Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nutrafin Turtle Clean

citlenbik

Yeni Üye
Katılım
15 Ağu 2010
Mesajlar
3
arkadaşlar daha bugün aldım kaplumbağamı bana başlıktaki temizleyici verdiler nasıl kullanabilirim ?

Edit tubidik: Tamamen büyük harfle mesaj yazmak yasaktır.
 
RE: NUTRAFİN TURTLE CLEAN

Anladığım kadarıyla kabuk temizleyici ve sertleştirici damla eğer dediğim gibiyse kullanmamanızı öneririm yararı yok zararı var bunun yerine vitamin kullanın ve kaplumbaganızı bol bol güneşlendirin..
 
RE: NUTRAFİN TURTLE CLEAN

Bende ona benzer bir şey kullanmıştım kapluşların üzerindeki bakterileri yok ediyor sertleştirici özelliği varmı yok mu tartışılır. Diş fırçasıyla kabuğunu fırçalayabilirsin kabuğuna çok az dökerek( bir kaç damla gibi kapluşun boyuna göre) haftada 2 günden fazla yapma istersen yine kullanma talimatına bak.
 
RE: NUTRAFİN TURTLE CLEAN

Böyle şeylere ne gerek var ki doğasında bu hayvanlar kimyasal maddeylemi temizleniyor..Sadece su ve diş fırçasıyla temizliğini yapsanız bile olur
 
RE: NUTRAFİN TURTLE CLEAN

evet bazı arkadaşların kullanması sonucu kabukta siyahlaşmalar görülüyor kabuğa direk temas eden hiç birşey kullanmayın (;
 
RE: NUTRAFİN TURTLE CLEAN

evet haklısınız doğal ortamında gerek duyulmuyor ama bizler ne kadar doğal ortamını sağlayabiliyoruzki. Akvaryumuna bile bir kaç taneden fazla taş koyamıyorum.filitre atıkları çekemiyor diye.
 
RE: NUTRAFİN TURTLE CLEAN

Doğal ortamı sağlayamcağımız aşikar e doğal ortamı sağlayamadığımız için bi de onlar üzerinde bu tarz maddeler kullanıp zararmı verelim :)
 
RE: NUTRAFİN TURTLE CLEAN

Selam Arkadaşlar,
Bugün petshopa gidip kaplumbağa beslediğim paludaryumum için mavi damla istediğimde bana NUTRAFİN TURTLE CLEAN i verdiler. Kaplumbağalar için uygun olanın bu olduğundan bahsettiler. Kabuk sertleştirici etkisi olduğunu henüz öğreniyorum. Bunun dostlarımız için iyi bir durum olmadığını da biliyorum, bu yüzden endişeleniyorum. Zaten kabuklarını bu solüsyonla yıkamak ya da onu kabuklarına sürmek gibi bir amacım kesinlikle yok; ama paludaryumu dezenfekte etmek için tavsiye edilen miktarda suya karıştırmamın bir zararı olur mu?
 
Geri
Üst