Su kamplumbağam hiç doymuyor her bizi gördüğünde akvaryumu kırıcsk gibi cırpınıyor ve yemek istiyor obez olmuş olabilirmi..yardımcı olur
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Cem bey merhabalar.. Bizim kamplumbağamız geceleri filtre ve ısıtıcısına kafasını vuruyor yerinden cıkartıyor.. Neden böyle bişey yaparForuma hoş geldiniz.
Hayvanın kabuk boyu 8 cm'yi geçmiş dolayısıyla günde tek öğün kafa hacmi kadar vereceksiniz. Tam ayarlayamazsanız 1-2 stick fazla verirsiniz. Ama asla aşırıya kaçmayın.
Bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için yağ depolama eğilimi ile aşırı yerler ve doymazlar biz kış uykusuna yatırmadığımız için ölçüsünde veriyoruz.
Hayvan obez akvaryumda bolca yüzerek enerji harcayıp zayıflar.
Akvaryum ölçüsü nedir? Ekipmanlarınız var mı?
Kabukta yoğun katmanlaşma mevcut. Bu plakaları atmalı aksi halde büyürken baskı yapıp kemik yapıyı deforme eder.
Eczaneden devit marka damla alın. Her gün kabuğunu peçete ile kurutup kabuğuna 2-3 damla sürüp yayın. 20 dakika kadar kuru yerde bekletin ve kalanı yine havlu peçete ile silip akvaryuma koyarsınız. Devit plakaları yumuşatır. Isıtma lambası gerdirip açılmasını sağlar. Açılan varsa bunları cımbızla çıkarmaya çalışın ama çok zorlamayın. Kanayabilir.
Hayvanı dışarıda gezdirmeyin. Toz kir göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Ayrıca yapıları sert yüzeyde dolaşmaya uygun değildir. Tırnakları eğilir. 24 saat akvaryumda duracak.
Bir de üstbağadan bir resim çekebilir misiniz?
Yem olarak neler veriyorsunuz?
Haftada bir yada iki gün kabuğu oranında ve yemden uzak bir saatte marul ve/veya kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Yemediğini yarım saat sonra sudan alın bakteri üretiyor.
Mango ve maponi kökü malesef yok.. Nerden temin edebilirim peki.. Tüm gün bişey yok aslında gece filtreyi cıkartıyor.. Isıtıcı ya vuruyor değişik hareketlerSon seçenek bunlar yok ve akvaryum dar ise hayvan alan açmaya çalışıyordur. Fazla kalabalığı sevmezler.
Hayvana ömürlük akvaryum lazım. Bu ufak kalmış. Akvaryumun eni hayvanın boyundan küçük. 100*50*50h veya 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında düz dikdörtgen bir akvaryum olmalı. Hayvanın hareket edecek alanı yok. Ekipmanı sökmesi normal.
Benim akvaryumumu inceleyin.
akvaryum üstü kuru alanım.
nihayet hayvanlar için akvaryum üstü kuru alanı yaptırdım ve yerine koydum. şimdilik taş işiyle uğraşamayacağım için. lastik paspas aldım. arka köşelerden kesme yaptırdım bu sayede dış filtre borularına yer açtım. her iki tarafa yapmamdaki maksat gün gelir yer değişikliği olursa her iki ucada...sukaplumbagasi.com