Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ninja Turtles sizlerle:)

akvaryumlove

Bronz 3 Üye
Katılım
29 Nis 2009
Mesajlar
65
Arkadaşlar resimlerde otomatik yemleme kaplarını,derecelerini,iç filtrelerini,kuru alanlarını,spot lambalarını,kayalarını,kumlarını,yapma 2 tane çiçeklerini,kapluşlarla yaşayan vatos balığımı ve birbirinden güzel kapluşlarımı bulabilirsiniz...


Kız arkadaşımda çok emek verdi,çok teşekkür ederim,beraber güzel bir kapluş dünyası yaratmaya çalıştık.

Uzun araştırmalarımdan sonra UV lambası almaktan vazgeçtim.Hem kapluşlara hem insanlara çok zararlı.Kansere yol açabiliyor.Düzenli olarak güneşlendirip,vitamin takviyesi yapıcam kapluşlara.



mailto:/img24/5792/snv32746.jpg

mailto:/img79/2899/snv32743.jpg

mailto:/img139/8687/dscf2756u.jpg

mailto:/img257/5955/dscf2755.jpg

mailto:/img527/7290/dscf2754.jpg

mailto:/img254/1056/snv32751.jpg

mailto:/img369/5799/snv32760.jpg

mailto:/img368/5784/snv32759.jpg

mailto:/img12/1219/snv32757.jpg

mailto:/img113/8159/snv32750.jpg
 
mailto:/img16/351/snv32749.jpg

mailto:/img79/9320/snv32748.jpg

mailto:/img11/8074/snv32747.jpg
 
Yem olarak tetranın 2 adet yemini kullanıyorum,vitamin olarak turtle vit veriyorum ve arada kıvırcık veriyorum resindekilerden.Suları 28 derece.

Spot lambası olarak kararsızım.75 lik kullanıyorum soft.Çok güzel ısıtıyo kuru alanı.Ama herkez 25-40 watt arası kullanmak lazım diyor.Onlar yeterince ısıtmıyor kuru alanı.Siz ne dersiniz ? Kaç watt kullanmalıyım?

Uzun araştırmalarımdan sonra UV lambası almaktan vazgeçtim.Hem kapluşlara hem insanlara çok zararlı.Kansere yol açabiliyor.Düzenli olarak güneşlendirip,vitamin takviyesi yapıcam kapluşlara.
 
güzel bir ortam hazırlamışsınız kaplumbağalarınıza emeğinize sağlık uzun yıllar beraber olursunuz umarım. ancak sadece kayalar konusunda dikkat etmeniz gerek diye düşünüyorum kaplumbağalarınız biraz daha büyüdüğünde o kayaların arasına sıkışıp kalma durumu olabilir.

uygun lamba konusuna gelince kullanacağınız ampülün gücü pek çok şeye bağlıdır odanın sıcaklığı, lambanın kuru alana uzaklığı, ampülün türü gibi faktörlere göre ısıtma oranı değişir. bu yüzden en iyi yol kuru alanın sıcaklığını bir derece ile ölçmektir. 32 derece kuru alan için ideal sıcaklıktır. yani kaç wattlık bir lamba kullanmanız gerektiğine en iyi siz karar verebilirsiniz. ayrıca kuru alana elinizi uzattığınızda güneşten geliyormuş gibi hafif bir sıcaklık hissediyorsanız sıcaklık uygun demektir.

zararlı olan ışınlar uvc ışınlarıdır bunlar atmosferde ozon tabakası tarafından tutulur ve dünyaya ulaşması engellenir. ancak ozon tabakasındaki harabiyet nedeniyle bu ışınların da bir kısmı dünyaya ulaşabilmekte ve dediğiniz kansorejen etkilere yol açabilmektedir. uvb ışınların ise d vitamini sentezi için pek çok canlıya yararı olur. bu yüzden uvb ve uva ışınları veren bir uv lamba almanızın herhangi bir zararı olmayacaktır size ve kaplumbağalarınıza. tabi diğer türlü takviyeler yaparak da bu d vitamini ve kalsiyumu sağlamak mümkün. en doğal yol tabi ki güneştir imkanınız varsa bol bol güneşlendirin uygun havalarda.
 
Yardımcı bilgileriniz ve güzel mesajınız için çok teşekkür ederim.Tavsiyelerenize uyacağım.Sizin gibi bir ustadan güzel sözler almak çok güzel gerçektende.Diğer mesajlarınızı okudum forumda.
 
ben teşekkür ederim.

estağfrllah utandırıyosunuz beni sadece elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum bilgi sahibi olduğum konularda o kadar. güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

ufak bir dipnot hazır aklıma gelmişken akvaryumun kapağını geceleri ışığı söndürdüğünüzde kapatma imkanınız varsa iyi olur oda soğumuyorsa sorun olmaz ancak kışları ya da soğuk havalarda kaplumbağalar üşütebilir akciğer solunumu yaptıklarından teneffüs ettikleri havanın soğuk olması hastalıklara neden olabilmekte. bunun dışında her türlü ayrıntıyı düşünerek onların rahat edebilecekleri bir ortam hazırlamşsınız uzun yıllar beraber olmanız dileğiyle.

iyi paylaşımlar
 
Teşekkür ederim.Malesef otomatik yemleme makinasından dolayı kapağı kapatma şansım yok:(Ama suyun sıcaklığı 28 dereceye her zaman ayarlı olucak.Çok teşekkürler.
 
Paludaryum oldukça hoş görünüyor.Ellerinize sağlık güzel bir ortam olmuş.Ufaklıklar pek mutludur burada.:)

Yalnız suyunuzu biraz sarı gördüm.Sanırım filtre yeteri kadar iyi çalışmıyor.Daha güçlü bir filtre kullanmanızı ve haftada bir %30'luk veya %50'lik su değişimi yapmanızı öneririm.Suyun sarı olması iyiye işaret değildir.

Bir de şu tabandaki kum benzeri malzemeyi çıkarmanızı öneririm.Dip temizliği yaparken taban malzemeleri çok zorluk çıkarır.Hem dışkılar ve mamalar arasında kalabiliyor hem de dip süpürgesine kum da kaçabiliyor.Görüntüden başka güzel yanı yoktur aslında.
 
Çok teşekkür ederim yorumlarınızdan dolayı.Kayaları yeni koymamdan dolayı su bu şekilde.Akvaryumu kuralı 2 gün oldu.İç filtre temizlenince suyun rengide değişecek.Taban temizliğini ben dip çekme süpürgesi ile değil,kepçe ve vatosum sayesinde yaptığım için kum pek sorun çıkarmıyor :)
 
Geri
Üst