Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Obez mi?

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
Kapluşum 1 aydır bende. kabuk boyu 15 cm ölçtüm dün. geldiğinde böyle değildi ama şimdi kollarını sanki tamamiyle içine alamıyor. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum.Resmini de iyi çekemedim bilgisayardan ama bi bakarsanız arka ayağının oralarda derileri dışarı mı taşmış acaba? Aldığım adam 2 yaşında demişti. geldiğinden beri çok iştahlı. ne verdiysem yiyor. Daha doğrusu o yemek istedikçe mecbur ben de veriyorum. Zaten her yemi yemiyor Mesela bitkisel ağırlıklı diye bi yem aldım onu hiç yemiyor ama günde en az 3-4 öğün ve her seferinde belki 20-25 tane sanyu yemden yiyor. yanında günde 1-2 kere yine 20-25 tane karides yiyor. Daha kötüsü geçen bir yumurta attım. kabuk ve beyazının tamamı yavaş yavaş oyalansın diye 1 saat geçmedi aradan baktığımda hepsini yemişti. Üzüm istiyor(yani görünce) mecbur veriyorum 7-8 taneden az yemiyor. elimden kapıyor. Napıyım. Aragorn yetişkinlere günaşırı yem verin yazmış. benim kapluş yetişkin mi oluyor? Gün aşırı vermek şöyle dursun öğünü biraz geciktirsem küsüyor sanki. Ama hiç durmuyor. Daracık akvaryumda bi aşağı bi yukarı sürekli yüzüp duruyor.Aldığını enerjiye çeviriyor olması mümkün mü.
 

Ekli dosyalar

  • resim1 (2).jpg
    resim1 (2).jpg
    62.5 KB · Görüntüleme: 183
  • resim2 (2).jpg
    resim2 (2).jpg
    53.1 KB · Görüntüleme: 154
  • resim3 (2).jpg
    resim3 (2).jpg
    44.2 KB · Görüntüleme: 168
Fotoğraflar çok anlaşılır değil ama eğer el ve ayaklarını, başını kabuğuna tamamen sokabiliyorsa endişe etmenize gerek yok. Evet sizinki de yetişkin bir kaplumbağa bu yüzden yavaş yavaş besleme zamanlarını ve besinlerin içeriğini ona göre değiştirmeniz iyi olur, daha bitkisel besinlere ve daha az sıklıkla beselemeye başlayabilirsiniz yani.
 
Ayakları ve kafası tamamiyle içeri giriyo ama elleri dışarda kalıyor. Daha iyi pozları da var keratanın ama onlar sığmıyo yazıyor. Kafası 25-30 yem eder galiba sanyular küçük zaten.Kayseride sera tetra vs. yok. Heryeri dolaştım. Bi petshopta şeffaf poşette sarı yemler vardı bunlar tetra markalı demişti adam. Onun harici sanyu ve pets family diye bi marka var. Kabuk boyu normal mi acaba. Yani 2 yaşında bu kadar mı oluyorlar?Bu arada anında cevabın için teşekkürler aragorn :)
 
Ben teşekkür ederim ne demek. Evet oldukça iyi 15cm merak etmeyin güzel bakılmış anlaşılan ve size gelince de iyi büyümüş. Sanyu pets familyden daha iyi ancak bitkisel içerikli yemlerin çoğu seranın. İnternetten sipariş verme imkanınız varsa tavsiye ederim bitkisel içerikli yemleri. Şimdilik sorun yok bence obeziteye benzer bir görüntüsü yok en azından :)
 
Tekrar teşekkürler. otuz.com var galiba. Ben oraya doğru gideyim bari :)
 
Gidin gidin... Yemler bana biraz fazla geldi sanki... Yetişkin olmuş sizinki bayağı... :D
 
Bence bu kadar çok yem vermeyin.Çok aşırı besliyorsunuz bu büyüklükte haftada 3-4 kere yem yemesi gerekir.Petshoplar haftada 1 istanbuldan ya mal almaya gidiyorlar ya da mal indiriyorlar.Onlardan rica edin getirtebiliyorlar.Bizim burada da tetra yok.Ben akvaryumcuma sipariş ettim.Getirecek bu hafta içinde.Sizde böyle yapabilirsiniz.
 
Haftada 2 gun hayvansal yem diger gunler ise sebze verin artik su sekilde bir program yapmaniz gerek,

Pazartesi: kan kurdu.

sali: sebze.

carsamba: sebze.

persembe: dondurulmus veya canli tubifex bocekte verebilirsiniz bol bol.

cuma: sebze.

cumartesi: sebze

pazar: sebze

sebze yazilan yerlere kivircik marul veya normal marul, su mercimegi, karahindiba ve akvaryum bitkisi olabilir. Yetiskin oldugu icin bu program onun için en uygun program benimkine bile bu programi uyguluyorum.
 
