Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

odayı nasıl havalandıracam

seçil

Yeni Üye
bi akvaryuma iki kapluş alıcam yemleri verirken elimle mi vereyim suya atarsam da ya biri diğerininkin yerse ve kötü bişey olursa ??
birde odama koycam. odamın pencereleri yazları hep açık hava sıcak olduğundan 2 camımda açık olabilir mi ??

Cvp: odayı nasıl havalandıracam

Cam açık bir yerde kalmasın kaplumbağalar havalar sıcak olsa bile rüzgardan etkilenip akciğer enfeksiyonu olurlar bir süre sonra.. Akvaryumun kurulu mu ekipmanların tamam mı ?

2 kaplumbağaya ayrı ayrı vermelisin yemleri akvaryumun ayrı köşelerinde biri yerken diğerini tutarsın daha sonra aynı şekilde 2. yi beslersin.. 2 kaplumbağa için 250 300 litre arası bir akvaryum gerekli ömürlük istiyorsan akvaryumu

daha herhangi ekipman almadım 1-2 hafta içinde alıcam ama çok araştırma yaptım. sonuçta bir canlının hayatı söz konusu.
o zaman akvaryumu nereye koyacağım. odamda kalırsa camları açabilir miyim ?

Öncelikle bu konuyu oku mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Camlar sürekli açık kalmamalı havalandırmak için açtığın zamanda akvaryumun üzerini örtmelisin ki hayvanlar rüzgardan etkilenmesinler.. Ne kadar bütçe ayırdın peki akvaryum için ?

250 tl gibi bi bütçe belki biraz da dedemden alabilirim. sizce yeterli mi ?

Bence tek kaplumbağa ile başlamalısın biraz tecrübe kazandıktan ve yeterli imkanları sağladıktan sonra 2. kaplumbağayı düşünürsün.. Ömürlük olmasada yeterli bir akvaryum kurulur o parayla

Geçici bir sistem kurabilirsin. Ama ben tek kaplumbağaya 500 600 TL'ye ömürlük kuramiyorsam sen 2 taneye dediğim gibi ancak geçici bir sistem kurulabilirsin.

peki tek alırsam sıkılmaz mı yani ? yada iki tane alırsam ne kadar bi para ve ölçüleri neler olmalı ?

Ben 12 yıldır tek bakıyorum hatta 2 ay sonra 13 yıl olacak.. Kaplumbağalar sosyal hayvanlar değiller o yüzden sıkılacağını düşünmem ben bir sorunla karşılaşmadım en azından dediğim gibi ilerde akvaryumu büyüttüğün zaman düşünürsün 2. kaplumbağayı şuan önemli olan 1 kaplumbağaya iyi bakabilmek ve güzel bir ortam hazırlamak

teşekkürler...

100*40*50h tam olarak neyi ifade ediyor ?

200 litreyi ifade ediyor

seçil' Alıntı:
peki tek alırsam sıkılmaz mı yani ? yada iki tane alırsam ne kadar bi para ve ölçüleri neler olmalı ?

Hevesini kaçırmak istemem ama maddi durumun yerinde değilse bence ileride düşün. Ben öğrenciyim ve gerçekten maddi olarak biraz zorluyor. Bence alırsan da kesinlikle tek al. Sıkılma falan olmaz zaten merak etme ;)

Camlar hep acik olamaz diyemeyiz aslinda bir cam butun mevsimlerde aralik olabilir ama odanin derecesi 22 derecenin altina duserse sikinti olur birde iki cam asla acilmaz ozaman cereyanda kalirlar bu en buyuk sikintidir

pencere açılıp havalandırma yapılacaksa hayvanın/hayvanların mutlaka su içinde olduğundan emin ol. kuru alandayken esintiye maruz kalıp hastalanabilir/ler.

almadan bunları sorman çok güzel. yorum 4'teki linki oku. almak için acele etme, masraf yanında bakımı da kolay değildir. bu hayvanlar 25 sene kadar yaşarlar. bir o kadar boyları olur. tatile gitme durumun olursa sıkıntı verir. bence bir süre daha bekleyip öyle karar ver. mesela liseye geçtiğinde.

Pencereden hava gelen tarafta değil diğer tarafta olmalı akvaryum. Aksi halde kesin hasta olur. Bir kaplumbağa alırsan 100*40*50 hatta dişi olma ihtimalinde 100*50*50, iki kaplumbağa alırsan 120*50*60 ölçülerinde akvaryum almalısın. Bu ölçüler ömürlük olur. Tabi üste kuru alanlı. Eğer iki yavru kaplumbağa için iki yıllık sistem kurayım dersen 70*40*50, aynı şekilde tek hayvan için iki yıllık 60*40*40 olabilir. Daha da küçük sistemler olmaz zaten. Tabi bu geçiş akvaryumları zaman dolunca filtre ve ısıtıcılarıyla beraber çöp olur.

Önce imkanları değerlendirip sistemi kurmalı sonrada canlı arayışına girmelisin.

benim şöyle bi sorunum var ; pencereyi gerektiğinde yeterince açıyorum, ama bizim ev denize çok yakın ve balkonumuzda yuvalarıyla birlikte 2 tane leylekcik var. Kaplumbağalarımı kapacaklarından çok korkuyorum:'( ne yapabilirim ??

Kısa bir süreliğine hayvanlar su içindeyken açıp başlarında bekle. Havalandırdıktan sonra kapat yoksa yutarlar. Menülerinde kabuklu canlılar var. Pencereyi çift açılıma da çevirtebilirsin. Sineklik işe yaramaz. Bu konuda dikkat etmek gerek. Hava sıcakta olsa kuru alana çıkmış hayvanlar esintiden etkilenir.

Geri