Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nitrit ve nitrat patlaması

tevet0777

Bronz 1 Üye
Katılım
29 Eki 2016
Mesajlar
102
Arkadaşlar akvaryumda göz gözü görmüyor sanırım nitrit veya nitrat patlaması olayını yaşıyorum. Hafta sonu cumartesi günü tüm akvaryum ve filtreleri boşaltıp sıfırdan kuruyormuş gibi yapacam ama daha 3 gün var bir sıkıntı olurmu. Birde bu meden oldu anlamadım yaaa. 80 cm bombeli akvaryuma geçtim t aydır bir düzen oturmadı.
 
Dış filtrede sepet yanlarından kaçak yapıyor olabilir. Elyafta yoksa kir ve dışkı direk sıvı biçimde suya gider. İç filtrenin de en geç haftada bir temizlenmesi lazım içinde biriken kir dolunca yine suya boşalır.

Sudan bir miktar alıp şebeke suyunu doğrudan döküp incelt. Metilen mavisi var ise iki damla damlat.

Döngü bakterileri için lav taşı veya substrat olması kaydıyla koloni 28 gün civarı oluşur. Bu süreye kadar işlevi filtre malzemeleri halleder.

Hava kabarcığı olması da önemli. Suya oksijen verip amonyağın uçmasını kolaylaştırır.

Akvaryum doğrudan güneş görmemeli. Yem fazla verilmemeli yenmeyenler yarım saat içinde alınmalı.

Dış filtre dizilimin nasıl ?
 
Dış filtrem 302A
En alt = seramik üstüne elyaf
Orta = zeolit üstüne 2 kat elyaf
Üst = sünger üstüne 1 kat elyaf

İç filtrem hava baloncuğu veriyor eheim 2010

Akvaryum direk güneş görmüyor.
İç filtreyi 15 -20 günde temizliyorum.
Yinede hava motoru takayımmı. Vardı ama onu çıkardım eheim alınca
 
Su alt yada üst hangi taraftan dolanıyorsa ilk gören seramik olacak son çıkış carbon olacak. Alttan yukarı doğru temiz su giden sisteme göre anlatayım. Seramik üstü sünger olacak.
Orta elyaf zeolite elyaf
Üst kısma elyaf eheim carbon yada jbl clearmec üstü elyaf. Bu sepete sığdırabilirsen lav taşı da alıp koy. Sepetten taşmasın. Yani miktarları azaltıp sığdırabilirsen iki malzeme olsun.

Şöylede yapabilirsin. Orta sepete zeolitin altına clearmec koyarsın. Kutudan iki tane çıkar biri yeterli olur. Elyaf üstü clearmec üstü zeolite üstü elyaf. Üst sepette elyaf lav taşı üstü carbon üstü elyaf.

İç filtre hava kabarcığı veriyor ise hava motoruna gerek yok. İç filtre temizleme süresinde 1 haftayı aşma. Eğer pervaneye dalaşmayı önleyecek bir koruma varsa sünger yerine elyaf kullan daha performanslı olur. Yada haznenin su çıkış tarafına ufak elyaf koyup alt kısmında süngeri kullanırsın. Daha ince kirleri toplar. Dış filtrenin çabuk kir toplamasını azaltır. Her değişimde eski elyafı atıp yeni elyaf koyarsın.
 
Cvp: Nitrit ve nitrat patlaması

çok teşekkür ederim cem bey.cumartesi günü beni hummalı bir çalışma bekliyor.sağolun
 
Şimdilik suda kısmi bir değişim ile iç filtreyi temizlemen iyi olur. Amonyak patlaması ne oranda bilmiyorum ama çok ise hayvan zehirlenmesin. Mango kökü yok değil mi onun salınımı da sarı renk verir.
 
Daha mango kökü koyamadım ama. Aynı onun gibi sanki mango kökü varmış gibi su sisli buğulu böyle bir garip
 
Sepetleri doldurduktan sonra kenarlarını kontrol et. Boşluk varsa oralara parça parça koparıp elyaf sıkıştır. Elyafı koymadan evvel suya tutup ıslat kabarıklığı gitsin. Kuru koyarsan şişkin olur. Çalıştırdığında elyaf ıslanıp ufalır ve boşluk ortaya çıkar.
 
Hallettim cem bey ama birşey farkettim. Bu en son aldığım sera royal atınca suya bu şekilde su bulanıklaşıyor.
 
Royaldeki balıkların yüzgecini karideslerin ağzındaki dikensi dokuyu kırdıktan sonra ağzına sığacağı oranda koparıp elden vereceksin. Teker teker yedikçe. Suya atarsan karides değil ama balık yağ salınımı yapar. Büyük parça verirsen yerken parça parça edip suya dağıtır.
 
Geri
Üst