Çok iyi bakıyorsunuz anlaşılan:)
Bence de artık sebze ağırlıklı beslemeye çalısın:)
 
mesajı yazdığımdan bu yana 20 gün geçmiş. 20 günde 2 cm daha büyüdü. Hatta 2,5 cm. yani 17,5 cm oldu. Yemini de baya azaltmıştım ama :( Bi arkadaş bana bunun geçici olduğunu söyleyebilir mi. Akvaryuma sığmıyor. Her 10 günde 1 cm büyüyecekmi bu bayan. Acaba ergenlik dönemi olabilirmi.
 
Ergenlik için biraz fazla büyük. Artık gün aşırı ve bitkisel olarak besleyin haftada 1-2 kez protein içeren yem verin. Orantılı bir büyüme de olsa bu kadar hızlı büyümesi pek normal değil. Artık daha yavaş büyüyecektir akvaryum büyümesini kısıtlayıcı etki yapar muhtemelen. Sizin yapabileceğiniz beslenmesini yeniden düzenlemek. Akvaryumunuz ne kadar? Akvaryum ufak olmasına rağmen bu kadar büyüyorsa mutlaka akvaryumu büyütün yeterince hareket edemediği yüzemediği için o kadar çabuk büyüyor da olabilir bu da obeziteye neden olur.
 
akvaryum 45 25 35 cm miş. 35 cm olan kısmı yerden uzunluğu. 25cm kadar su doldurmuşum. zaten daha yukarısı da kuru alan. eskiden sürekli dalıp çıkardı akvaryumda. artık ayakta bekliyo öyle. zaten ayakları yere basarken kafayı dışarı çıkarabiliyor. Öyle bekliyor yani. Ama her gün 1 saat kadar balkona çıkarıyorum. Balkon baya geniş.geziyo sürekli balkonda. Tabii yetmiyo galiba. Ama yemek yediği zamanlar doyduğunda yemeyi bırakıyo. Ya da henüz acıkmamışsa verdiğim yemi yemiyor. Günaşırı beslemek sanki hayvanı aç bırakmak gibi geliyo bana.
 
40 Litre ve 17,5 cm kabuk boyuna sahip bir kaplumbağa. Gerçekten oldukça ufak kalmış akvaryum kaplumbağanızın boyuna göre. Kesinlikle yeterince hareket edemediği için aldığı besinleri enerjiye çeviremeden depo ediyor anlaşılan. İmkanınız varsa mutlaka en kısa zamanda bir akvaryum alın en az 150 litre olsun hatta. Ayakları yerdeyken başını çıkarabilecek kadar küçükse akvaryum durum kötü demek. Yavrular için her gün beslemek en iyisidir ama erişkinler de ya günde tek öğün ya da gün aşırı beslemek daha doğru ve bitkisel ağırlıklı beslemek gerek. Sorun akvaryumunuzun ufak olmasından kaynaklanıyor yani. Günde 1 saat balkonda dolaşıp gezerken yaktığı enerji günün diğer saatlerinde akvaryumda yüzmek için yaktığı enerjiden çok daha azdır bence en yakın zamanda yeterince büyük bir akvaryum alın yoksa obeziteye doğru gidecektir sorun. Aldığı besinleri yakamadıkça yağa çevrilip depolancak onlar ve bu da düzensiz hızlı büyümesine neden olcak kaplumbağanızın şu an olduğu gibi. Normalde bir akvaryumun sahip olması gereken ölçüler kaplumbağanızın boyunun en az 5-6 katı, genişliği kaplumbağanızın genişliğinin en az 4-5 katı, yüksekliği de kaplumbağanızın eninin 3-4 katı olmalı. Yani size bence en az 120x50x50 gibi ölçülere sahip bir akvaryum mutlaka şart.
 
bu bir ay önceki resmi. şu anda kafası suyun dışında kalıyo. bu arada kuru alanı ve su seviyesini yükseltmeme rağmen.
Daha fazla beklemenin anlamı yok yani. Evdeki 3. akvaryum olacak ama olsun. Kapluşum eziyet çekmesin de. Teşekkürler bu arada. Umarım en kısa zamanda yeni evine kavuşur miniğim :)
 

Ekli dosyalar

  • 100_0982.JPG
    462.6 KB · Görüntüleme: 67
En kısa zamanda büyük bir akvaryum şart. Başka bir çözüm yolu maalesef yok şu an.
 
Geri
Üst