öyle olunca Aynı konudan devam ettim peki tamam, zaten yem yemiyor artık şırıngaylamı yedirsem?

Şırınga riskli olur. Ciğerleri iltihap doludur, birkaç sağlam bronşla hayvan sürekli nefes almak zorunda kalır. Şırıngayı hızlı basarsan ciğerlerine kaçabilir. Onu iyi ayarlamak lazım.

Eğer cisim ısırma eğilimi varsa çay kaşığına döküp ver. Isırdığında ağzına devir ilacı ve yemi sonra çıkar. Yemi sulandıracaksın.

İlacı aldım o dediğin yemden bulamadım tetra reptomin aldım ısıtıcı da tamam lambada halloldu ama durum gidici et gibi elime alınca sallanıyor

Sen yinede tedaviyi uygula. Bir daha niyetlenirsen ayrı bir sistem kur balıklarla ve o ortamda olmaz. Tek olacak su acı su ve temiz olacak.

Diğer türler başlığı altında soft ile ilgili bilgi mevcut

Geri