Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Okullar hakkinda yardim

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Merhaba arkadaslar,

Sizi hep rahatsiz ediyorum ya kusura bakmayin benim sorunlarimda çok iste. Simdi ben Hollandada meslek okulunu okuyorum pasta kurabiye kek ekmek gibi seyler yapiyoruz. Pastaneci/firinci ikisi bir arada yani anladiniz mi bilmiyorum ama kisacasi ben pastane açmak istiyorum fakat gel gelelim benim soruma. Okulda önceden türban yasagi varmis, sonradan okula basladigimda duydumki kalkmis o yasak bende suan kapanmayi çok istiyorum. ögretmenime sordum oda müdüre sormus, geldi müdür kabul etmiyorum dediii :( hani serbestti ya dedim yok bizim kurallar böyle ya ama bu bizim dinimiz içiin desemde hayir dedi. Müthis bir sekilde üzüldüm gözlerim doldu ayrica çokta öfkelendim. Simdi uzattikca uzattim sorry ama istanbulda ben egitimime devam etmek istiyorum en önemlisi bunun imkansiz oldugunu biliyorum ama türbanimida takmak istiyorum. Bildiginiz okullar varmi istanbulda olmasi sart çünkü teyzem orada, bana söyle bol bol bilgi verirseniz çok sevinecem bölümde iste bu pastacilik falan.
 
Türkiye'de MEB a bağlı hiçbiyerde başörtüsü takılmıyor malesef.Belki özel sertifika veren kurslar falan varsa bilmiyorum.Onlar da bi işine yarar mı onu da bilmiyorum. Ben yardımcı olamadım galiba. Umarım bi yol bulunur.
 
Evet o konuda Türkiyede özgürlük var diye düşünmeyin, hala okullarda, üniversitelerde başörtüsü kesinlikle yasak. Zaten imkansız olduğunu biliyorum diye de söylemişsiniz siz de biliyorsunuz yani durumu, o yüzden Tuba Hanım a katılıyorum özel kurslar ya da benzer eğitim veren kurumların yardımı olabilir size o konuda tabi ne derecede olur orasını bilemiyorum ben de.
 
Peki benim suan okudugum bolumu turkiyede okuma imkanim varmi. Burada kendimi yabanci hissettigim icinde kacmakla mesgulum, artik iyice buranin insanindan tiksinmeye basladim yabanci dusmanilar resmen.
 
Ohooo Hollanda yabancı düşmanıysa diğer Orta-Kuzey Avrupa ülkelerini hiç görme. Hollanda ırkçılığın düşük seviyede seyrettiği ülkelerden.

Sen büyük ihtimal Hogeschool'da okuyorsun anladığım kadarıyla, burada Hogeschool'ların muadilleri var ama senin bölüm sanırım yok. En avantajlı biçimde Türkiye'ye gelişin iki yıllık, burada da benzer bölüme sahip bir hogeschool'a başlayıp yatay geçişle gelmek.
 
Yok be hogeschool kim ben kim :D meslek okulu gibi mesela bu bolum iki senelik diplomami aliyorum pastanede calisabilirim. Turkiyede de 2 sene okursam yeter yada kurs. Herhalde turkiyede sen turksun diye tuhaf tuhaf bakanda yokturdur. Kendimi oranin hayatina alistirmak gibi birsey olacak cunku ben oraya yerlesmeyi dusunuyorum.
 
Canım bende kapalı bir kız olarak üni.ye gitmediğim zamanda diş fakültesine tedavi görmeye bile gidemedim.kapıdan sokmuyorlar.biz okuldayken şöyle yapıyorduk.okula girerken bi kabin vardı orada açıyorduk,çıkarkende yine o kabinde başörtümüzü yapıp öyle çıkıyorduk.Senin bölümün burada yok ama kursu vardır.yatay geçişle biraz daha farklı bir bölüme gelebilirsin herhalde.
 
Gizemcim valla ALLAH yardimcin olsun hic anlamiyorum. Islam ulkesinde yasiyorsun ve dinimizce farz olan turbani yasakliyorlar cok zoruma gidiyor bu. Okul disinda kapali olupta okula girdigimde basimi acmak istemiyorum. :( acaip sekilde uzuluyorum ya gunahlarim yetmezmis gibi birde bu var iki sene sonra kapanabilecem ancak cok buyuk haksizlik bu yaptiklari.
 
