Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Öksürük

Venüs

Bronz 3 Üye
Hayırlı bayramlar,

Kaplumbağlarımla aynı odada kalıyorum. Kısmi temizliklerini, filtre temizlemesini sürekli yapıyor, kısmı değişim kadar suyu tekrar yeni su olarak ilave ediyorum.
Ancak odanın havasını ağırlaştıran bir hava oluşturmaya başladı. Asla pencere kapatamıyorum. Ağır bir koku var. Yaklaşık 1 aydır bu durum böyle. İlk genel temizlikten sonra başladı denilebilir bu ağırlık. Birer hafta arayla iki kere genel temizlik yaptım, kumlarını iyice temizledim, ikincisinde mango kökünü koymadım renk değişimi ondan kaynaklıdır diye ancak alakası yok. Bir süre daha geç renk değişimi oldu ama yine oldu. Bu bir ay öncesine kadar su sararmış olsa da suyun içinde kapluşlarımı görebiliyordum. Şuan neredeyse imkansız, sarıdan ziyade yeşile dönüyor. Kısmı temizlik değişimi yerine şuan 2-3 litre içinden kendim çıkartıp yenisini ilave ediyorum.

Bunlarla eş zamanlı olarak bende de öksürük başladı. Kuru öksürük, başlarda azdı, bu durumun süresiyle eşzamanlı olarak şiddetlendi. Acaba kapluşlarımla alakası olabilir mi, daha önce sizlerin başına böyle bir durum geldi mi yada gelen birisiyle karşılaştınız mı?

Su sararmaya başladıysa buharlaşmayla havaya amonyak salar. Koku budur. Toprak kokusu tarzı olansa yosun ve alg birikmesi kaynaklı su kalitesinin bozulmasından olur.

Genel temizlik yapacaksın cam üzerinden ve kenarlardan bulaşık süngeri ile geç. Hayvan ile akvaryum paralel olarak büyümeli, akvaryum büyük ise filtrasyon yetersiz geliyordur. Bu durumda dış filtre ve filtre malzemeleri kullanılması gerekir.

Biz zamanla kokuya bir nebze alışıyoruz ama dışardan gelen biri olduğundan daha ağır algılar.

Aynı odada bulunması bu açıdan sıkıntıdır. Temiz olsa bile nem rahatsız eder.

Nem alıcı kullan. Saban marka nem alıcılar var. Bunu kabına yerleştirirken tozunu sakın soluma koyduktan sonra ellerini iyice yıka ve odanın bir yerine koy nemi çekip biraz rahatlatır. Ama olanak varsa akvaryumu başka odaya almak yerinde olur.

Geri