Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

beremi

Bronz 4 Üye
Katılım
19 Haz 2013
Mesajlar
51
Merhaba arkadaslar bugun akvaryumcuda gordum nil kaplumbagalarini daha serce parmagin yarisi boyutundalar almayi dusunuyorum beni biraz aydinlatirsaniz sevirim.İnternettr aradigim bilgileri bulamadim bakimiz zormudur ,yasama alani,yemek vs
 
Cvp: Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

dediğin nile river turtle ise onlar soft shell türüdür. nile soft-shelled turtle diye de geçer. soft shell türlerinin 1 metreye kadar boyu uzuyor. akvaryumda beslenecek bir tür değil. yanlış hatırlamıyorsam 80 sene kadar bir ömrü var.
 
Bunlarim ceneleri de epey guclu diye biliyorum.Yalniz nasil getirtmisler anlamadim.Bilmeden mi?Yazik hayvanlara.
 
bilmiyorumki netden fotograflarinada baktim ayni bi farklilim yok ustelik adam 30 tane getirmis 4 tane kalmisti elinde
 
Eğer böyle bir karar verecekseniz singapore turtle almanız sizin için daha iyi olur ... :D
 
Cvp: Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

onlar nile softshell değildir. Nilin satışı yok. Çok daha küçük bir tür olan Chinese softshelldir. 20-30 cm boya kadar ulaşır. Oldukça saldırgan fakat zararsızdır. Tecrübesiz kişiler için beslemesi oldukça zordur.
 
Cvp: Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

peki biraz bilgi verebilirmisiniz acaba ? bakımı nasıl yapılıyor yaklaşıj 5 yıldır kırmızı yanaklı besliyorum yeni bi tür benimde işime gelicektir
 
Cvp: Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

Acı ve tatlı sularda yaşarlar. Mantar ve benzeri bakteriyel hastalıklara açıktır. Bu nedenle acı suda beslemek daha iyidir. Güneşlenme alanı ve uv lamba istemez, ancak olursa daha iyi olur. Durgun ve sığ suları sever. Bu yüzden düşük debili bir filtre kullanılmalı. Kirli suya dayanıklılığı yoktur. Çok kolay hasta olurlar. Su sıcaklığı 18-28 derece arası idealdir. 25 derece en uygun ısıdır. Akvaryumda kum bulunmalı, çakıl taşı ve sivri malzemeler olmamalıdır. Etçil beslenirler ve atılan her türlü eti yerler, birbirleri dahil. Ayrıca Kırmızı yanaklarla beraber beslenemez.
Kırmızı yanak büyükse softshelli yer, Softshell büyükse kırmızı yanaklıyı yer. Mümkün mertebe tek beslenmesi gereken aşırı derecede agresif bir hayvandır.
 
Cvp: Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

anladım hocam teşekkür ediyorum bir akvaryum kurmaya başlıyorum şimdiden
 
Cvp: Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

Snapper' Alıntı:
Acı ve tatlı sularda yaşarlar. Mantar ve benzeri bakteriyel hastalıklara açıktır. Bu nedenle acı suda beslemek daha iyidir. Güneşlenme alanı ve uv lamba istemez, ancak olursa daha iyi olur. Durgun ve sığ suları sever. Bu yüzden düşük debili bir filtre kullanılmalı. Kirli suya dayanıklılığı yoktur. Çok kolay hasta olurlar.  Su sıcaklığı 18-28 derece arası idealdir. 25 derece en uygun ısıdır. Akvaryumda kum bulunmalı, çakıl taşı ve sivri malzemeler olmamalıdır. Etçil beslenirler ve atılan her türlü eti yerler, birbirleri dahil. Ayrıca Kırmızı yanaklarla beraber beslenemez.
Kırmızı yanak büyükse softshelli yer, Softshell büyükse kırmızı yanaklıyı yer. Mümkün mertebe tek beslenmesi gereken aşırı derecede agresif bir hayvandır.

kusura bakmayın sizinde başınızı ağrıtıyorum ama akvaryum aldım bir tane ufak bir şey çünkü çok küçük daha boyutu sığ sudan kastınız nedir biraz açıklarsanız su seviyesi,kuru alan,ısıtıcı olmalımı olmamalımı biraz değinirseniz sevinirim internetten biraz araştırdım tankları fakat çok çeşitlilik var ne yapıcağımı bilemedim şimdiden teşekkürler
 
Cvp: Nil Kaplumbagasi Hakinda Bilgi

sığ su, derinliği fazla olmayan demek. eğer sirkülasyonu az olan suda yaşıyorsa ve kirli sudan hastalık kapma riski varsa akvaryum olabildiğince geniş ve boyda uzun olmalı ki fazla kirlilik olmasın. hayvan hassas olduğuna göre küçük akvaryum çabuk kirlenecek ve sık su değişimi olacağı için bu hayvanı üşüterek hastalanmasına yol açabilir. doğru muyum snapper. diğer türler hakkında detaylı bilgim yok.

hatta bu kadar kısa boylu soft shell olduğunu da senden öğrendim. paylaşım için teşekkürler.
 
Bende bukadar kucuk softshell oldugunu bilmiyordum, yanlis anlasilma olmasin diye yaziyorum buarada singapur kaplumbagasi diye birsey yoktur bizim baktigimiz hayvanlarin anavatani floridadir aslinda ama is ticarete dokuldugu icin sigapurdaki ciftliklerden gelmektedirler turlerinin ana adi slider dir yellow bellied red eared gibi alt turleri vardir
 
Face sayfasındaki bir ilanda gördüm almayı düşünüyorum ama bakımı konusunda tereddütlüyüm
https://m.facebook.com/groups/28614610911?view=permalink&id=10154127931350912
 
Bu şu an piyasada satılan softshell. Genelde dipte birşeylerin içine girip yaşamayı seviyorlar. Tek besleniyor. Res ile bir arada olmaz. Rese beslenme zincirinin üst halkası diyoruz ama bu resin üstünde. Balıkların betası gibi.
 
Aslında tek kaplumbağaya sahibim.Sahiplenecek durumdayım.Ayrı bir akvaryumda beslerim ama temiz su lazım iç filtreyle başlayabilirim yoksa dolap falan beklemek zorunda dış filtre için..Hasta ederim hayvanı diye korkuyorum Cem.
Akvaryumu ömürlük alsam diyorum ama boyu 1metreye ulaşan cinsten mi tam okumadım.Sorumluluk duygusuyla heralde yapamazsam diyorum yani.
 
Bunlar 30 cm kadar oluyor. Furkan daha iyi biliyor. Kuru alana çıkma eğilimleri ne oranda bilmiyorum açıkçası. Ama batan tip yemler tercihleri. Çekingen karakterliler ama dediğim gibi başka kaplumbaya tahammülleri olmuyor. Bir de boyunlarının uzun olması tutma açısından da riskli.
 
Geri
Üst