Kapluşum 1 aydır bende. kabuk boyu 15 cm ölçtüm dün. geldiğinde böyle değildi ama şimdi kollarını sanki tamamiyle içine alamıyor. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum.Resmini de iyi çekemedim bilgisayardan ama bi bakarsanız arka ayağının oralarda derileri dışarı mı taşmış acaba? Aldığım adam 2 yaşında demişti. geldiğinden beri çok iştahlı. ne verdiysem yiyor. Daha doğrusu o yemek istedikçe mecbur ben de veriyorum. Zaten her yemi yemiyor Mesela bitkisel ağırlıklı diye bi yem aldım onu hiç yemiyor ama günde en az 3-4 öğün ve her seferinde belki 20-25 tane sanyu yemden yiyor. yanında günde 1-2 kere yine 20-25 tane karides yiyor. Daha kötüsü geçen bir yumurta attım. kabuk ve beyazının tamamı yavaş yavaş oyalansın diye 1 saat geçmedi aradan baktığımda hepsini yemişti. Üzüm istiyor(yani görünce) mecbur veriyorum 7-8 taneden az yemiyor. elimden kapıyor. Napıyım. Aragorn yetişkinlere günaşırı yem verin yazmış. benim kapluş yetişkin mi oluyor? Gün aşırı vermek şöyle dursun öğünü biraz geciktirsem küsüyor sanki. Ama hiç durmuyor. Daracık akvaryumda bi aşağı bi yukarı sürekli yüzüp duruyor.Aldığını enerjiye çeviriyor olması mümkün mü.