Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nitrat Patlaması mı, yoksa Köklerden mi

kimbubye

Bronz 1 Üye
Merhaba

Akvaryumu kuralı daha iki hafta oldu, yakın zamanda sump'tan komurlerı cıkarıp substrat ekleyecegım ve yaklaşık 2-3 gündür suyumun seklı bu halde.

mailto:/nq8b3o.jpg

Kafam karıstı acaba nıtrat patlaması mı yasıyorum? Yoksa mango koklerınden dolayı mı?

Yardımcı olursanız cok sevınırım.

RE: Nitrat Patlaması mı? yoksa Köklerden mi?

Mango köklerinden olsaydı sarardı diye düşünüyorum . Benim aklıma amonyak patlaması olabileceği geldi .

Cvp: Nitrat Patlaması mı? yoksa Köklerden mi?

Işık sisteminden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Akvaryum yandan da güneş ışığı alıyor sanırım. Su değişimi ve doğrudan ışık alımını kesmek çözüm olacaktır.

Sulari hic kokmuyor yani normal derecede.

Ph 7.7-8.0 arasinda seyrediyor.

Soldan gunes vurmuyor aslinda hatta perde de var orada.

Yakin zamanda duzgun bir test kiti de alip olcum yapacagim.

Peki bu durum kaplumbagalarima zararli midir?

bunda kumun ve sumpdaki malzemelerin tozu var. filtre boruları orta kısımda olduğu için bulanıklık yapmış, bir müddet daha bekle su düzelir. yakında sump içinde bakteri kolonisi oluşumuda başladı mı iş tamamlanır. bir parça mango etkisi de var. amonyak patlamasında su kokusu olur. carbonu daha çıkarma.

Cok tesekkur ederim yakinda gerekli testleri yapip sonuclari sizinle paylasacagim.

sormayı unuttum elyaf kenarlarından su kaçması yok değil mi ? malzeme tozu ve filtreden çıkan kir daha çok bundan kaynaklanır.

Elyafin kenarlarinda kararma vardi ama degistirdim. Sanmiyorum cunku tum bolme yuzeyini ince tabaka halinde kapatmistim uzerinede sunger koymustum.

Elyaf ne kadar ayarlansada kenarlardan ilk başta kısmen malzeme özellikle zeolit tozu kaçar. Ancak ben ilk kurulduğunda olmayıp şimdi bu duruma gelince bulanmayı malzemelerin tozuna bağlamamıştım.

sumplarda bizim dış filtreler gibi baskı olmadığı için ara boşluklardan zaman içinde kaçıyor su acaba şu iyi fırınlanmış delikli tuğlalardan her haznenin en üstüne kenarlara basacak şekilde konsa bu netice verir mi ? o zaman su orta kısımdan emilip çıkar.

Ilginc ve guzel bir fikir. Peki tam olarak nerede bulabilirim? Yada nelere dikkat etmeliyim?

yapı marketlerde satılır. cilalı gibidir. dikdörtgen ortasında yuvarlak delikler var.

Ozaman ben yarin testleri alip uygulayayim sonucuna gore bu uygun cozum yollarina gidelim. Cok tesekkur ederim

Bugün NO2 (Nitrit) ve NO3 (Nitrat) test kitleri aldım ve ölçümleri yaptım.

NO2 (Nitrit): 0,0 mg/l
NO3 (Nitrat): 0 mg/l

Şu an görünen su değerlerimde bir sıkıntı yok. Cumartesiye doğru amonyak/amonyum test kitide edinip ölçümleri sizinle paylaşacağım.

Çok iyi, test olumsuz olsaydı uğraşması dertti.

Muhtemelen diğer sonuçta iyi çıkar.

bu değerler sıfır olduğuna göre daha bakteri oluşumu başlamamış demektir. bakteriler amonyağı nitrit ve nitrata çevirir. dolayısıyla nitrit azalırken nitrat yükselir. burada önemli olan döngü başladığında nitritin sıfıra yakın değerde olmasıdır. bu zararlıdır. zehirleyici etkisi vardır.

Cem, şu aşamada amonyak olurmu ki?

ben de olacağını sanmıyorum, akvaryum geniş yüzeye sahip su hacmi fazla altta sumpta hava alıyor. hayvanlar ufak.

Güneş ışığı etkisi olmadığına göre senin ilk tespitin olan malzeme tozu tespitin doğru çıkacak gibi.

su giriş ve çıkışları uçlarda olsa daha faydası dokunurdu diye düşünüyorum. ek olarak kumdaki ince tozlar ve özellikle sağ taraftaki mango kökü dip köşede kaldığı için salınım izi gölge ile karışık gözüküyor.

Geri