Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Obez kaplumbağa görseli paylaşırmısınız

vanilya

Gümüş 2 Üye
Forumdaki obeziteyle ilgili konuları okuduktan sonra benim kapluşlardan şüphelenmeye başladım. Şişman kaplumbağaların nasıl göründüğü konusunda emin olamıyorum. Kıyaslama yapabilmek ve birazda merak ettiğim için fotoğraf, video gibi obez su kaplumbağası görselleri olan varsa paylaşabilirmi lütfen

mailto:/forum/Konu-obezite.html
Bir örnek konu buldum. Görselde koymuşlar.

Cvp: Obez kaplumbağa görseli paylaşırmısınız

Sağol Emre. Görmem iyi oldu benim kapluşlardan birininde (resimdeki kadar olmasada) obez olduğunu anladım şimdi.
Biz akvaryumda baktığımız için yiyeceği miktarı sınırlayabiliyoruz ama buna rağmen şişmanlayabiliyolar. Doğada ise onları sınırlayan bişey de yok.. bulunduğu sular yüzlerce çeşit küçük canlı, böcek, balık ve bitkilerle dolu. Bu kadar obur bi hayvanın o kadar çeşitliliğe ve bolluğa rağmen doğada obez olmaması, akvaryumda ise sınırlı miktarda besin vermemize rağmen obez olması çok ironik.

Yorumun zamanında benide düşündürmüştü. Muhtemelen ava çabuk ulaşamamaları, çok fazla deneme yapma zorunluluğu ve çok büyük hacmi olan sudaki fazla enerji sarfiyatları bunu doğada dengeliyor. Akvaryumlarda ne kadar dengelide beslesek ne kadar büyük akvaryumda kursak doğanın zerresi olamayız.

Bendeki yeni iki ufaktan biride diğerinin lokmasını yediği için biraz semirmişti ama daha dikkatli yemliyorum artık. Yavruda olunca hemen toparladı. Birde ilk iki reste yaşamıştım çok az. Onlarda da yeme aynı orandaydı ama biri o kadar az hareket harcıyorduki diğerine göre daha dik olmuştu kabuğu. Hatta aynı boyda almama rağmen 1 cm küçük kaldı bu yavaş hareket eden. Tabi her iki vakada resimle alakasız derecede çabuk farkedilip müdahale edildi.

Birde yufka yüreklilikten bazen bilsekte dayanamayıp veriyoruz. Benim yaştan ötürü bir gün aç bıraktıklarım var. Ama bazen dayanamayıp atladığım hafta oluyor.

Genede bir resim eklersen bizde görmüş oluruz. Dikkatli biri olduğun için bahsettiğin gibi çok bir şişmanlık olacağını düşünmüyorum.

benim kulak iltihabı atlatan da bir ara çok olmasa da öyleydi. popoyu kaldırmazdı. sonra yemi azalttım. bu sefer doymadığı için kumda bir taraftan gezinip bir taraftan da eşeleyerek yem aramaya başladı. harcadığı efor sonucu dengeye geldi. benimde işime geldi kumu havalandırıp kirlerin filtreye ulaşmasını kolaylaştırdı.

bir kaç foto da benden :smile:

99656

Ekli dosyalar

• images rtdhfg.jpeg
    images rtdhfg.jpeg
    7.9 KB · Görüntüleme: 499
  • İçerik hgh.jpeg
    İçerik hgh.jpeg
    10.6 KB · Görüntüleme: 463
Geri