Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Obezite şüphesi

MistikcanDogan

Yeni Üye
[attachment=2630] 
[attachment=2629] 
Mıstıkcan'ı alalı yaklaşık 15 16 ay oldu.ilk aldığımda yaklasik 3-4cm kadardı.Suan 11-12cm var.Bu kadar hizli buyumesi normal mi yoksa fazla yem verip obez mi ettim hayvanı.Bu arada temmuzda gemma yem kullanmaya baslamistim o yemi kullanana kadar hic buyume olmamisti.O yemle birlikte buyumeye basladi.Gecenlerde icerigine baktım yag orani %9du.Diger yemlere gore biraz fazla yaglı bu sebepten obez oldugunu dusunuyorum

Ekli dosyalar

• Snapchat-562999546070662738.jpg
    Snapchat-562999546070662738.jpg
    381.7 KB · Görüntüleme: 109
  • Snapchat-7275684479759581761.jpg
    Snapchat-7275684479759581761.jpg
    310.7 KB · Görüntüleme: 114
Hayvanda bir parça yağlanma var ama çok aşırı obez değil.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün ve kafa hacmi oranında yem veriyoruz. Hayvanın kilo dengesini koruması için bol yüzecek alanı olması yeterli.

Hayvanın büyüme düzeyi normal seviyelerde ilerlemiş. Ayda ortalama 0.5-1 cm aralığı uygundur. Cinsel gelişim sonrası dişiler erkeklere nazaran biraz daha hızlı büyür. Yapı itibariyle de dişiler erkeklerden büyük olur. Bol yüzmeleri metabolizmayı canlı tutar ve kemik kas yapısı gelişir.

Yem olarak kullanacağın markalar sera, jbl, tetra, tropical ve prodac markalardır.

Hayvan için elinde olması gerekenler:

sera carnivor, (bu sera raffy P ve sera mineral karışımıdır.)

Jbl agil, (bu kemik kas gelişimini sağlayan lizin amino asidi içerir. Emsali yoktur)

Tetra reptomin veya eheim professional food, ( bu ikisi emsal içeriklidir. Yosun içerikli protein yemdir. Tetra şekil olarak stickti yeni kutuda kurda benzetmişler. Eheim ise kuskus markarnaya benzer su emince büyür.)

Son olarak kurutulmuş yem alacaksın bunda gammarus hayvan için küçük kalacağından ya sera royal yada jbl energil alacaksın. İri karides ve balık içerirler. Bunlardan verirken iri olanlarını ağzına sığacağı oranda kopararak vereceksin. Ama öncesinde balıkların yüzgeci ile karideslerin ağzındaki dikensi dokuları kopar. Hayvanın ağzına boğazına batmasın. Bu yemler büyük kutuda satılır. Bu sebeple skt 2019 tarihli olanını al.

Haftada bir iki defada yeşillik ver. Marul kıvırcığın orta körpe yapraklarından. Yemezse yarım saat içinde kalanı alırsın.

Geri