Dino
Gümüş 5 Üye
Şu önceki konularda bahsettiğim hasta kaplumbağa var ya, onu sahiplendim. Şunu da söyleyeyim sahibine defalarca devit damla ve genta alıp tedaviye başlamalarını gerektiğini söyledim. Ama sadece anlık bir hevesle kaplumbağa sahiplendiği için ne veterinere götürdü ne de devit ve gentayı alıp tedaviye başladı. Madem eczaneye gidip ilaçları almayacaksın tor-axol u ağzına sür dedim aman nolcak ya bişey olmaz üşeniyorum falan diyip yapmadı. Cumartesi günü beni aradı ve mutlu bir şekilde annesinin artık kaplumbağayı istemediğini söyledi. Ne yapacaksınız dedim, yarın Ankaraya geleceğiz, sana getireceğim sen bakacaksın hem iyileştirirsin. falan dedi. Onlarda şu linkteki akvaryumdan vardı: https://www.trendyol.com/fatih-pet/kaplumbaga-bahcesi-cam-akvaryum-kucuk-p-43856374 bunu aldılar ama ertesi gün geldiklerinde getirmediklerini gördüm. Onların akvaryumundan bende de vardı, içinde kendi kaplumbağam kalıyordu ama ona hastalık geçirir diye onun yanına koyamadım. Ölüm fanusuna koydum. Onlar gidince direkt hayvanla ilgilendim, stick yeme tor-axol damlatıp verdim çünkü onlar üşendiği için stick yem bile almamışlardı. Her neyse, verdim ve yedi. Arka bacağı çok sıkıntılıydı. Resmen sarkıyordu ve bunu annemde farketmişti. O bacağı sürekli suyun üstüne çıkıyordu ve bu dengesini kaybetmesini sağlıyordu. Şimdi annem eczaneye gidecek, devit ile genta alacak. Tedaviye nasıl başlamalıyım? Biraz kabuğunu fırçaladım ağzına tor-axol sürdüm akvaryumuna koydum. Ha bu arada göbek bağı kapanmamış kaplumbağama da 3 gün önce batikon sürmeye başladım. Bu gün tekrar sürdüm kapanmış bayağı, beyazlamış. İyileşiyor.