Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Odaya vuran güneş ışığı yeterli mi?

Wilfork

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar...

Bu siteye yeni katıldım hayvanseverliğiniz için çok tebrik ederim. Öncelikle kısa bir bilgi vermek istiyorum. 2 ay önce doğum gününde kardeşime 2 tane 4 cm boyunda kaplumbağa aldım maalesef fanus kurbanı olup 2 hafta ölüm fanusunda besledim. Daha sonra bu siteyi görünce vede fanusun hayvanlar için ne kadar kötü bir şey olduğunu okuyunca 1 hafta içinde 25 litrelik altıgen şeklinde kaplumbağa akvaryumu (rahat yüzmeleri için çok yüksek olmayıp geniş olmakta), dip için küçük taşlar, ısıtıcı, filtre, kuru alan taşı, vitamin ve 2 çeşit yem aldım. Şuan keyifleri çok yerinde 2 tane 3 cm lik arkadaşlarıda aralarına katıldı ve toplamda 4 oldular :) iştahları açıldı ve yüzmeleri düzeldi. Ayrıca bunda emeğiniz olduğu içinde teşekkür ederim.
Soruma gelirsek sadece aydınlatma düzeneğim yok. Bunun sebebide akvaryumu odanın güneş alan yerine kurdum ve akvaryum hergün 12-3 arası direk güneş alıyor. Kaplumbağalarım güneşi gördükleri zaman taşın üzerine çıkıp güzelce güneşleniyorlar acaba bu güneş onlara yeterlimi yoksa aydınlatma sistemi kurmalı mıyım? Yazının uzun olduğun farkındayım sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim tavsiyelerinizi bekliyorum...

Cvp: Odaya vuran güneş ışığı yeterli mi?

foruma hoş geldin. aydınlatma sistemi yani lamba gerekli hayvanların hangi zaman arlığında çıkacağı belli olmaz. bu sebeple 10-12 saat arası yanmasında fayda var. bir de hayvanlar küçük olunca ısıya daha fazla ihtiyaçları oluyor. diğer bir konuya yazmıştım aynen kopyalayayım.

max kaç watt kaldırıyor ise ona göre 40-60 w normal bir ampul takıp kullanabilirsin. sarfiyatsızlar ısı vermiyor. ampulün buzlu camı olmasını bulabilirsen tercih et. bulamazsan şeffaf alırsın. bauhausta ecolite halosoft ampuller var.
mailto:/forum/Konu-isi...-52-w.html
lambada bulabilirsen kıskaçlı olanlar iyidir.
http://www.horozelektrik.com/tr/masa-lambalari/hl-067
akvaryum camına takıp kullanabilirsin. koçtaşta ucuz zamanlayıcı var. ısıtıcı lambalar günde 10-12 saat yanar. zamanlayıcıyı ayarlayıp takarsan aç-kapa derdinden kurtulursun.
mailto:/forum/Konu-ucu...ayici.html

taştan ise silis kum daha iyidir. yiyerek katı yemleri ve sindirim, bağırsak sistemindeki parazitleri atarlar. bacaklardaki deri değişimi ve alt bağa için faydalıdır. taşları yutarlarsa problem çıkabilir.

yalnız 4 tane alman iyi olmamış. her bir kaplumbağa ekstra maliyet demektir. en uygunu iki adet ile sınırlandırılması. bahara yeni bir akvaryum şart gözüküyor. o akvaryuma sığamazlar.

bu konuyu da incele. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Bence somestir tatilinden once mutlaka en azindan 200 litre su alan yani 250 litre hacimli bir akvaryuma gecmeniz gerekiyor
Cem abi sorunuzun cevabini vermis ben bir eklemede buluniyim simdi bunlari isitmak icin soft ampuller kullaniyoruz 40-60w arasi mesafeye gore ayrica gunesten D vitamini uretmesine yarayan ultra viole isini onlara UVb lamba ile saglariz bu lamba icinde genellikle metabolizmalarini hizlandiran UVa isini da olur eger UVb-UVa isini saglayan lambaya gucunuz yetmesse isitma lambaniz UVa iceren bir isitma lambasi olmali ve 3 ayi gecmeyecek sekilde devit3 ile haftada bir yenme damlatarak agizdan vermelisiniz

ornek UVa iceren isitma lambasi(daha uygun fiyatada bulabilirsiniz)

