Merhabalar,
Bu gun akvaryumumuzun periyodik su degeri kontrollerini yaptim.
Zaten benimde gozume carpan ufak yosunlasmalar vardi ama UV lambalarimdan kaynaklandigini dusunup cokta dert etmemistim.
Su Degerlerim
Sera Ph: 8
Tetra Ph: 7.5
NO2 (Nitrit): 0mg
NO3 (Nitrat): 25mg
NH3 (Amonyak): 0mg
NH4 (Amonyum): 0mg
Ama degerleri kontrol ettigimde NO3 (Nitrat) degerim biraz yuksek geldi.
Hatta nitrat degerinin 50mg'a ulasmasinin yosun olusumunu hizlandirici yonde olacagini ogrendim.
Cozum yontemlerini arastirdigimda ise hizli buyuyen bitkinin sudaki nitrati kullanarak azalttigini ogrendim.
Bu nitrati azaltma konusunda ve hizli buyuyen bitki konusunda yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bilgi acisindan: Akvaryumum sumpli sistemli toplam 400-450 lt kapasiteli ve gunde 3-4 lt su buharlasiyor, yerine takviyesi yapiliyor.
Simdiden cok tesekkur ederim.
Bu gun akvaryumumuzun periyodik su degeri kontrollerini yaptim.
Zaten benimde gozume carpan ufak yosunlasmalar vardi ama UV lambalarimdan kaynaklandigini dusunup cokta dert etmemistim.
Su Degerlerim
Sera Ph: 8
Tetra Ph: 7.5
NO2 (Nitrit): 0mg
NO3 (Nitrat): 25mg
NH3 (Amonyak): 0mg
NH4 (Amonyum): 0mg
Ama degerleri kontrol ettigimde NO3 (Nitrat) degerim biraz yuksek geldi.
Hatta nitrat degerinin 50mg'a ulasmasinin yosun olusumunu hizlandirici yonde olacagini ogrendim.
Cozum yontemlerini arastirdigimda ise hizli buyuyen bitkinin sudaki nitrati kullanarak azalttigini ogrendim.
Bu nitrati azaltma konusunda ve hizli buyuyen bitki konusunda yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bilgi acisindan: Akvaryumum sumpli sistemli toplam 400-450 lt kapasiteli ve gunde 3-4 lt su buharlasiyor, yerine takviyesi yapiliyor.
Simdiden cok tesekkur ederim.