Şimdi konuyu kaplumbağa sitesinde polemik haline getirmek doğru olmaz ama:

1) Türkiye bir İslam ülkesi değildir. İslam Cumhuriyetleri genelde Arap ülkelerinde ve istisnai olarak İran/Güneydoğu Asya/Orta-Kuzey Afrika ülkelerinde olur. Türkiye "Cumhuriyeti", Türkiye "İslam" Cumhuriyeti değildir. Çoğunluğu müslümandır, Allah'a şükür ben de bu çoğunluktanım ama yine Allah'a şükür "İslam cumhuriyeti"nde değiliz. (Elbette İslam Cumhuriyeti olmamak, bazı radikallerin iddia ettiği gibi Dar-ül Harb olduğu anlamına gelmez bu toprakların)

2) Türbanın dinen farz olduğunu siz ve benzer görüşteki arkadaşlar iddia edebilir, ancak bu konuya karşıt görüşte olup türbanın farz olmadığını düşünen kesimde hiç az değil. Farklı sure ve ayetler üstünde yapılan okumalarda herkesin algısı farklı yöndedir. O nedenle hangi hadislerin uydurma, hangisinin gerçek olduğunu bilmediğimizden, en tutarlı çözüm bireyin Kur'an-ı mümkünse orjinal, yoksa mealinden okuyup kendi doğrusunu bulmasıdır. Benim doğrum, türbanın farz olmadığı yönünde. Zamanında okurken aldığım notları çıkarabilirim ancak konu fazlasıyla uzar.

Türkiye'deki okul ve üniversitelerde türban yasağının olmasının baş sorumlusu, 98' öncesi dönemde türbanlı bazı kötü niyetli insanların bu vesileyle devletin resmen dibini oymaya çalışmasından ileri geliyor. Bu kötü niyetli kişiler yüzünden daha önce serbest olan ve kimsenin de rahatsız olmadığı türban doğal olarak üniversitelerde yasaklandı. Yasağın kalkması için öncelikle sizler gibi türban takan fakat bunu siyasi ve yıkıcı faaliyetler çerçevesinde yapmayıp, yalnızca inançları gereği bu durumda olan arkadaşların çabaları önem arz etmekte. Ne zaman ki türban kisvesi altında devletin temel yapısı değiştirilmeye çalışılmaz, o zaman durum eski haline döner.

Senin konuyla ilgili olaraksa Sevda, iyi kötü her iki ülkede de yaşamış birisi olarak tavsiyem kesinlikle meslek okulu tarzı birşey için çabalama. 2 yıllık mezunları bırak, yüksek lisans mezunları bile sıkıntı çekiyor. Dediğim gibi yapacağın en güzel şey, imkan varsa hemen bir hogeschool'a kayıt olup, oradan da buradaki üniversitelerden birine ilk yılın sonunda hemen yatay geçiş yapmak. Türkiye'de yaşayacaksan, inan bana bir meslek okulu mezunu olarak çok düşük standartlara sahip olursun.
 
Ya farz tabiki nur suresi ayet 31 benim sohbet ablamla bu konuyu isledik, ilk önce namaz ardindan ibadetlerin en sona zaten türban geliyor. Peygamber efendimizin (S.A.V) vefatindan 3 yil öncede kadinlara kapanma farz olmustur daha serbest dolasabilsinler diye biz aramizda buna islam insaati diyoruz ilk önce temellerini atip yani namazi ardindan duvarlarini yani ibadetlerini en sonda ise çatisi yani türban. Hogeschool konusuna gelirsek okadarini yapamam ben zaten borçlarimdan kurtulmak için bu bölümü seçtim en kolay bölüm bu iki senede hemen bitiririm. Burdada ayni pastaneyi açacam türkiyede de yani farki yok, ayrica evlendigimde esimde bakar bana ne isi var saaaanki. Bu arada müdürden sikayetcide oldum beni sinirlendiren pisman olur pismaaaan.
 
MissSevda' Alıntı:
Gizemcim valla ALLAH yardimcin olsun hic anlamiyorum. Islam ulkesinde yasiyorsun ve dinimizce farz olan turbani yasakliyorlar cok zoruma gidiyor bu. Okul disinda kapali olupta okula girdigimde basimi acmak istemiyorum. :( acaip sekilde uzuluyorum ya gunahlarim yetmezmis gibi birde bu var iki sene sonra kapanabilecem ancak cok buyuk haksizlik bu yaptiklari.

Amin Canım.Bence kapan en azından dışarıdaki kesim görmez.hiç yoktan iyidir.Eğer ertelersen fikrin ileride değişebilir.içinden şuanda geliyorsa hemen yap.yoksa bir daha çok zor oluyor.
 
Fikrimin degisecegini dusunmuyorum onceden tesetturun tam olarak ne oldugunu bilmedigim icin istemiyordum. Simdi tanidikca daha çok sevmeye basladim.
 
Geri
Üst