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8479&ad=exo-terra-sun-glo-neodymium-gun-isigi-lamba-40-watt&kat=0

UVb-UVa iceren lamba ornegi (5.0 yada 6.0 olmasi gerekir) verdigim linkteki floresan her kuru alan icin ideal degildir

mailto:/urun_detay.aspx?urn=16659&ad=exo-terra-repti-glo-5-0-floresan-ampul-30-w&kat=0

Arkadaşlar genel olarak düzelmesi gereken noktalara değinmiş, aynen katılıyorum. Akvaryum olarak iki hayvan için uygun olmayan bu hacim dört hayvan için tamamen fanus durumuna gelmiş.

Bu hayvanlar için 6 ay idare edecek akvaryum 100 lt su kullanımında olmalı. Yani 130-140 lt akvaryum. Gene 1,5 yıl için idare edecek akvaryum 200 lt su kullanımın da olmalı. Yani 240-250 lt akvaryum. Ömürlük gereken su kullanımı minimum 400 lt olmalı. Yani minimum 500 lt akvaryum. Kaçış boşluğu ile kullanım alanı arasındaki fark yüzeye kurulacak asma kuru alanlarla sağlandımı su hacmini maksimum kullanacağından verdiğim değerler uygun olur. Gene kayalardan yapılırsa örneğin 100 lt su kullanımı için 180-200 lt hacimde akvaryum almak gerekir.
Bunlarda ısıtıcı ve filtre güçleri akvaryuma göre uygun seçilir. Yani ileriye yönelik alıp aşırı güçlü alınmaması gerektiği gibi büyüğe geçerken yetmeyecek güçteki de kullanılmaz. Bu sebeple her akvaryum geçişi akvaryum, ısıtıcı ve filtreninde atıl duruma gelmesini sağlar. Şimdi ömürlük kuramam denilirse en azından altı aylık sistem kurulup bu sırada gerekli değerlendirme ile aradaki diğer geçiş atlanarak ömürlüğe geçilebilir. Her geçiş ek masraf.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim yazılarınızı dikkatlice okudum açık olmam gerekirse maddiyat konusunda bir sıkıntım yok bu yüzden dediğiniz gibi direk 300 yada 400 litrelik akvaryum kurabilirim fakat bu anca 6 ay sonra olabilir o zamana kadar çok sıkışmazlar umarım. Şuan küçük oldukları için rahatsız olduklarını düşünmüyorum açıkcası yüzücek geniş alanlara sahipler. Normalde 2 tane besleyecektim pet shop a ısıtıcı almaya gittiğimde pis ve buz gibi suyu olan bir akvaryumun içindeki kapluşları görünce dayanamadım ve aldım sanırım onlar için kötü olanı yapmışım :(

Maddi siktiniz yoksa 6 ay sonra degil hemen gecin bakin nasil mutlu olacaklar yanliz 300 litrelik akvaryumda omurluk olmayacaktir 4 kaplumbaga icin bence bir 500 litre su alan iyi olur 400 litrelikten

Bir süre yurt dışında olacağım için 6 ay idare etmek zorunda akvaryum. Yazın dediğiniz gibi güzel bir sistem kurayım onlara yardımınız için çok teşekkürler

Cem abi konu başlığı nasıl açabilirim yardımcı olurmusun?

yazacağın konu ile ilgili başlığa anasayfadan gireceksin. orada sol üstte mavi buton ile yeni mesaj yazan tuşa basacaksın.

alacağın akvaryumun siparişini bir ay önceden ver. yapımı ve siliconların kuruması 2 hafta alır. diğer ekipmanlarla bir ayda devreye sokarsın.

Geri